Reklama

Reklama

Akta X: Chci uvěřit

  • USA The X-Files: I Want to Believe (více)
Trailer 2

Fox Mulder a Dana Scullyová už delší dobu nejsou v žádném spojení s FBI. Mulder se skrývá kdesi v ústraní a Scullyová se zaměřuje na lékařskou praxi a snaží se pomáhat potřebným. Do hry je však vrací agentka Dakota Whitneyová, která obdivuje práci Foxe Muldera a věří, že právě on jim může pomoci s vyřešením případu zmizelých žen, mezi nimiž figuruje i mladá agentka FBI. Jak se záhy ukáže, v případu má přeci jen svou roli tajemný element. Tím je bývalý farář, který má vidiny týkající se zmizelých žen. Tento zvláštní muž se zdá být jediným klíčem k vyřešení případu. Vzhledem k jeho pedofilní minulosti mu ale věří jen málokdo... (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (646)

Fr 

všechny recenze uživatele

Modlitby budou vyslyšeny jen pokud to nevzdáte…. Tak jsou zase tady a vydávají se lovit příšery v temnotách. Tedy – tak by jsme si to přáli. Bohužel tento film je jen jakousi slátaninou seriálovek typu Pohotovost a (jakýchkoliv) krimi příběhů. Že se jedná o Akta X, usoudíme jen díky únavným kecům typu ,,chceš stále zachránit svoji sestru!“ Veškeré nadpřirozeno je zahaleno do ,,Božího díla“, kterému vydatně sekunduje parta neschopáků od FBI, kteří by bez M a S nenašli snad ani WC (myslím záchod). Akta jsem měl rád kvůli paranormálním jevům, nadpřirozenosti. Teď na mne působí zcela obyčejně, snad až nepřirozeně. Jestli dát 2* nebo 3*? Dám 2! Chtěl jsem totiž uvěřit, že tvůrci stále mají co nabídnout. A jestli máte pochybnosti…. tak se na TO raději nedívejte! ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $20,982,478Tržby Celosvetovo $68,369,434Tržby za predaj DVD v USA $15,741,783 //počet predaných kusov 781,861║ Príbeh už neponúka na dnešnú dobu žiadnu prevratnú výpoveď, ktorá by mohla ohúriť, priniesť neistotu, zdesenie, otriasť našou vierou, či privodiť zimomriavky. Tento film by sa bez problémov mohol rovno začleniť svojou úrovňou do radu priemerných častí tohto kultového seriálu. A ja osobne na vzdory určitej pasivity, či už v prepracovanosti postáv, dialógov, som si aspoň ako tak zaspomínal na staré dobre časy, keď seriály nezachádzali do nejakých extrémov či brutálnych scén ako je tomu dnes. Som radšej keď sa o nechutnej scéne len povie ako keby sa v tom malo premieľať a pitvať celé vyšetrovacie oddelenie. A aj preto som si túto trošku rozťahanú seriálovú epizódku aspoň z časti užil. Z nedostatkov filmu najviac vyčnieva dvojica agentov Mulder a Scullyová. Ide o ich súhru, ktorá robila vždy to príjemné protipólne iskrenie týchto postáv ale teraz to už nebolo to pravé. Aj keď to zas nebola zrovna katastrofa ale bolo tam cítiť dlhoročné odlúčenie od týchto postáv. Tým pádom to stráca na uveriteľnosti ich správania a taktiež tomu moc nepomáhajú ani ostatné vedľajšie postavy(Amanda Peet, Billy Connolly), ktoré by mohli o niečo spestriť dej a vymaniť sa z priemernosti. Po technickej stránke to je dosť slušne zvládnuté, hlavne strih, ten hneď na začiatku navodí tu správnu skľučujúcu atmosféru tajomna, škoda že potom to už mierne začne škrípať a do deju sa začnú dostávať hluché miesta čo odradia našu pozornosť. Trikovej animácie je našťastie minimum, lebo za ten malí rozpočet čo mal film, by si moc toho dovoliť nemohli. Občas poteší aj nejaké to vtipkovanie, odľahčenie, asi najviac pobaví obraz prezidenta Busha zavesení na stene a hlavne keď popri tom zaznie ústredný hudobný motív tohto seriálu. Akoby bola pre režiséra záhada, že sa stal prezidentom dotyčný človek. Koniec filmu ostáva otvorený, pre možné pokračovania ale pre slabý úspech je dosť nereálne očakávať návrat k filmovej sérii. A tým sú Akty X, na vždy uzavreté! /videl v kine: 65%/ ()

