Reklama

Reklama

Bratři Logan/Wolverine a Victor jsou od útlého věku nerozlučně spolu. Nespojuje je bratrská láska, ale to, že jsou oba mutanti a v dospělosti se stávají členy týmu Weapon X, vedeného Williamem Strikerem. Tým je složený ze samých mutantů, kteří jsou něčím výjimeční. Při jedné vojenské akci Stryker, rozkáže aby Victor použil své násilí podle libosti. Logan/Wolverine s tím nesouhlasí a po masakru se rozhodne jednotku Weapon X opustit...  Odjíždí do hor, kde spokojeně 6 let žije se svou přítelkyní Kaylaou. Pak se jednoho dne objeví Victor a Kaylau zabije. Logan/Wolverine je bez sebe a okamžitě vyhledá Strykera. Ten mu ovšem neřekne úplně vše, hovoří jen o tom, že Victor se snaží zabít všechny členy Weapon X, po smrti jsou již Bolt a Wade. Stryker má pro Logana/Wolverine návrh – v jeho laboratoři ho nechá vylepšit, aby byl schopný zabít o tolik silnějšího Victora. Logan/Wolverine nejprve není nadšený, ale nakonec přijímá a podstupuje neuvěřitelnou přeměnu z mutanta na supermutanta. Během přetvářecího programu málem zemře, ovšem až za prahem samotné smrti, se nečekaně začne probírat a uslyší, jak Stryker rozkazuje vymazat jeho paměť. Logan/Wolverine se znenadání utrhne ze všech přístrojů, na které je napojen, a unikne ze základny. Chtěli ho totiž využít k něčemu jinému, než bylo domluveno. Teprve teď Logan/Wolverine pochopí, že vše nastražil Stryker – i samotného Victora, který mu ve všem pomáhá... Logan/Wolverine, je na útěku. Ukrývá se na farmě starého páru, kteří mu poskytnou úkryt, připomíná jim totiž jejich mrtvého syna. bohužel je za nějaký čas vystopován a manželský pár je zabit. Logan/Wolverine se opět dává na útěk, přičemž zneškodní mnoho svých pronásledovatelů... (TV Prima)

(více)

Videa (12)

Trailer 3

Recenze (1 368)

H34D 

všechny recenze uživatele

Svět mutujících mužů X je ten tam, namísto rozvinutí sci-fi, nebo aspoň důstojného těžení z filmových předchůdců se do středu všeho dění staví svalnatý Hugh Jackman a... A to je vlastně všechno. Děj přípomíná Seagalovské béčko, okořeněné o jeden zajímavý twist, které slouží pouze jako záminka pro sled obyčejných hlášek a honby za pomstou střídmě prokládané neurážejícími souboji. Nejde ani o to, zda diváci čekali víc, jako o to, že Wolverine je skutečnou urážkou pro Singerovy X-Meny. Nyní už nelze mluvit o velkém sci-fi filmu, ani úspěšné komiksové adaptaci, nýbrž jen o sezóním akčním filmu, který se po letech jeví stěží průměrně. 4/10 ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Tak to byla pecka! Neuvěřitelná akční řež, která navíc skvěle představila Wolverinovu minulost a navíc trošku nastínila osudy dalších, jejichž film je bohužel stále v nedohlednu (Deadpool). Co se mi hodně líbilo, byla provázanost s předchozími X-meny a výskyt některých nových postav z komiksu. Možná to není nejlépe natočený, za to je to akční a celkově prostě perfektní. No a Hugh Jackman, ten se pro tuto roli narodil! ... 95% ()

