Reklama

Reklama

Hlavním hrdinou tohoto filmu, inspirovaného skutečnou událostí, je sedmnáctiletý kluk z ulice. Michael byl jako malý odebrán své drogově závislé matce a poté vystřídal několik pěstounských rodin. Přežívá odkázaný sám na sebe, prakticky bez domova, když si ho na ulici všimne Leigh Anne Tuohyová. Dozvídá se, že chlapec je jedním ze spolužáků její dcery. Pozve ho, aby zůstal v jejich domě na noc, protože venku je třeskutá zima a on je oblečený jen v šortkách a tričku. Co začalo jako gesto milosrdenství, se změní v něco víc, když se Michael přes rozdíly v jejich původu stává součástí rodiny. Leigh Anne naráží na nepochopení u svých bohatých kamarádek. Michael musí v novém prostředí překonávat naprosto odlišné problémy, než které řešil dříve. Rodina se mu snaží pomoci, aby naplno rozvinul svůj potenciál, a to jak na fotbalovém hřišti, tak i mimo něj. S jejich pomocí a díky trenérům a učitelům může naplno využít svůj talent a stát se skvělým hráčem amerického fotbalu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (954)

H34D 

všechny recenze uživatele

Dosti typický a prakticky nepřekvapivý hollywoodský slaďáček, který je ovšem, na rozdíl od svých mnoha předchozích variací, schopen do diváka skutečně zatnout své mainstreamové drápky soucitu, slziček i štěstí a udělat z něj blbečka v tom nejlepším slova smyslu. Člověk se jen nesmí vzpírat, chce to vhodnou "I need a proper hug" náladu a pak tento film muže, i navzdory všem svým klišé, skutečně oslovit a pohladit... Navíc jsem se zde doslova zamiloval do Sandry Bullock, její svěže napsaná postava a excelentní herecká performance mě pobavila, rozesmála, uhranula, stejně jako vzbudila ve mě respekt... 8/10 ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Velký černý kluk s nevelkým IQ, velkými problémy s vlastním životem, velkým sportovním talentem, velkým ochranným instinktem, velkým srdcem, velkým bachorem a velkou řití, konečně zažije velkou z prdele kliku, když ho na svá (velká? jak lentilky pod kobercem) ňadra přivine nová bílá mamka s vekým egem, nový bílý bráška s velkou hubou, nová bílá ségra s velkým obočím a nový bílý taťka s velkou, ale fakt VELKOU prkenicí. Prakticky všichni ve filmu jsou tak ušlechtilí a ochotní pomáhat zakomplexované pologorile, až by z toho jedna cynická čůza blila. Takhle to na světě nechodí a můžete u toho milionkrát napsat "podle skutečného příběhu", stejně je to jen hóóódně přibarvená hollywoodská bajka. Naštěstí mám pohádky ráda a téhle nechyběla spousta úsměvných situací, takže čtvrtá hvězdička filmu utekla jen o chlup z brežněvovského obočí Majklovy step-sister. 69% ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem tomu nedával moc nadějí, i když to hodnocení mělo dost slušný. Ale po skončení už chápu, proč jsou z toho Američani tak vytřískaný. Naložili si totiž neskutečně neuvěřitelný životní příběh jak z té nejfantastičtější knihy a vrazili to na bedra nejpodceňovanější herečce Hollywoodu, Sandře Bullock. Já se přiznám, že jsem tu ženskou do tý doby nijak moc nemusel. Její filmy mě nebavili a nebyl jsem jedinej. Jenže co předevdla v tomhle filmu, to si musela připravovat celej život. Každá její věta mě neskutečně oddělávala. A když utřela černošskej gang v jeho epicentru takovým způsobem, že ani černoch neměl nárok na odpověď, tak jsem pochopil, že ta ženská má takový koule, že mě až mrzí, proč nehraje ve více takových filmech. Tímhle filmem to natřela jak mně, černošskýmu gangu, tak všem, kteří o ní pochybovali a já uznávám, že tady to fakt zmákla. Krom toho přebrat za jeden rok Zlatou Malinu a tejden na to Oskara je fakt unikát a Sandra Bullock, ať už je jakákoliv, sama sebe v tomhle případě už asi nepřekoná, protože asi nejspíš bude pokračovat v podobných filmech, které točila. Jenže Blind Side je skutečně trošku mimo. Ze začátku mi to totiž přišlo jako průměrný životní dráma, kterých už je všude tuny. Ale bylo to hezký, moc mile se na to koukalo a ten hora chlap si ten film skutečně zasloužil. Malý zázrak z Ameriky, o kterém se ještě nedávno nevědělo a pak se najednou objevil na Oskarech. Překvapení, který mě skutečně potěšilo. I když je to ze světa americkýho fotbalu a všecko je tam hrozně americký. Nevadí, bylo to moc hezký. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Cekal jsem nejaky fajnovy sportovni drama a misto toho jsem dostal dojak o velkym cernym klukovi z ulice, trochu troubovi, co neustale nestastne cumi a z nejakyho duvodu jsou na nej vsichni hodny, ujme se ho hodna sporadana americka rodinka a s pomoci vsech pratel, ucitel a rodinky dokonci skolu a stane se skvelym sportovcem. Ja si nemuzu pomoct, ale film ma jediny stesti v tom, ze je podle skutecnejch udalosti, jinak bych to musel oznacit za neuveritelnou uslazenou optimistickou blbost. Ale jedeme podle skutecnyho pribehu, tak nezbejva nic jinyho, nez rict, ze to je hodne prijemne natoceny, nijak to netlaci na pilu a spis se hraje na pohodovou atmosferu a je tu fajnovy herecky obsazeni v cele se Sandrou, ktera hraje prirozene a ta razna zenska, co umi vse zaridit a kazdyho uzemnit ji skvele sedla. Nerek bych, ze hrala vylozene oskarove, nicmene oproti jejimu standartu fakt hrala lip. Ale toho oskara ji preju. No takze proste povedeny drama, ktery ale fakt neni sportovni film. ()

charlosina 

všechny recenze uživatele

Ani po dvou hodinách mi nedošlo, jestli koukám na životopisný filmek o jednom fotbalistovi, nebo na reklamní spot na ideální americkou rodinku jako vystřiženou ze zásilkového katalogu o ideálech (jež najdeš jen v zámoří), který vám doručí do vašich domovů s cukříkem a příjemnou (a podmanivou, of course!) můzičkou. // Věřím tomu, že tenhle "americký sen" se vyplnil, ale tahle forma zpracování mi přijde téměř neúnosná. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (23)

  • Počas prvého zápasu si môžeme na tabuli so skóre všimnúť označenie pre hostí "VISITOR", no o chvíľu už tam je "GUEST". (ShortyIC)

Související novinky

Cruise nepovede nových Sedm statečných

Cruise nepovede nových Sedm statečných

05.01.2014

Nejspíš dobře víte, že je současný Hollywood semeništěm nepřeberného množství remakeů a rebootů. Zvláštní zálibu v nich má studio MGM, které spoluprodukuje Hobity nebo Bondovky a i jinde se snaží… (více)

Reklama

Reklama