Reklama

Reklama

Po stopách zabijáka

  • USA Primeval (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Skupina novinářů se vydá do Jižní Afriky po stopách desetimetrového krokodýla, který ohrožuje místní obyvatele. Na jednom břehu řeky je čeká lidožravý krokodýl, na druhém znepřátelené kmeny v ničivé občanské válce zuřící v džungli... (TV Prima)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Primeval patrí k tomu najlepšiemu, čo o krokodíloch na filmovom plátne vzniklo. Pravdaže veľkú konkurenciu film nemá. Vačšina podobných filmov je totiž absolútne blbá a nepozerateľná. V roku 2007 vznikol aj Rogue, ktorý je rozumnejší, uveriteľnejší a aj vo všetkom ostatnom kvalitnejší ako jeho kolega a je to absolútna špička hororov o týchto veľkých zubatých plazoch. Primeval má pekný vizuál a spád. Má však aj prekombinovaný dej a občas naozaj divné nápady (krokodíl šprintujúci ako gepard, síce tieto plazy behať rýchlo naozaj dokážu, ale len na krátku vzdialenosť a len malé jedince, nie 10 metrový ťažkopádny obor) ()

JohnMiller odpad!

všechny recenze uživatele

Videl som to v TV v podnapitom stave, takže moje hodnotenie bude možno skreslené, ale to bol jeden z najhorších filmov s krokodílom aký som kedy videl. Efekty, nápady, absolútne o ničom. Z toho dôvodu nechápem tak slušné obsadenie, to celý rozpočet minuli na hercov? Asi áno, a tak aj vyzerá výsledok. ()

Reklama

stuntmanMIKE odpad!

všechny recenze uživatele

na uvod musim povedat ze som velky fanusik realneho Gustava ktory ako dufam sa tesim dobremu zdraviu a stale je aktivny v znizovani populacie cierneho kontinentu. Jeho zivot sledujem odkedy som o nom videl dokument na discovery. No a teraz k tomuto filmu ku ktoremu som sa dostal uplnou nahodou a velmi som sa mu na uvod potesil. Film zacne naozaj velmi dobre ... dovod cesty do Burundy samotna cesta... priprava... poskladanie klietky aj ten etnicky konflikt dotoho... vravim si super. A potom prisla scena kedy tlama vlezie do klietky a snazi sa prilakat krokodila a naozaj ho prilaka. A co sa nestane.... Krokodila si americka produkcia pomylila s opicou ktora velmi sikovne zacne skakat na klietku a prevalovat ju. Potom prichadza scena kedy sa krokodil meni na aquabelu. Poslednou kvapkou vsak bolo... a potom som ten film vypol s neveriacim vyrazom v tvari... ked sa krokodil zmeni na Usaina Bolta a zacne kameramana nahanat po susi a dokonca ho dobehne... Takze aby som to zhrnul... Tento film mohol byt uplne super keby... 1. sa natocil realisticky a nie nutne hororovo podobne ako je natocena Krvava laguna... 2. nerobit z toho propagandisticku americku kravinu (narazam na ten konflikt) ... 3. trosku sa posnazit a vytvoit digitalnu verziu krokodila ktory ma aspon nabeh vyzerat realisticky a za 4. chytit scenaristu tohto filmy zobrat ho do burundy priviazat ho k brehu... dobre ho porezat... poliat stankami a feromonmi... a nalakat skutocneho Gustava aby ten kok*t videl ako sa sprava krokodil... ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Jako opravdu povedenější B-čko a méně povedený "brácha" Anakondy s JLo.... Za mě teda. Solidní obsazení. Fajné africké záběry i mi seděla hudba. Nejde úplně o animal-horor, ale dost se to blíží. Velké mínus je navlečení příběhu na skutečné události a naprosté nevyužití potenciálu. Naopak se z toho udělá americká blbárna... to mě asi mrzelo nejvíc. No a uřvaný krokodýl je kapitola sama pro sebe... jinak ty efekty nebyly tak zlé ... ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Kdyby celý film fungoval jako jeho poslední třetina, jednalo by se sice pořád o béčkovou a lacinou podívanou, ale minimálně by působila alespoň opravdu zábavně a efektně. Jenže ty úvodní dvě třetiny jsou tak mizerné, že už ani onen funkční akční závěr už výsledný dojem stejně nezachrání. To, co se tu prostě odehrává v té první hodině filmu, je opravdu nesnesitelně nezáživná podívaná, a to ve všech směrech. Zápletka je utahaná, nudná, bez akce a hlavně bez ústředního hrdiny, Gustava, tedy respektive, on se tam párkrát sice mihne, ale jak jeho podoba, tak útoky jsou zpracovány neodpustitelně mizerně, taková vteřinová probliknutí, která tak akorát spíš naštvou, než aby zaujali. Hodně se v té úvodní šedesátiminutovce pak kecá, ale jako že fakt jako kecá, a to ve vážně hrozných dialozích, no zkrátka ta první hodina je ubíjející. Poté však už naštěstí dostane Gustav daleko výraznější prostor, útoky jsou již natočeny mnohem působivěji, efektněji, přehledněji a překvapivě i docela krvavě, mrtvých přibývá slušným tempem a jak jsem prostě již zmínil, minimálně co do zábavnosti se zvýší zábavnost této podívané o 100%. Co se jinak týče atmosféry, ta příliš nefunguje, napětí naštěstí opět především v závěru ano, emoce vůbec a postavy a jejich herečtí představitelé je klasická béčková úroveň, ovšem tentokrát rozhodně neurážející, spíš naopak. Zkrátka, kdyby se film rozjel mnohem, mnohem dřív, a měl minimálně koule poslední půlhodinky už od začátku, mé hodnocení by se pohybovalo úplně někde jinde, ta otravná první hodina je ovšem až příliš moc zdlouhavá, takže ve výsledku za mě slabší žánrový průměr, jenž cílového diváka ale určitě neurazí. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (7)

  • Ve scéně, kdy im (Dominic Purcell) podává Stevenovi (Orlando Jones) pivo, je možné zahlédnout, že mu podával skleněnou flašku. Když však Steve pije, drží v ruce plechovku. (Terva)
  • Brooke Langton a Orlando Jones spolu nepracovali poprvé. Již dříve společně natáčení snímek Náhradníci (2000). (žvanimírek)

Reklama

Reklama