Reklama

Lateef 

všechny recenze uživatele

Ups. Tohle kolem mě prosvištělo nějak moc rychle. Byl to ten novej X-Men?? Ten, o kterým se tak dlouho mluvilo?? Zdálo se mi to drobátko prázdné, urychlené, nepravé. Jak že se jmenuje ten superkov?? Adamantium?? A proč byla ta předlouho očekávaná scéna implantace vyřešena s pomocí šesti jehel za tři minuty?? Něco tu páchne. Asi pár nervózních prdů pana Hooda, jakže asi jeho prozatím největší režijní počin dopadne u kritiky a diváků. Tak diváci na jméno Wolverine pořád slyší, ale u kritiky spíše průměr. Já jsem si to představoval trochu osudovější, promakanější, dynamičtější (úvod byl ale good), trikově vypiplanější. Co mě nezklamalo, byli herci. Schreiber výbornej, Reynoldsův Wade prostě musí dostat samostnej film, ta postava má potenciál. No a Jackman pořád veliký charisma. Těšil jsem se na závěrečné antigravitační vystoupení mistra Adkinse, ale vychutnat si jeho mrštné kanóny, které kolem sebe za normálních okolností střílí superšílené kopy nebylo možno kvůli střihu a hlavně kvůli teleportaci, kterou jako Weapon XI disponoval. Škoda. Jako start letošní blockbusterové sezóny nikterak oslnivé, téměř ničím zapamatovatelné. 150 miliónů dolarů(rozpočet)/363 miliónů dolarů(výdělek celosvětově)/32 miliónů dolarů(čistý zisk z kinoprojekcí) ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem zatím jen první dvě části X-Menovské série a ty na mě udělaly velmi solidní dojem. Wolverine je krokem úplně jiným směrem a mimo oblast mých sympatií. Je to akčnější a efektnější, ale tak nějak pubertálně nedospělé. Ani můj oblíbený Liev Schreiber v roli hlavního záporáka mé pocity nevylepšil. Patrně to ale bude skutečně generační záležitost, jako teenager bych dal minimálně o hvězdičku víc. Celkový dojem: 45 %. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Již začátek je velice slibný s výbornou dějovou a časovou složkou, ovšem prvních 30 minut mohly trošku roztáhnou do většího spektra, a abych řekl pravdu skouknul jsem celou sérii Xmena, abych mohl objektivně hodnotit, X-Men Origins: Wolverine mě nezklamal, ba naopak, díky němu se těším na další filmy . Ve filmu bylo zodpovězeno vše podstatné s bezpočtem výborných akčních scén, které jakožto divák od filmového zpracování komixu čekám, příběh se mi vskutku zamlouval a s dalšími díly skvěle zapadá do sebe. ()

Galerie (118)

Zajímavosti (71)

  • Na začiatku filmu - v scéne, keď idú všetci vo výťahu - sa Wade (Ryan Reynolds) pripravuje na nastávajúci súboj. V jednom momente má na chrbte prekrížené 2 katany. V nasledujúcej scéne tam má iba jednu. (N0X.)

Související novinky

Komiksový Gambit jako romantická komedie?

Komiksový Gambit jako romantická komedie?

01.10.2018

Komiksový Gambit, který se krátce objevil v cameu s tváří Taylora Kitsche v nezdařilém X-Men Origins: Wolverine, a má už x let dostat vlastní film, kde tentokrát hlavní postavu ztvární Channing Tatum… (více)

Kdo si vyšlápne na Doctora Strange?

Kdo si vyšlápne na Doctora Strange?

16.11.2015

Marvelácký chirurg/kouzelník, který se podívá na plátna kin v listopadu 2016, už má za sebou natáčení v Káthmándú, hlavním městě Nepálu. Benedict Cumberbatch (Sherlock) se hned na to přesunul do… (více)

Kdo natočí x-menovského Gambita?

Kdo natočí x-menovského Gambita?

15.11.2015

Mutantský zlodějíček z New Orleans, který umí manipulovat s kinetickou energií a rád hází karty, dostane už za rok tvář Channinga Tatuma (22 Jump Street). Gambit se sice objevil už v comicsovce X-Men… (více)

Jak drsný bude Deadpool?

Jak drsný bude Deadpool?

03.07.2015

11. února 2016 čeká filmový reparát Deadpoola, ukecaného žoldáka, jenž si v X-Men: Origins utrhnul slušnou ostudu. Ryan Reynolds sice do nahláškované role seděl, jinak ale filmová verze postavy s… (více)

Reklama

Reklama