Reklama

Reklama

I Spit on Your Grave: Deja Vu

  • USA Day of the Woman: Deja Vu
Trailer 1

Obsahy(1)

Příběh navazuje na původní film z roku 1978, kdy byla mladá Jennifer znásilněna čtyřmi násilníky, kteří byli následně její rukou brutálně vyvražděni. Nyní již Jennifer, jako půvabná dáma ve starších letech, sepíše svůj příběh do knihy, která se stane literární senzací. V maloměstě, kde se děj odehrává,však žijí příbuzní oněch násilníků, kteří se po osvobozujícím rozsudku místního soudu rozhodnou vzít spravedlnost do svých rukou. (PierrevanH)

(více)

Recenze (63)

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Je to síce (prinajlepšom) zdĺhavé a lacné béčko, avšak v niektorých momentoch až nečakane brutálne a znepokojivé. Solídne gore, miestami pekné lokácie / vizuály a určitá nadstavba pôvodného príbehu z toho robia niečo v dnešnej dobe pomerne nezvyčajné, pochybne vyčnievajúce a pre skalných fanúšikov originálneho ISOYG neprehliadnuteľné. Samozrejme to ani zďaleka nie je taká efektívna pecka ako originál a celkom si to netrúfam ani porovnávať s remakom (priamym či množstvom nepriamych) a jeho sequelmi, ale nebolo to podľa mňa zlé. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Takže som sa zase vrátil 50 rokov v čase. Veľmi ťažko sledovateľný pokus. Väčšina bude asi na tento film zvedavá najmä kvôli exploitačným scénam, ktoré sa síce dostavia, a ani nejaké potrebné a očakávané znásilnenie chýbať nebude, no úroveň toho celého patrí do minulého storočia, rovnako ako pán režisér. Pár scén by možno ušlo, ale dívať sa dve a pol hodiny na tieto ubliakané, nesympatické, neherecké, psychopatické ksichty, ktoré tam počas celého filmu len vrieskajú a poskakujú ako kokoti, bolo pre mňa podobne iritujúce ako tretí diel Ľudskej stonožky. Predchádzajúci diel bol „iba“nudný, ale aspoň nie až tak otravný. Nerozumiem zmyslu tejto stopáže, ale pokiaľ režisér chcel, aby si to fanúšikovia pôvodnej verzie čím dlhšie užili, tak v mojom prípade docielil pravý opak. ()

tron 

všechny recenze uživatele

V 70. rokoch sa na filmovej scéne objavilo množstvo kontroverzných mäsiarčin (Kanibali alebo cravenovky Hory majú oči a Posledný dom naľavo atď.). Pľujem na tvoj hrob patrilo bez debaty medzi ne. Potom na dlhé desaťročia nastalo hrobové ticho, prerušené až v roku 2010. Vtedy sa na scéne zjavil remake v krátkom časovom úseku nasledovaný dvojkou a trojkou. Skutočná bomba ale vybuchla až v roku 2019, kedy sa stalo niečo svojím spôsobom úžasné. 82-ročný (izraelský) režisér originálu Meir Zarchi (ktorý od dôb jednotky natočil jediný film - dávno zabudnuté Don´t Mess with My Sister v roku 1985) sa po viac ako štyroch desaťročiach (!) rozhodol nakrútiť pokračovanie s nepochopiteľnou smrtiacou a vražednou stopážou 148 minút (!). Aby toho nebolo málo, tento úžasný zločin previedol podľa vlastného scenára (a ešte si ako bonus udelil cameo kňaza) a v produkcii svojho syna Terryho (ktorý celý tento tatkov masaker následne zostrihal). Tým ale zďaleka nekončíme. Nielenže je jednou z hlavných postáv sequelu Jennifer z originálu, ale dokonca ju hrá rovnaká herečka. Konkrétne 72-ročná Camille Keaton. Nič proti starším herečkám, ale Camillina rola je pomerne akčná. Lenže strihač nedokázal zamaskovať jej vek a tak sú akčné scény absurdné. Následne opraty preberá jej dcéra, ktorá sa na plátne od istého bodu producíruje výlučne nahá, ale keďže sa dosť podobá na Janu Kirschner, tak by vari azda bolo i lepšie, aby sa tak nedialo. Scenár je príšerné zverstvo a spolu s neuveriteľným kastingovým panoptikom robí z tohto filmu jeden z najhorších hororov roku. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Jako sorry, vypadá to místy spíše jako parodie, nicméně ja to miluju, takže za mě super. Incestní vesnice opět nezklamala a bavila dlouhé dvě a půl hodiny. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Režisér si na stará kolena stihl natočit pokračování svého nejznámějšího Exploiťáku, který natáhnul do téměř 150. minutové stopážé, ale chápu ho, chtěl si to pořádně ještě užít. Každopádně, zas tak šílěně hrozný to podle mě nebylo, ale chápu zdejší hodnocení. Vadila mi tu samozřejmě taky ta délka, občas to bylo zbytečně ukecaný, bylo to místy strašně blboučký, nelogický a o chování postav snad ani netřeba mluvit. Potěší ale scény a hlavní postava z původního filmu, Jamie se nebála svléknout a běhat po lese nahatá, i když na svém kontě má většinou samé amatérské / nízkorozpočtové filmy, takže jí to problém asi moc nedělalo a co se týče brutality, tak jsem čekal rozhodně víc, ale dojde zase na uříznutí péra, což trochu vyvolalo pocit nechutnosti. No, dohromady tedy máme 5 filmů I Spit on Your Grave a jasným vítězem je stále 2010 a 2013 a neočekávám, že by se v budoucnu mělo objevit nějaké solidnější pokračování, i když v rámci žánru, bych si to docela i přál. (293. hodnocení) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

