Reklama

Reklama

Le Bureau des Légendes

(seriál)
Trailer
Francie, (2015–2020), 43 h 20 min (Minutáž: 52 min)

Hudba:

Rob

Hrají:

Mathieu Kassovitz, Jean-Pierre Darroussin, Sara Giraudeau, Florence Loiret Caille, Gilles Cohen, Alexandre Brasseur, Michaël Abiteboul, Léa Drucker (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(50)

Obsahy(1)

Zajímalo vás někdy, co vede k titulkům typu "Policisté pozatýkali členy teroristické buňky" nebo "Při spojeneckém náletu zahynul předák Tálibánu"? S odpovědí přichází Francouzi. Špionážní série jdoucí pod povrch společenského vědomí odkrývá fungování tajných služeb. Divák se do mezinárodního kolotoče intrik a zrady zamotává se členy Kanceláře legend, která je součástí francouzské zpravodajské služby. Všichni jsou právě pohlceni případem zatčení jednoho z nich v Alžírsku. Zatímco se rozbíhá operace na jeho záchranu, na pozadí pozornosti pomalu začínají další, s mnohem hrůznějšími dopady. A všichni si postupem času uvědomují jedno: nedá se věřit nikomu. (Okara)

(více)

Videa (11)

Trailer

Recenze (24)

Dino5an 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Každý, kdo se zajímá o seriály dokáže vyjmenovat z hlavy nějaký seznam kvalitní tvorby, a zároveň dokáže odhadnout jaký připravovaný projekt má potenciál, že bude stát za to. Najít ale seriál z roku 2015, který má jen 60 hodnocení, a drží se tedy pod radarem, avšak kvalitativně jde o naprostou špičku, tak je jako najít poklad. Binge watching v té nejlepší podobě a jeden z nejlépe zpracovaných špionážních výtvorů, který působí realisticky a dokáže odkazovat i na současnou situaci Sýrie, bez toho aniž by působil uměle a jednotvárně. Vive la France. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Francie u mě snad poprvé tímto počinem v seriálech boduje po všech stránkách. Jsem zatím na osmičce 1.série a vypadá to na jasnou i tu hodnotící hvězdičkovou pětku. Precizní, dokonalé, zkrátka samé superlativy a to jsem špionážní antitalent. Na konci to bude vypadat asi tak, že budu moct nastoupit do jakékoliv pozice v tajných službách. Včera jsem se s celou partou rozloučila a mohu se už jen opakovat. Od Francie sem zavanul konečně seriál, který není nabouchaný přestřelkami, mrtvolami a přesto je to napínavé do poslední minuty. Je to hodně zaměřené na postavy, které pracují v tajných službách, na to jak už pomalu neví kdo je kdo (různá krytí) a přesto to musí šlapat jak hodinky. Vsuvky s jejich skutečným já byly přesně tak akorát. Grobián zahraný Matheiusem válel naprosto bravurně. Jeho stabilně neproniknutelná tvář mi dlouho utkví v paměti a rozhodně s ním chci vidět ještě nějaký jiný film. Pak kravaťák, pro mě rozporuplná osobnost nebo ta hubeňoučká myška s jemným hláskem a další postavy hrály natolik přesvědčivě, že takhle nějak si to skutečně představuji i v reálu. Díky moc naše titulkářko datličko, věděla jsem, že nezklameš jako ostatně pokaždé ! A do mé topky bude určitě nějakou dobu patřit, zaslouží si stoprocentně větší pozornost diváků.......Závěr třetí série byl dokonalý ve dvou směrech. Jeden jako takový a druhý přímo zvoucí na další sérii, které bych se pochopitelně vůbec nebránila. Dlouho mě žádný seriál tak nezaujal jako Le Bureau des Légendes ! Těžko se vyjádřit ke čtvrté a páté sérii, aniž bych nespoilerovala, ale opět jsem měla noční směnu a jela jsem skoro na jeden zátah. Grobián si získal moje srdce. Rozhodně doporučuji. ()

