Reklama

Reklama

Když čtyřletá Amanda McCreadyová zmizí ze svého domova a policie není schopná nalézt žádné stopy, dívčina teta Beatrice najme dva soukromé detektivy Patricka Kenzieho a Angie Gennarovou (Casey Affleck a Michelle Monaghanová). Detektivové otevřeně přiznávají, že s tímto typem případu nemají téměř žádné zkušenosti, ale rodina o ně stojí ze dvou důvodů – nejsou to policisti a znají poměry drsné bostonské čtvrti, kde všichni žijí. Jakmile se Kenzie a Gennarová začnou o případ zmizelé dívky víc zajímat, odhalují temné dorchesterské podsvětí plné drogových dealerů, podvodníků a pedofilů. A když už se zdá, že se případ chýlí k vyřešení, jsou postaveni před morální dilema, které je rozdělí. (HBO GO)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (1 275)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ben Affleck natočil svůj debut, všem ukázal, že umí a hlavně jsou tady z něj dle komentářů všichni doslova hotoví. Netvrdím, že neumí. Natočil to opravdu vcelku zajímavě, na to jak mi příběh příjde průměrný, ale tady jde o to, že jsem se necelé dvě hodiny u obrazovky nudil. Ono se tam totiž neděje vůbec nic. Nic co by mě dokázalo probudit, kdybych nedejbože usínal a oči by se mi zavírali. Já bych tam prostě vytuhnul, šlos a vzbudil bych se buď na závěrečné titulky nebo až brzo ráno s tím, že tenhle film mě prostě nakopnout absolutně nedokázal. Nechci zde ale psát, že je to špatný film. Právě že naopak, ale chybí mu tam to něco, co by mě dokázalo vyšvihnout z křesla a v tomhle případě to dialogy nezachrání, s čímž režisér trošku počítal. I tak ale můžu potvrdit fakt, že to Ben Affleck má v ruce a režírovat ho evidentně baví. Doufám, že se dočkáme dalších filmů, které ale budou s kvalitou dál než tento. Pro většinu je sice tento kvalitní dost, ale já doufám, že se dočkám něčeho ještě lepšího. Ben na to rozhodně má. ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Nemůžu se zbavit pocitu, že tento film je jedno veliké kvalitně natočené klišé. Matka, která se nestará o své dítě, hlavní hrdina, který je schopnější než všichni policajti, podivné dialogy, kterým nikdo neuvěří. Všechny ty postavičky jsou typizované, nijak nevybočí. Prostě nalinkované podle pravítka. Ale zase abych jen nehaněl, Ben Affleck se jako režisér asi neztratí, jeho premiéra v režisérském křesle bude i tak vnímána kladně. Po rozmýšlení nakonec dám tu čtvrtou hvězdu. Své kvality film má. 70% ()

Reklama

Adrian 

všechny recenze uživatele

Pravdepodobne Affleckov Opus magnum pre nasledujuce desatrocie. Z hladiska hereckych vykonov (hlavne Affleckova postava ma dokazala svojim buranim stereotypu podobne charakterovych uloch v prvej polovici filmu viackrat milo prekvapit) ako i rezijneho vedenia ide o zalezitost, ktorej nie je co vytknut. Oproti Tajomnej rieke (rovnaky autor predlohy) mi vsak nastastie tentokrat aj samotny pribeh prisiel ovela vybrusenejsi v intenciach ambivalentnosti, realnosti a umne budovaneho vrstvenia. Scenar tak dodava tejto preciznej kriminalnej drame silne ostrie a priestor na vlastne dumanie zdaleka za ramec stopaze filmu. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

