Reklama

Reklama

VOD (1)

Adrenalinový nářez plný hrůzy a násilí! Po nečekaném hitu Rec, přichází pokračování, které si s předchozím dílem rozhodně nezadá! Do karanténou izolovaného domu, plného krvelačných bestií, vstupuje zvláštní jednotka, která má vše vyčistit a posbírat vzorky pro výzkum. Uvnitř ale čeká krvavé peklo, z nějž není úniku! (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (864)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Když jsem se před nějakou dobou ze spoilerů dozvěděl, jakej příběhovej veletoč tvůrci s mým oblíbeným hororem udělali, začal jsem se poměrně dost strachovat. Zbytečně. Zaprvé se ta informace ani nedá považovat za spoiler (že zombie nejsou zombie se dozvíme hned po pár minutách), zadruhé ten zvrat vůbec nepůsobí křečovitě, vývoj děje je hladký, a vlastně celej scénář vyhlíží tak propracovaně a cílevědomě, že bych byl ochotnej uvěřit, že tvůrci s tímto sequelem počítali ještě před natočením prvního dílu. U něj jsem v posledních patnácti minutách zažíval opravdový vtíravý strach, což se mi u dílu druhého sice nestalo (adrenalinová jízda je pro něj velmi trefné označení), nicméně i přesto si mě získal. Získal si mě svým spádem, krvavostí, zajímavějším příběhem (hlavně jeho nadpřirozenými momenty) a závěrem, kterej ten příběh posouvá zase někam úplně jinam. Když se na to dívám zpětně, tak jsem (přes prvotní obavy) rád, že se tvůrci nebáli a subžánr sequelu změnili. Jeden perfektní strašidelný zombie horor už jsme tu měli, teď tu máme perfektní akční (censored) horor. Zkrátka návrat do barcelonského domu hrůzy jsem si užil a těším se, až se do něj budu moci podívat znova. Horror movie of the year ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Prvá časť mi doslova vyrazila dych. Ohodnotil som ju plným počtom hviezdičiek. Drsný film s rýchlym spádom sa celú dobu tváril ako kvalitný zombie snímok, aby sa na konci odhalil ako jeden veľmi originálny okultný horror. Presne tam, kde končí úvodný titul, začína jeho pokračovanie. Aj keď nám už jeho autori Paco Plaza a Jaume Balagueró prezradili satanský pôvod nákazy, stále dokážu vygradovať napätie na maximum. Premyslený scenár vystavaný na pseudoreálnom video zázname je výborne spracovaný, zostrihaný a zrežírovaný. Herci podávajú presvedčivé výkony, nechýbajú dobre fungujúce šokové scény a aj stvárnenie posadnutých ľudí je hodne desivé. Napätie, strach. Veľa kriku a krvy. Páčilo sa mi to. **** ()

Reklama

Zeck 

všechny recenze uživatele

Žánrově zprzněné, atmoférou a celkovým zpracováním, kvalitní. REC byl jiný zombie film, který těžil 100% z atmosféry, ruční kamery a karantény, akce trvala pouhou třetinu celého (krátkého) filmu. Dvojka na to jde zhurta, atmosféra karantény je nepoužitelná, protože vidíme, co se děje venku. Příběh je kombinovanější, proplétají se v něm dva pohledy lidí. Co mě na tomto pokračování pobouřilo, bylo zkurvení žánru. Téměř kultovní první díl udělal z umírajícího zombie žánru opět strašidelný film. Dvojka se zvrhla v perverzní představu scénáristů, kteří se sice za každou cenu snažili reinkarnovat vzpomínky a postavy jedničky, ale totálně přetočili celý její smysl. Aby se z jednoduchého schématu - epidemie, stal uchylný boj s démony, žijících ve dvou rovinách, šplhajících po stěnách, bych možná ještě pochopil, ale aby si hlavní roli střihnul kněz blábolící boží slovo, kterým hravě odzbrojí i ty nejagresivnější "démono-zombie", to už ne. Španělům se ovšem musí nechat cit pro akci a napětí. 70% 27.02. 2010 05/19 nejočekávanějších 2010 ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Upozornění: psaní tohoto komentáře bude nahráváno, protože je třeba vše dokumentovat kurva. Bod první: Od jednotky SWAT bych sakra čekal trochu pevnější nervy, vyšší výkon a taktičtější postup v budově než předvedli. Bod druhý: I když závěr jedničky jasně říkal, odkud svěcená voda kape, přece jen jsem nečekal, že se dvojka promění v adrenalinovější verzi seriálu Supernatural. Bod třetí: Autorům je nutno přiznat, že celek působí dost promyšleně a návaznost na první díl nedrhne, ale použití first person kamery tu často skřípe mnohem víc než v jedničce, akce je mnohem nepřehlednější a záběrů přímo z helem SWATu je míň, než na kolik jsem se těšil. Bod čtvrtý: Pochopil jsem správně, že dva z těch fracků jsou ještě na živu (zamčený v tom pokoji)? Závěrem: Kvalitu filmu upřít nelze, ale chybělo tomu napětí a jediná postava, která se mi přišla sympatická (třetí hasič z jedničky), se v objektivu jen mihne. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem Outstanding. Splněný fanouškův sen. Už hodně dlouho se mi nestalo, že bych na konci filmu neměl slov. A [Rec] 2 je toho ukázkovým příkladem. Skrznaskrz prošpikovaný lahodný špíz připevněný na právě zapálenou petardu, který čeká jen na to, až bude moci vybuchnout přímo před divákovou zřítelnicí. [Rec] 2 využívá herní poetiku daleko víc, než-li třeba Gamer a jako bonus ústí doslova do nečekaně chutného konce. Takováhle hororová hra s divákem a danou látkou se nevidí široko daleko. Mě teď bude čekat pár bezesných nocí přemítáním nad tím, jak bych se v případě podobné situace dostával z tohohle víc jak desetipatrového paneláku. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (15)

  • V davu před budovou se nenacházel ani jeden herec. (KucC)
  • Dom, v ktorom sa film natáčal, sa nachádza v Barcelone, na adrese Rambla de Cataluña 34. (BoredKid)

Reklama

Reklama