Reklama

Reklama

Když čtyřletá Amanda McCreadyová zmizí ze svého domova a policie není schopná nalézt žádné stopy, dívčina teta Beatrice najme dva soukromé detektivy Patricka Kenzieho a Angie Gennarovou (Casey Affleck a Michelle Monaghanová). Detektivové otevřeně přiznávají, že s tímto typem případu nemají téměř žádné zkušenosti, ale rodina o ně stojí ze dvou důvodů – nejsou to policisti a znají poměry drsné bostonské čtvrti, kde všichni žijí. Jakmile se Kenzie a Gennarová začnou o případ zmizelé dívky víc zajímat, odhalují temné dorchesterské podsvětí plné drogových dealerů, podvodníků a pedofilů. A když už se zdá, že se případ chýlí k vyřešení, jsou postaveni před morální dilema, které je rozdělí. (HBO GO)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (1 276)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Zneklidňující inteligentní thriller s provokativním námětem a ještě provokativnějším vyústěním, který staví proti sobě právo a spravedlnost, resp. trestní zákoník a morálku. Dokonce zkoumá hranice etického chování, když relativizuje pojmy dobra a zla. Jeho hrdinové nejsou černobílí a jsou navíc vystavení mezním situacím, které vyžadují opravdu zásadní a těžká rozhodnutí. Chytrý scénář přináší několik podstatných zvratů v pohledu na postavy a jejich počínání a dá se to film se dá sledovat nejen jako brilantní detektivka, ale i jako výborné psychologické drama. Navíc je film skvěle obsazený a profesionálně zrežírovaný i zahraný. S pěti hvězdičkami v tomhle případě nemám nejmenší problém. Celkový dojem: 95 %. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Zpočátku se film zdál jako obyčejná kriminálka bez většího přesahu, jenže pak se projevil Affleckův talent (v tomto případě myslím Bena Afflecka) a smysl pro autentické ztvárnění (nejspíše) skvělé knižní předlohy nebo původního scénáře. Taky věděl, koho si do role vybrat, protože jeho bratr je podle mě lepší herec než on sám. Jakmile tedy sehnal celkem sympatické obsazení, mohl se do toho Ben pěkně po Fincherovsku pustit, což taky udělal a dokázal zápletku zpracovat tak povedně, že jsem si v duchu přemítal ,,co bych jen udělal já?" A ačkoli to zjevně nemusí sednout každému, na mě když má nějaký snímek takový dopad, tak jsem spokojen a rozpolcen zároveň, což se mi u filmů podobného ražení velice líbí...85% ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Bad Baby Bad. Zklamání na plné čáře! Příběh je matoucí a nesouvislý. Ben Affleck režíruje stejně jako hraje- jako teenejdžr s poruchou pozornosti. Postavy byly nezajímavé,nemotivované a špatně obsazené. Dialogy bez náboje,klišoidní a nesrozumitelné. Celkově se mi film jevil velmi nudný až absurdní.Chybělo mi zde napětí i atmosféra. Nebylo zde skoro nic pozitivního! Affleck se uchopil špatného řemesla. Nebavilo mě to. 40% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Fakt perfektni drama, tohle zvlad Affleck naprosto dokonale. Prvni hodinka filmu je v podstate cely patrani, takze se seznamime s postavama, zacnou vysetrovat a uzavrou pripad. No a behem druhy hodinky se postupne odhaluje par detailu, ktery vnasi vic svetla do pripadu a postupne vyplouvaj na povrch. A obcas to jsou fakt hodne necekany zvraty. K tomu si prictete naprosto paradni a sviznou rezii, perfektni herce v cele s Casey Affleckem a Edem Harrisem a vyjde vam naprosto dokonalej thriller, kterymu nedam tu patou hvezdicku jen o fous a to z toho duvodu, ze v druhy hodince precejen dej misty drhne. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Ben Affleck si teď musí určitě pokládat tu samou otázku jako (a nejen) já: proč vůbec ztrácel deset let čas s herectvím (to může s čistým svědomím přenechat svému bratrovi) a něvěnoval se od počátku rovnou scénáristice, příp. režii - obé mu jde značně lépe. Ve svém režijním debutu předkládá totiž divákovi velmi zajímavou otázku s množstvím nejednoznačných odpovědí: měl by člověk vůbec lpět na dodržování zákonů i vlastních zásad ve společnosti, kde na ně nikdo další nehledí? A přinese mu to v noci klidný spánek...? ()

Galerie (37)

Zajímavosti (27)

Související novinky

Zemřel herec Michael K. Williams

Zemřel herec Michael K. Williams

07.09.2021

Ve věku 54 let tragicky zemřel známý charakterový herec Michael Kenneth Williams. Jeho nejslavnější rolí se jednoznačně stala postava Omara z chváleného seriálu The Wire – Špína Baltimoru. Objevil se… (více)

Jak to vypadá s novým Batmanem?

Jak to vypadá s novým Batmanem?

03.01.2017

Studio Warner Bros. nesmírně touží po netopýří sólovce od Bena Afflecka. Představitel Batmana a režisér Gone, Baby, Gone, Města nebo oscarového Arga se uvolil, že ji natočí, soustavně ale tvrdí, že… (více)

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

20.08.2016

Kdyby se vybíraly nejlepší filmy z padesátých let, jen těžko by mezi nimi chyběl Svědek obžaloby. Soudní drama Billyho Wildera vychází z povídky (a následné divadelní hry) od Agathy Christie, získalo… (více)

Reklama

Reklama