Reklama

Reklama

Zpívání v dešti

  • USA Singin' in the Rain (více)
Trailer

Jeden z nejlepších muzikálů, které kdy spatřily stříbro plátna, je zároveň výtečnou romantickou komedií, hravou satirou na Hollywood 20. let i mimoděčnou historickou lekcí o jedné z klíčových etap vývoje kinematografie. Hvězdy němé éry se ocitají v osidlech lásky a zvukového filmu a s obojím se vyrovnávají vtipně, vynalézavě a s grácií. A navíc jaksi mimochodem vynaleznou i dabing. (AČFK)

(více)

Recenze (455)

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Pro mě muzikálová klasika :) Vynikající :) Výborné téma, které vychází ze skutečnosti, která byla krutá, ale pravdivá. Pro mě absolutně pozitivní a "nabíjecí" film, který mě svou úžasnou energií vždy dostane :) Nejlepší pro mě na celém filmu byl Donald O Connor, jehož komediální výstupy v tomto filmu jsou úžasné. :) ()

rudeboy 

všechny recenze uživatele

Nie som žiaden veľký znalec ani fanúšik muzikálov, ale ísť pri tomto "majsterštuku" pod 5 hviezd by bolo rúhaním. Výborná muzikálová komédia, lovestory a zároveň reflexia samotného Hollywoodu plná dokonale vymyslených a bravúrne zvládnutých (predovšetkým) tanečných (no) i speváckych čísel. Treba vidieť, vychutnať a zabudnúť na ten zlý svet mimo plátna - dokonalá oddychovka! ()

haj 

všechny recenze uživatele

Často mě filmy s označením "klasika" zklamou, ale tohle je jedna ze světlých výjimek, která naopak předčila moje očekávání. Tak vynikající taneční čísla jsem asi v žádným muzikálu neviděl. Ještě k tomu spousta humoru, zábavný příběh a skvělý herecký obsazení, prostě nádhera. ()

Krustyburg 

všechny recenze uživatele

Krásnej starej film - vtipnej a elegantní, ty taneční kreace jsou nevídaný! Ale je tam moc muziky, takže po chvíli začnu podřimovat, ostatně jako u každýho muzikálu.. 3++ ()

ella 

všechny recenze uživatele

Ryhle dám pět, než si vzpomenu na titulní píseň zneužitou Mechanickým pomerančem a zvedne se mi žaludek. ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Naprosto dokonalý muzikál, v kterém je úžasná scéna s písní "Singin in the Rain" a už za to si to zaslouží maximální hodnocení. Jinak to byla velmi veselá trošku groteskní komedie se super dějem. Velmi optimistický film) ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Pamatuji si jak jsem byl na základce se školou v Karlíně na tomto muzikálu, kde hlavní roli ztvárnil Martin Dejdar.I přesto, že jsem o muzikálech nic nevěděl, tak jsem si to představení náramně užil.A to samé mohu říci i o filmu.Film skvěle vykresluje konec éry němého filmu a nástup zvukového.Každé muzikálové číslo překonává to předchozí.Herci jsou ve svých rolí parádní a je radost sledovat jejich vystoupení.Jediné co mě trochu vadilo bylo zbytečně dlouhá muzikálová čísla.Nádherný muzikál to snad ke štěstí stačí nebo ne?? ()

IdentityS73 

všechny recenze uživatele

Opravdu krásný muzikál se vším všudy...na to, v jaké době se film točil, má velmi kvalitní záběry..Nejlepší scéna je asi samotné "Zpívání v dešti" ;-). ()

JoseBenes 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně přesná choreografie, optimismus, dobrá rána a zpívání v dešti...od té doby, co jsem viděl divadelní ztvárnění v Praze kdysi dávno se nic nezměnilo, zpívá se dál, ať už před padesáti nebo pěti lety. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Zpívání v dešti je další film z padesátých let, který mě ohromil. Je také fakt, že film má trochu slabé články, ale u již přeznámého kultovního snímku jsem se opravdu bavil. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Na filmoch o vývoji Hollywoodu si filmári každej doby dávajú zvlášť záležať, a vidno to aj na tomto. Dokonalá výprava aj výber hercov a zaujimavý scenár o príchode zvukového filmu a zároveň aj dabingu. Na rozdiel od iných muzikálov tu spev a tanec nie je doplnkom, ale na muzikálových čislach celý film stojí. Tri z nich sú úplne geniálne, a byť také všetky, bolo by to u mňa za plný počet. Ale aj tak nepochybne silné štyri. –––– A stále sa riadim jedinou zásadou: Dôstojnosť nado všetko! –––– Prečo nakrúcaš tie filmy? Menia len názvy. Stačí vidieť jeden a poznáš všetky. ()

