Reklama

Reklama

VOD (1)

Na osamělé farmě uvízne sedm neznámých mužů a žen. Kanibalové, kteří se díky kosmickým jaderným pokusům proberou ze smrtelného spánku, vyrazí k neúprosnému a krutému útoku, při kterém zabíjejí (a pojídají) každého, kdo jim přijde do cesty. Nejnovější speciální efekty a současné triky dělají z tohoto filmu klasiku 90. let: živou, příšernou a děsivější než cokoliv jiného. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (216)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Znovu zpracovat kultovní snímek nebývá vždycky dobrý nápad, ale Tom Savini se tohoto úkolu zhostil s naprostou grácií a i když se prakticky ve všem věrně drží předlohy, vložil do své Noci i vlastní nápady. A tady je třeba říct, že na co sáhl, to se mu povedlo. Ať už je to výrazně jiná osobnost ústřední hrdinky Barbary, děsivý živý mrtvý v domě, jenž poskytuje útočiště či třeba jiný, ale pořád hodně působivý konec. Lepší jsou tu pochopitelně i masky a vynikající volbou tu byl Tony Todd, jehož živelné pojetí drsného Bena je rozhodně lepší než výkon Duana Jonese v původním filmu. Originál ale není překonán, minimálně atmosféricky a co do syrovosti a vlastně i brutality rozhodně ne, přesto si remake drží vysoký standard a já byl spokojen. Čtyři střely do mrtvé hlavy... ()

Brennos 

všechny recenze uživatele

"Jsou jako my. A my jsme jako oni." První a převážná část filmu mě příliš nezaujala, pomalé, především ve stylu "Musíme se zabednit a pan Cooper je (i scénáristicky nevěrohodný) idiot, co zase provede..." Vše přejde k lepšímu až když se na scéně objeví procitnuvší dcerka. Největším kladem filmu jsou určitě masky a proměna hlavní představitelky v "lady s puškou". Za první část **, za konec ****. Celkově přijatelná podívaná, která ovšem příliš nepřekvapí. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Důstojný remake Romerovy zestárlé klasiky. Dějové změny jsou oproti originálu spíše k horšímu (velmi se omezily například zprávy z rádia a televize, které dávaly původní Noci punc reálnosti), zlepšily se samozřejmě masky, díky nimž dnes asi na běžného diváka zafunguje lépe remake. Horror movie of the year ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Hodně záživná zombíkovina, i když ze začátku to ani nevypadalo. Herci mne v prvních chvílích dost iritovali a já si furt říkal jak moc je romerův originál lepší (což samozřejmě je). Stejně jako u původní verze ale začne atmosféra postupně houstnout. Savini to udělal příběhově téměř totožné, akorát finále pojal malinko jinak. Konec mrazivý a hudba v konečných titulcích stylová. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Vcelku slušný remake Romerova klasického hororu, není sice nijak zvlášť strašidelný a režie je docela otřesná, ale zombie se vážně povedly. Mým jednoznačným favoritem je tlouštík v montérkách ze samotného začátku filmu. Každopádně je to ale fajn film s mnoha chybami (například do většiny scén nesedící hudební doprovod), ale rozhodně i s mnoha povedenými situacemi. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (40)

  • Barbara (Patricia Tallman) ve filmu používá opakovací pušku "henryovku" model Henry 1860. Poté, co ji zbraň ukradne Harry Cooper (Tom Towles), používá Barbara policejní revolver Smith & Wesson Model 10, který vzala mrtvole policisty. Tom (William Butler) má pak ve filmu zbraň Stoeger/IGA Coach. (Kirman)
  • Režisér Tom Savini zná herečku Patricii Tallmanovou osobně, protože spolu navštěvovali vysokou školu. Pro roli Barbary se mu zdála ideální. (Mr.Hudson)

Reklama

Reklama