Reklama

Reklama

Hlavním hrdinou tohoto filmu, inspirovaného skutečnou událostí, je sedmnáctiletý kluk z ulice. Michael byl jako malý odebrán své drogově závislé matce a poté vystřídal několik pěstounských rodin. Přežívá odkázaný sám na sebe, prakticky bez domova, když si ho na ulici všimne Leigh Anne Tuohyová. Dozvídá se, že chlapec je jedním ze spolužáků její dcery. Pozve ho, aby zůstal v jejich domě na noc, protože venku je třeskutá zima a on je oblečený jen v šortkách a tričku. Co začalo jako gesto milosrdenství, se změní v něco víc, když se Michael přes rozdíly v jejich původu stává součástí rodiny. Leigh Anne naráží na nepochopení u svých bohatých kamarádek. Michael musí v novém prostředí překonávat naprosto odlišné problémy, než které řešil dříve. Rodina se mu snaží pomoci, aby naplno rozvinul svůj potenciál, a to jak na fotbalovém hřišti, tak i mimo něj. S jejich pomocí a díky trenérům a učitelům může naplno využít svůj talent a stát se skvělým hráčem amerického fotbalu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (954)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Pre Američana srdcetrhajúci scenár je dostatočný materiál pre producentov, aby na post režiséra a tvoriaceho tímu si mohli dovoliť pustiť neuveriteľne neschopných, beznápaditých ľudí... Totiž v prípade Blind Side neklape žiadna filmová funkcia okrem overenej schéme príbehu - o NIKOM, kto sa stal NIEKYM. Chyba nespočíva v tom, že by bol ten film vyložene zlý, ale v tom, že mohol byť niekoľkonásobne lepší. Neexistuje v ňom totiž rastúce napätie, racionálny vývoj vzťahov medzi postavami a ich reálne chovanie sa navzájom. Všetko je to odvedené len spôsobom - natočme to takto, lebo je to tu napísané. Zo začiatku príjemný film, ktorý ma po hodine začal neuveriteľne štvať. A nomináciu na najlepší film od akadémie už nechcem ani chápať... ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Carter Burwell: 1. To Protect His Blind Side ,2. Cello Song ,3. All Things Are Possible / Your Father ,4. Osmosis ,5. Hang Of It ,6. Unsquare Dance ,7. Eviction ,8. Summer Training ,9. Moms ,10. Thank Me Later ,11. Part Of The Family ,12. The First Game ,13. Gridiron Machine ,14. Inspired Play ,15. Taming Lions ,16. The Art Of Recruiting ,17. The Light Brigade ,18. Michael Graduates ,19. It's Your Life ,20. My Son Michael ,21. Goin' Up The Country ,22. Chances, ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: John Lee Hancock .. I kdyby tento film neměl silný příběh rodiny, která si do svého kruhu vzala dítě opravdu nedrobných rozměrů (ti zajištění pomáhají splnit Americký sen i těm, kterým by se jinak nejspíš vyhnul), pořád by zde byl výtečný výkon Sandry Bullock, která tímto počinem definitivně hlásí návrat do první ligy a přeji ji, ať si dojde i pro zasloužený Oscar (došla, gratuluji!). ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych nevěřil, že pochválím herecké umění Sandy Bullock a už nikdy bych si nepřipustil její šarm a sexy vystupování. Tohle snad není ona, tahle ženská zahrála prvotřídní výkon, který ani samotný vrchol, Oscar, nemá šanci docenit. Ta ženská zraje jak víno, ve všech ohledech! Film je na tom stejně, naprosto krásná, jak už bylo řečeno, amerikánská podívaná, ale nu což, není to přeplněno sentimentem ani vydíráním diváka. Nemám rád tyhle sociální dramata, ale tohle, tohle bylo jiný! Pro mne horký adept na TOP ve svém žánru :-) ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Někde mezi 2* a 3*. Příběh co se stal, akorát když si přečtete vyjádření samotného Michaela Ohera a dalších tak se samozřejmě nestal úplně tak, jak nám filmaři předkládají. A hlavně M. Oher nebyl tak fotbalově zaostalý, jak film ukazuje. Ale ok, to jde samozřejmě přehlédnout. Co nejde přehlédnout, je opětovně úžasná Sandra. Na ní se nejenom tak krásně kouká, ale ona umí prostě hrát - tedy role, co jí sedí. Což tato bezesporu je. Bez ní by to bylo leda tak na 1*... Suma sumárum, na jedno až dvě skouknutí dobré, je to inspirativní, hřeje to na srdíčku, prostě krásně americké. Nic víc, nic míň. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (23)

  • Při záběru na test z historie je u otázky "kde se odehrála bitva u Waterloo" zaškrtnuta možnost "D - Německo". Otázka je vyhodnocená jako správně zodpovězená, přestože správná odpověď je "C - jižně od Bruselu v Belgii". (jorginho89)
  • Shodou okolností se křestní jméno dcery hlavní hrdinky Collins shoduje s přijmením její představitelky Lily Collins. (=woody=)
  • Vo filme bol zámerne zmenený názov školy z Briarcrest na Wingate. (TomasB.)

Související novinky

Cruise nepovede nových Sedm statečných

Cruise nepovede nových Sedm statečných

05.01.2014

Nejspíš dobře víte, že je současný Hollywood semeništěm nepřeberného množství remakeů a rebootů. Zvláštní zálibu v nich má studio MGM, které spoluprodukuje Hobity nebo Bondovky a i jinde se snaží… (více)

Reklama

Reklama