Reklama

Maq 

všechny recenze uživatele

V podstatě je to stará dobrá hořká romance. A překážky, které milenci zdolávají, mají v tomto případě podobu špionských rejdů. --- Je to dobrý seriál. Pozitivem je úspornost po akční stránce a důraz na "intelligence service", tedy kvalifikovanou práci s informacemi. Některé prohřešky proti pravidlům konspirace i mně - amatérovi - připadaly děsné. Na druhou stranu, pokud by všichni mluvili jen tolik a tehdy, kdy je to dovolené, nedalo by se na to dívat. Takže odpouštím. --- Po dramatické stránce je nejlepší druhá série. Naopak čtvrtá je nastavovaná kaše, asi jako Harry Potter po Voldemortově smrti... --- Během sledování tohoto seriálu jsem si mnohokrát připomněl dvě věci: (1) asi před deseti lety jsem přestal používat mobilní telefon, a (2) díky tomu se na veřejnosti vyjímám jako dinosaurus, protože se dívám na svět kolem sebe a nejsem ponořený do jakéhosi placatého displeje. Jsem hrdý dinosaurus. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Nevím, čím to je, ale skoro všechny seriály, co mají přes devadesát procent se u mě setkávají s celkem chladným přijetím, což je i případ Le Bureau des Légendes . Ne, že by mě sledování vyloženě nebavilo, ale zhruba někde těsně po půlce mi to celé přišlo drobet překombinované a na tu čtvrtou hvězdu jsem se musel skoro celé dopoledne přemlouvat. Dal jsem ji nakonec za hlavního hrdinu v podání Mathieu Kassowitze, u něhož mě sice někdy iritovalo jeho samotné chování, ale jeho šarm a herecký výkon byl bezchybný. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Považujete za typického špiona Jamese Bonda? Spojujete si povolání zpravodajce s přestřelkami, souboji, honičkami a sváděním krásných žen? Dáváte přednost černobílému vidění světa a dělení charakterů na padouchy a kladné hrdiny? Pak pro vás nejspíš Oddělení krycích legend nebude tou nejlepší volbou. Francouzský seriál se v mých očích (při vědomí toho, že musí zároveň udržet divákovu pozornost - tedy napínat a bavit) nejvíc přiblížil tomu, jak si představuji práci tajných služeb. Tedy jako sběr, třídění, vyhodnocování a v neposlední řadě i obchodování s informacemi, které provádí analytici, jejichž hlavními zbraněmi jsou inteligence, paměť, přetvářka a manipulace. Špičkový tajný agent Paul Lefebvre se po letech strávených v konspiraci vrací domů a po návratu na chvíli poleví jeho pozornost do té míry, že udělá zdánlivě drobnou chybu. Aby ji napravil, dopustí se větší, a tím se započne řetězec událostí, který ovlivní všechny členy jeho úřadu, ohrozí některé tajné operace a agenty, kteří se na nich podílejí. A ze všeho nejvíc zkomplikuje život sobě a těm, které má rád. Dostane se do míst, kam by se nikdo soudný dostat nechtěl, a zažívá ty nejhorší noční můry, jaké si lze představit. Oddělení krycích legend je napínavý seriál a zároveň velmi civilně pojatý, bez patetických slov i gest a je schopný se vám zatraceně dobře dostat pod kůži. Celkový dojem: 90 %. ()

Galerie (203)

Zajímavosti (17)

  • Rastúci úspech série a očakávania spôsobili, že seriál sa musel natáčať s čoraz väčším utajením. Herečka Florence Loiret Caille sa vyslovila, že v 5. sérii dostávala scenár dva alebo tri mesiace pred natáčaním, a to utajenými e-mailami. (Arsenal83)
  • Dej je podaný maximálne realisticky, autori sa pre inšpiráciu stretli s reálnymi špiónmi. Napríklad reštauračný test na začiatku prvej série je súčasťou základov školenia spravodajských agentov. (Arsenal83)
  • Natáčalo sa predovšetkým v Paríži, ale zahraničné scény boli reálne natočené mimo Francúzska na miestach ako Baku (Azerbajdžan), Casablanca a Merzouge (Maroko), Ukrajina, Moskva (Rusko), Káhira (Egypt) či dokonca Kambodža. (Arsenal83)

Související novinky

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama