Reklama

Reklama

Velkej biják

  • Česko Děsnej trhák (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Příběh nové komedie Velkej biják pojednává o čtyřech ne až tak úplně malých sirotcích – první z nich vychovává kurátor v Louvru (kde slídí také vraždící albín), druhému se podařilo utéct z mexických wrestlingových zápasů, třetí právě jen tak tak přežila útok hadů v letadle a čtvrtý je docela “normální” příslušník “X-mutantí” komunity. Smůlou pronásledované kvarteto navštíví továrnu na čokoládu, kde narazí na kouzelnou skříň, která je přenese do světa jménem Gnarnie. Zde se setkají s trochu pošahaným kapitánem pirátské lodi a několika studenty čarodějnictví a nakonec spojí síly s moudrým, ale nadrženým lvem, aby společně porazili zlou Bílou čarodějnici... Velkej biják je nejnovějším počinem nových králů filmové parodie – Jasona Friedberga a Aarona Seltzera – kteří si tentokrát vzali na mušku ten největší žánr ze všech: hollywoodské velkorozpočtové a speciálními efekty přecpané blockbustery. Poté, co si úspěšně vystřelili z hororů a romantických komedií coby dva z šesti scénáristů filmu Scary Movie: Děsnej biják a scénáristé a režiséři filmu Děsnej doják, se nyní zaměřili na žánr, který dosud zůstal nepovšimnut – letní a podzimní pilíře hollywoodské produkce – a znovu dokázali, že jsou hrdí na to být “jako první druhými”. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (539)

Zíza odpad!

všechny recenze uživatele

Viděla jsem ukázky a vypadalo to slibně, tak si říkám proč ne a pádím si to půjčit do videopůjčovny... Do dnes těch 45 Kč lituji, to jsem je mohla využít mnohem lépe, třeba vyhodit z okna, protože bych s jejich využitím byla spokojenější. Děsná kravina, kdy mi mrzl úsměv na tváři, rádoby vtipné hlášky nejsou vtipné, naopak jsou vrcholem trapnosti. Velkej biják je snůška nepovedených, nevtipných, nejapných, neandrtálských a ještě ke všemu pohybujících se obrázků, které vydávají podivné a nesmyslné skřeky. Ne, děkuji pěkně, už nikdy více... ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Parodování hollywoodských trháků je nad míru vděčné téma, pro které mám i já slabost. Velkej biják však doplácí kvantitou na kvalitu. Neobsahuje snad jediný záběr, který by neodkazoval na jiný film. Tím trpí jednak příběh, jenž svou splácaností připomíná pohádku Jak pejsek a kočička vařili dort, a dvak parodie samotná. V takovémto počtu zkrátka není možné udržet vysoko nastavenou laťku. Nehledě na to, že komika není rovnítkem směšnosti aneb příliš chtěný humor přestává vtipným býti. I přes všechny mé výhrady však Velkej biják nepůsobí pětadvacetiprocentním dojmem, na to jsou tu jiné exempláře. ()

Reklama

draggo 

všechny recenze uživatele

Chjo... je vidět že většina zdejšího osazenstva se jednoduše neumí bavit. Tohle není žádný superintelektuální film, ani žádný anglický suchý humor. Uznávám, je to strašně dementní film se stupidními vtipy - ale to znamená že se tomu nemůžu smát? Mě to bavilo od začátku do konce, většinu parodovaných filmů jsem viděl a tak mě jejich zparodování opravdu pobavilo. Těmhle filmům já prostě říkám zábava a myslete si o mě co chcete. Pokud máte rádi stupidní humor, vřele doporučuji. Pokud jste jeden ze zdejších rádobykritiků co se nedokážou zasmát nad ničím, ruce pryč. Výcvik ála Bradavice s "Eyes of the Tiger" na pozadí je nazapomenutelný./viděno na PC (DVDrip): 75% a 4*/ ()

K.I.N.G. odpad!

všechny recenze uživatele

Bylo mi hrozně špatně. Nedokázal jsem pochopit, jak to dokázal někdo natočit. Něco tak odporně trapného, nevtipného, nevkusného, ubohého, ... . Skoro jsem se po shlédnutí půlky téhle břečky bál, že na mně někdo pozná, že jsem to viděl. Né vážně, tady už končí veškerá sranda. Hnus sám o sobě. Jeden z těch opravdu nejostudnějších filmů, co jsem bohužel viděl. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Pojem film se začíná otřásat v základech.. Doják, biják, Sparta, Tupíři.. už v tom mám zmatek, ostatně je to jedno, „důležité“ je, na koho si Jason Friedberg a Aaron Seltzer zasedli tentokrát. Pryč je doba, kdy si svěží Žhavé výstřely a Bláznivé střely získávaly po stovkách fanoušky a stávaly se z nich nesmrtelné kulty.. žánr parodie je dnes bohužel někde jinde, recenzenti se přetahují o to, kdo napíše trefnější pohrdání, jiní se po očku baví a ostatní se bojí toho, čím nás „režisérské“ duo vyčerpá příště!! ()

Galerie (34)

Zajímavosti (18)

  • Poslední film, ve kterém si zahrál Roscoe Lee Browne. (HappySmile)
  • Silas (Kevin Hart) většinou říká zcela náhodné a s příběhem nesouvisející latinské fráze (například „Et tu, Brute“, „Magna cum laude“, „E pluribus unum“) opatřené falešnými titulky. (vojtaruzek)
  • Na místo natáčení (Newhall v Kalifornii) denně dojíždělo mezi jedním a dvěma sty komparzisty, kteří si během dvou týdnů natáčení bojových scén zahráli lesníky, lučištníky a vojáky. Povětšinou se potili v teplotách, které se blížily 45°C. (Amplifier)

Reklama

Reklama