V roce 1978 natočil režisér Meir Zarchi pro mnohé opravdu nechutný a těžko skousnutelný film, který byl v mnoha zemích dokonce řadu let zakázán. Přestože se nemělo v žádném případě jednat o horor, tak je tento film dodnes za něj označován a stal se svým způsobem “kultovní záležitostí” tohoto žánru. Camille Keaton byla v té době opravdu atraktivní ženou a brutální znásilnění čtveřicí mužů v mnohých divácích a divačkách vzbuzoval nejhlubší odpor. Brutální pomsta se pak pro ty samé stala jejich nejhorší noční můrou. Když Meir Zarchi oznámil své vlastní pokračování, byl jsem dost na rozpacích. Přece jenom uběhla už opravdu dlouhá doba od natočení originálu a tento režisér následně už natočil jen jeden nepříliš známý film. Co ho na stará kolena vedlo se ještě jednou vrátit na místo činu? To opravdu nevím, ale raději měl zůstat zalezlý, tam kde celou dobu byl. I Spit on Your Grave: Deja Vu je totiž otřesným filmem od samého počátku až do samotného konce. Kvalit svého předchůdce nedosahuje ani omylem, ba mu nesahá ani po kotníky. Camille Keaton už je starou dámou, která se tomu propůjčila snad už jen z vlastní nostalgie a její smutný konec ve mně nedokázal vyvolat žádné emoce. Natož následné trápení její dcery s bandou dementních buranů (pozůstalých). Unikání sbírka nejrůznějších individuí se těm původním nedokázala vyrovnat, charakteristika postav byla bídná, stejně tak samotná atmosféra či dialogy. Ty byli přímo katastrofální. Téměř tři čtvrtina filmu mi přišla jako céčková parodie a teprve ke konci se dostavilo nepatrné zlepšení. I Jamie Bernadette byla donucena se na chvíli producírovat před kamerou nahá, bez toho by to nešlo, pak rychlé znásilnění a hurá na další pomstu. Ne opravdu nic originálního kromě smrti její matky nás tu nečeká. Troška té umělé krve tu přece jenom vystříkne, laciné gumové gore taky nesmí chybět a přece jenom se tu objeví i nějaká ta humornější hláška. 30% ()

ARI50 odpad!

všechny recenze uživatele

Kdyby ten film měl víc jak tři hodiny určitě by získal na popularitě, ale tohle byla ukrutná bolest v podání pokračování. Tady nebyl ani jeden herec v pořádku, příběh hloupost, a všichni okolo na těžkých houbách a přitom se koupali v konzervě od sardinek a dost si to užívaly. Bohužel je to tak ale celý film byl totálně zničený. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Dvě a půl hodiny jsou úlet, kor když se jedná o klasický reckylát. O to víc vynikne tajtrdlíkování a herecká nemohoucnost všech přítomných, na čemž je vlastně postaven celý film. Docela hezká sedmdesátková patina tak přišla vniveč a těch pár relativně povedených mordů nejsou ani malou náplastí, o samotném znásilnění ani nemluvě. Naprosto zbytečná záležitost. 10% ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Tohle byl poslední plivanec do série ISOYG. Aspoň v to doufám. Příšerné herečky, strašní herci, mizerný scénář a dvě a půl hodiny ztraceného času. Jedna hvězda za napojení na původní série, ale měla jsem pocit, že mi při filmu krvácely oči. Myslím, že tenhle film měl zůstat jen v šuplíku scenáristy i režiséra. Jednu hvězdu dávám za celou tu absurditu, které je film plný. No a taky ho možná časem uvidíme na Festivalu otrlého diváka, že jo. Pak možná pár hvězd přihodím. Zatím jen takhle. Pfuj! ()

kaylin odpad!