depresivní film, od začátku až úplného konce. Možná trochu pomalý, a podivně rozdělený jednou odbočkou od hlavního příběhu (opravdu mně ten zvrat už po hodině filmu překvapil, ale musí se uznat, že ta odbočka byla výborná a taky nejméně korektní - a hlavně, i když se zdála mimo k filmovému příběhu, do jeho tématu zapadla velmi dobře a jen ukázala další smutný dílek ponuré současnosti), ale skvěle zahraný, hlavně Morgan a Ed Harris zase excelují na plné čáře, Casey je pak fajn divný, a možná trochu naivní, no striktně se snažící prosazovat spravedlnost. Což se pak naplno ukáže v excelentně vypointovaném závěru, kde je před něho předložena dilema, kterou bych nikdy nechtěl zažít. B. Affleck natočil perfektní, mrazivý snímek, a ukazál všem svým odpůrcům prostředníček. Po technické stránce je to také klenot. PS: Town potvrdil jeho talent. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Největší překvapení a zároveň i emocionálně nejsilnější snímek, jaký jsem tento rok viděl. Chytré drama předhazujíc divákovi mnoho chytrých myšlenek s příběhem na téma „Kde je hranice mezi dobrými a špatnými věcmi... pokud vůbec" Herecký koncert (první a poslední film, kde jsem ochoten akceptovat Michelle Monaghan) s jasně vedoucím Casey Affleckem, který dokazuje, že svého bratra na plátně dokáže trumfnout bez mrknutí oka. Lehce nenápadná, ale velmi příjemná hudba v pozadí opravdu skvěle podtrhuje „masterpiece" sourozenecké dvojice. Děj, jenž se citelně dotýká současných reálií a zároveň působí tak logicky a přesvědčivě, mne nenechal ani na chvíli odtrhnout oči od obrazovky. Dokonalost! Best of 2007 ()

Galerie (37)

Zajímavosti (27)

  • Jill Quigg získala malú úlohu Dottie celkom náhodne, a to keď sa začala nahlas hádať s filmovým štábom, ktorého produkčné bariéry jej bránili prejsť a vyzdvihnúť svojho syna zo školy. Ben Affleck bol tak ohromený jej hlasným nadávaním, že ju požiadal, aby sa vo filme objavila. (Arsenal83)
  • Režisér Ben Affleck původně uvažoval o tom, že by se chopil i hlavní role Patricka Kenzieho (Casey Affleck): "Zajistil jsem si práva na knížku a plán byl takový, že s Aaronem Stockardem napíšeme scénář, pak najdeme režiséra, který ho natočí, a já v tom budu hrát. Ale postupem času jsem se do toho čím dál tím víc pokládal. Nejdřív jsem měl pocit, že se nám ten scénář moc nepovedl, pak že jsme odvedli přijatelnou práci, pak že se nám to docela vydařilo, pak že bych to mohl režírovat, a že když budu režírovat, neměl bych v tom hrát, protože prostě nemám na to, abych zvládl obojí najednou." (NIRO)
  • Ben Affleck si měl původně střihnout hlavní roli Patricka Kenzieho sám, ale měl pocit, že už toho i s režií má moc, a tak oslovil svého bratra. Casey Affleck s radostí roli přijal. (Pumiiix)

Související novinky

Zemřel herec Michael K. Williams

Zemřel herec Michael K. Williams

07.09.2021

Ve věku 54 let tragicky zemřel známý charakterový herec Michael Kenneth Williams. Jeho nejslavnější rolí se jednoznačně stala postava Omara z chváleného seriálu The Wire – Špína Baltimoru. Objevil se… (více)

Jak to vypadá s novým Batmanem?

Jak to vypadá s novým Batmanem?

03.01.2017

Studio Warner Bros. nesmírně touží po netopýří sólovce od Bena Afflecka. Představitel Batmana a režisér Gone, Baby, Gone, Města nebo oscarového Arga se uvolil, že ji natočí, soustavně ale tvrdí, že… (více)

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

20.08.2016

Kdyby se vybíraly nejlepší filmy z padesátých let, jen těžko by mezi nimi chyběl Svědek obžaloby. Soudní drama Billyho Wildera vychází z povídky (a následné divadelní hry) od Agathy Christie, získalo… (více)

Reklama

Reklama