Almásy 

všechny recenze uživatele

uzas uzas uzas uzas!!!!!!!!!!! aj pat hviezdieciek je pre toto malo, jedno z najkvalitnejsich filmovych diel vobec a kral muzikalov bez debaty. ()

celuloid 

všechny recenze uživatele

Velice roztomilý film o filmu v luxusním muzikálovém balení. Přitom si dovedou filmoví tvůrci udělat legraci sami ze sebe. Samotná nosná píseň a scéna je přímo skvost. Použití této písně v jistém anglickém kontroverzním filmu je přímo svatokrádež. ()

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Ve 20. letech minulýho století se objevil zvuk ve filmu. Nikdo od toho moc nečekal, ale časem to všechny uchvátilo. Oblíbení herci němejch snímků otevřeli pusu...a byl průšvih, protože pár z nich mělo strašnej hlas. Takže se musel sehnat někdo, kdo je namluvi a vlastně rovnou vzniknul i dabing. Film plnej zpívání a tancování s peckama jako "Singin´ in the rain", "Good mornin´" nebo "Make ´em laugh". Gene Kelly v hlavní roli i v režisérskym křesle. Herci zpívali a tancovali s lehkostí ale za tím vším byly hodiny dřiny, zranění, únava a v neposlední řadě tyran Kelly. Ale stálo to za to. Z původně myšlenýho průměrnýho snímku se stal legendární muzikál pro všechny generace. ()

pugs 

všechny recenze uživatele

"Takhle nelíba někdo, kdo to nemyslí vážně." - "Jsem přece herec. Radši bych políbil tarantuli!" - "To nemyslíš vážně!" - "Že ne..? Joe, přines mi tarantuli! Hodnotenie čisto od nemuzikálového znalca. Pred Spievaním v daždi sa mi nehorázne zmenil hudobný, no hlavne filmový vkus. Zháňam staré filmy, veľmi rád ich pozerám a Singing in the rain mi toto vlastne prináša dvojmo. Je to postarší film o natáčaní starého filmu, ktorý je nový. Je to vlastne sranda, že jedným z prvých muzikálov je muzikál, ktorý má tému o natočení prvého filmového muzikálu. Revolučný vynález - zvuk vo filme. Z tohto diela sme sa mohli jednoducho dozvedieť, prečo niektoré hviezdy nemej éry tak rýchlo klesli na dno, ale nebudem vám nič prezrádzať. Môže sa vám zdať, že Singing in the rain, ktorý je už legendou, je film s jednoduchou myšlienkou, vedľajšími postavami, ktoré hrajú "iba" priemerní herci a nedotiahnutými dialógmi. Mne sa narozdiel od ostatných zdalo, že napríklad postava producenta je zahraná naschvál tak, priam amatérsky (rýchle hovorenie, žiadna gestikulácia alebo mimika, skoré odchádzanie zo scény), zle, no mne sa zdá, že všetko je tu tak prepracované, ako to tvorcovia zprvu aj chceli. Gene Kelly, ktorému výborne sekunduje Donald O'Connor (jeho sólovky sú výborným odľahčením po ľúbostných pasážach), sa stal pre mňa géniom, či už na filmovom plátne, alebo na parkete. Vykreslenie vzťahu medzi ním a Debbie Reynolds tiež funguje a čo sa dá ešte skomentovať? Legendárne scény, legendárne pesničky a ešte niečo legendárne by sa tu našlo. Chcel som to vidieť tak dlho a konečne som sa dočkal. Konečne viem, prečo je to jeden z najlepších filmov/muzikálov všetkých čias. 9/10 ()

Vercinix 

všechny recenze uživatele

První muzikál, kdy jsem se nejen nehrozil kdy přijde zase nějaká další "pěvecká" pasáž, ale kdy jsem si dokonce přál, aby přišla. Obzvláště O'Connor a Kelly, v pasážích dokreslených stepovými kreacemi, mi naprosto brali dech (viz houslové duo ze začátku). Opravdu velké a velmi milé překvapení. ()

Související novinky

100 nejlepších filmů všech dob podle kritiků

100 nejlepších filmů všech dob podle kritiků

02.12.2022

Britský měsíčník Sight and Sound po deseti letech opět požádal kritiky o aktualizovaný seznam nejlepších filmů všech dob, a díky obří anketě, v níž se zúčastnilo rekordních 1639 recenzentů, kinařů,… (více)

Reklama

Reklama