všechny recenze uživatele

Americký horor „I Spit on Your Grave: Deja Vu“ se nedá brát ani jako pocta původnímu filmu, i když se musí nechat, že přizvání Camille Keaton byl nejlepší nápad, jaký tvůrci měli. Je skoro k neuvěření, jak její tělo pořád vypadá dobře, a skoro jsem si říkal, že je škoda, že neuvidíme víc. Jinak ale je všechno špatně a nedá se tu vůbec nic pochválit. Otřesných dva a půl hodiny. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Zúfalý pokus nadviazať na úspešnú sériu ktorý, keďže bol natočený v dobe liberálneho šialenstva, tentokrát vykresľuje páchateľov ako kresťanských náboženských fanatikov, ktorý v kostole odrežú hlavu žene, na cintoríne sa vraždia lopatov a podobne. Ani zďaleko to nedosahuje úroveň pôvodnej verzie aj keď isté náznaky tam sú, ale nielen samotný záver ale aj konverzácie či nelogické kroky hlavnej hrdinky sú fatálnymi chybami neschopného autora. Prehnane dlhý film so zbytočne vulgárnym jazykom sa snažil na kvalite pridať násilnými scénami, ktoré však napokon vyzneli amatérsky a tak človek pri sledovaní tohto filmu zaplače, keď si spomenie na pôvodnú verziu alebo filmy ako Posledný dom naľavo či Vyslobodenie. Hviezdička za snahu, našlo sa pár svetlých momentov. ()

IceQueen odpad!

všechny recenze uživatele

Takže asi takto... Radšej by som účinkovala v reklame na čípky proti vaginálnej plesni, ako v tejto monumentálnej sračke. 148 minút, na to treba občiansku statočnosť alebo partiu kamarátov pod vplyvom. ()

dyfur odpad!

všechny recenze uživatele

......túto kategóriu filmov nechápem-nemusím.... no a toto dielo v rámci série stojí ešte nižšie ako na dne.... menej ako odpad dať nejde..... ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Původní film z roku 1978 jsem neviděl, ale toto se vůbec nepovedlo. Dívat se dvě a půl hodiny na bandu magorů bylo utrpení. Film byl natočen zbytečně se zdlouhavými a nudnými trapnými scénami. Ztráta času, ale po remake jedničky a dvojky jsem to vidět musel i přes velmi slabé hodnocení. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Meir Zarchi si po víc jak 40 letech vzpomněl,že kdysi natočil film,který svého času šokoval a rozhodl se natočit pokračování...po 40 letech a to včetně původní hlavní hrdinky a asi si myslel,že to samé znova a vlastně už po čtvrté bude fungovat...a nefunguje.Respektive ono by to možná fungovalo,protože tyhle béčkové příběhy o pomstě jsou pořád celkem vděčné jakkoliv se opakují pořád dokola,ale v tomhle případě je vše zabaleno do natolik laciného a nevzhledného balícího papíru až z toho chvílemi bolí oči.Korunu všemu nasazuje naprosto děsivé obsazení,plné extra divných neherců,přičemž vede příšerná hlavní "hrdinka".A aby toho nebylo málo,tak to celé má dvě a půl hodiny,což je asi tak o 90 minut víc než by mělo.Jen sám Satan ví,proč si režisér myslel,že je dobrý nápad něco podobného natáhnout do tak extrémně přepálené stopáže...20% ()

HorrFi 

všechny recenze uživatele

Tak tohle opravdu bolelo.. v první řadě nechápu tak zbytečně dlouhou stopáž protože v tomhle případě se to fakt vleklo jako šnek.. Zarchiho uznávam za jeho původní film z roku 1978, ale tohle se fakt moc nepovedlo, i ten výběr ,,herců" byl hroznej ikdyž scénář nebyl nejhorší, jenom tam fakt bylo spoustu hluchých míst.. ()

Deyw odpad!

všechny recenze uživatele

ty vole to se posral...proc se na tohle vubec divat... tvle ted zpetne sem snad nic horsiho nevidel...to je celkem uspech tvle 😀 ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Tronův komentář je výstižný, takto to bohužel dopadá, když se starobní důchodce pustí do RaR žánru. Fanoušek série to vidět chce, ale je to opravdu téměř nedokoukatelné. ()

Reklama

Reklama