Reklama

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Až mě samotného zaskočilo, nakolik se mi AKTA X: CHCI UVĚŘIT líbilo, přestože nejsem shipper (speciální "druh" fanouška, který fandí milostnému vztahu mezi Mulderem a Scullyovou). Je nutné si uvědomit, že Mulder a Scullyová jsou postavy, které se vyvíjely díl od dílu, sezónu od sezóny a druhý film není završením či významným objevem v jejich vyšetřování (to byl totiž první "díl"), ale vztahovou podívanou, v němž příběh hraje až druhou roli, pokud vůbec._____ AKTA X: CHCI UVĚŘIT, přestože tvůrci před premiérou tvrdili jinak (a zase lhali!), je určený výhradně pro fanoušky seriálu a prvního filmu, kteří si vychutnají nepřeberné množství odkazů a znají minulost, kterou postavy prošly. To proto, že se zde pracuje s divákovou "seriálovou" pamětí, když se upomíná na konkrétní případy z prvních sezón (vyjmenovává je agentka v podání Amandy Peet) a s až fanouškovským fetišem (první scéna s Mulderem v pracovně s plakátem, pochutinami, novinovými výstřižky a míčem je v tomhto ohlednu příznačná). Zároveň se zde tematizuje postavení Muldera a Scullyové ve fikčním světě a ústředním tématem je - tak jako v seriálu - otázka víry (v sama sebe, Boha či mimozemšťany), a tak bude divák vyrazivší na žánrovou podívanou u pomalých dialogů na hranici sentimentu trpět a u fanouška zapracuje nostalgie a neurazí ho ani vtípek po titulcích._____ Nefanoušek, který viděl kdysi několik sezón, ale ty pozdější nezná, by zase mohl ocenit, nakolik si tvůrci poradili s rozpočtem: i přes "pouhých" 30 milionů dolarů film nevypadá televizně (ale nečekejte digitální černé hmoty ani výbuchy budov či odlétající U.F.O.), a atmosféru, vycházející ze syžetové struktury MLČENÍ JEHŇÁTEK a pomalém temporytmu vyprávění INSOMNIE. Nutné je také ocenit invenční střih, spojující několik rovin odehrávajících se v různém prostoru a v různý čas, a umné pohrávání si s klišé (Rusáci!). Na třetí díl, nejlépe mytologický a s premiérou v roce 2012, jsem zvědav. ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Film, ve kterém selhává snad úplně všechno. Zápletka je vcelku tuctová, její podstatu odhalíte poměrně brzy a nějakého zvratu či zásadnější pointy se už nedočkáte (pokud za ni nebudeme považovat poučení, že kdo kouří dostane rakovinu plic). Filmu absolutně chybí tempo, přes nepříliš dlouhou stopáž působí strašlivě rozvlekle a nudně. To vše "korunují" jalové dialogy mezi ústřední dvojicí, především Scullyová pronáší moudra, která hodně brzy začnou lézt krkem. Shrnuto a podtrženo - jeden z nejhorších filmů, jaké jsem letos viděla v kině. Ale jako čtyřicetiminutová epizoda seriálu bez té zbytečné vaty by to bylo docela fajn. ()

imf 

všechny recenze uživatele

Mizerná epizoda z jedné z pokročilejších sezón (kdo neviděl pár posledních dílů, bude se celkem divit, kam to Mulder a Scully dotáhli :)... záhadu abyste hledali lupou a pod nánosem dialogové vaty a Mulderových vousů se řeší víra, pohoda rodinného krbu a pár ztracených holek. Po třiceti minutách jsem chtěl přepnout (ale ovladače nám sebrali), po čtyřiceti jsem už jen čekal na konec. Průměrně natočené, podprůměrně napsané, nadprůměrně bolestné... tohle si slavná televizní dvojka fakt nezasloužila. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (20)

  • Len pár vyvolených dostalo do rúk plný scenár. Ľudia zo štábu žartovali, že robia film, ku ktorému scenár najskôr ani neexistuje. (youtoo18)
  • Prestože film zrovna neudělal velkou díru do peněženek diváků, ve hře je pořád třetí díl, nebo oživení kultu prostřednictvím seriálového spin-offu. (Pumiiix)
  • Postava Franz Tomczeszyn je odkaz na kostymérku Lisu Tomczeszynovou. (Karlos80)

Související novinky

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

02.12.2008

V sequelu včerejší novinky o pokračováních se dočtete o další Planetě opic, další Policejní akademii, dalším Hairsprayi a dalších Aktech X. Zpočátku to znělo jako totální kachna – internetem… (více)

Další záhada pro Muldera a Scullyovou

Další záhada pro Muldera a Scullyovou

04.11.2007

Příští rok to bude přesně deset let, co se na plátnech kin objevila celovečerní Akta X. Od té doby se pravidelně objevují zprávy o chystaném pokračování. Když už jsme si říkali, že k tomu asi nikdy… (více)

Reklama

Reklama