Reklama

Reklama

Hlavním hrdinou tohoto filmu, inspirovaného skutečnou událostí, je sedmnáctiletý kluk z ulice. Michael byl jako malý odebrán své drogově závislé matce a poté vystřídal několik pěstounských rodin. Přežívá odkázaný sám na sebe, prakticky bez domova, když si ho na ulici všimne Leigh Anne Tuohyová. Dozvídá se, že chlapec je jedním ze spolužáků její dcery. Pozve ho, aby zůstal v jejich domě na noc, protože venku je třeskutá zima a on je oblečený jen v šortkách a tričku. Co začalo jako gesto milosrdenství, se změní v něco víc, když se Michael přes rozdíly v jejich původu stává součástí rodiny. Leigh Anne naráží na nepochopení u svých bohatých kamarádek. Michael musí v novém prostředí překonávat naprosto odlišné problémy, než které řešil dříve. Rodina se mu snaží pomoci, aby naplno rozvinul svůj potenciál, a to jak na fotbalovém hřišti, tak i mimo něj. S jejich pomocí a díky trenérům a učitelům může naplno využít svůj talent a stát se skvělým hráčem amerického fotbalu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (954)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Je dobré si čas od času pustit také něco, co dokáže pořádně chytnout za srdíčko. Hřejivý příběh o chlapci, který nikdy v životě nikdy nic neměl. Náhle se mu však díky opravdu štědrému gestu a pomoci ze strany jedné bohaté rodiny dostává ohromné pozornosti ze všech stran, neboť on nalezne potřebné zázemí a rozvíjí svůj vrozený talent. Oceňuji především neskutečný herecky výkon Sandry Bullock, která si tímto ukradla celý film pro sebe a dost možná to bude její nejlepší role ever. I když je příběh celkem předvídatelný a proběhne bez zásadního zvratu, stále si myslím, že svůj účel splňuje bezchybně. Ještě si na závěr neodpustím mírnou výtku na adresu přes příliš dobrotivých a důvěřivých postav z tohoto filmu. K pěti hvězdám mnoho nechybělo. 82% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Nepotrebujem, aby ste schvaľovali moje rozhodnutia. Ale rešpektujte ich.“ Nemyslím si, že je to prehnane patetické, hoci som si istý, že sú na svete státisíce divákov, ktorí si to myslieť budú. Svet, v ktorom žijeme, je zvláštny a niekedy sa dobrým ľuďom dejú zlé veci, niekedy sa zlé veci dejú zlým ľuďom, ale bez prehnaných emócií si myslím to isté, čo Stephen King. Že sa niekedy (a nie je to nejako extra nečasto, len sa o tom nepíše v novinách tak často, ako o katastrofách) dejú aj dobré veci dobrým ľuďom. Jediný problém, ktorý s týmto filmom mám, je, že nie je originálny. To všetko som už videl v rôznych iných športových či „školských“ melodrámach a mám pocit, že ak aj nie o VEĽA lepšie, tak aspoň o DOSŤ lepšie. Jasné, je to vraj podľa skutočných udalostí, ale niečo tomu chýba. Možno je to zbytočne dlhé, možno sú tvorcovia príliš chaotickí (kedy chodil do autoškoly?), možno... čo ja viem. Takisto výkon vrtule Bullockovej mi nepripadal ničím mimoriadny, štandardne dobrý herecký výkon, nič viac, nič menej. Ocenil som, že scenár sa nepokúša o žiadny umelý konflikt, napr. rodinu nezačne vydierať afroamerický gang z hrdinovej štvrte, nikoho neobviní FBI z pedofílie, nikto neumrie na rakovinu, dokonca nedostane ani angínu. Samotný príbeh mi ale pripadal zdĺhavý a neveľmi zaujímavý – mám pocit, že článok v časopise o tom istom by ma zasiahol viac. ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

To bylo drama? Já si na žádný dramatický chvíle nějak nepamatuju. Vždyť jsou tam celou dobu všichni na všechny strašně hodný. Nikdo se tam na nikoho ani křivě nepodívá. Dokonce si hodná pani Tuohy z nějakýho těžko pochopitelnýho důvodu vezme domu bezprizorního afroameričana, naučí ho jíst vidličkou a nožem a z něho se stane nejlepší quaterback (nebo co) široko daleko. Kdybych si nepřečet, že je to natočený podle skutečnosti, tak si řeknu, že takový pohádky můžou vzniknout fakt jenom v Hollywoodu. Otázkou zůstává, jestli skutečná pani Tuohy k tomu opravdu měla pouze ten důvod, že se chtěla zachovat jako správná křesťanka, nebo snad občas Majkl zaskočil v posteli za manžela, když ten spal za trest někde na kanapi. Celkově bych to označil jako takovej lehce nadprůměrnej rodinnej film (nesnášim rodinný filmy), kterýmu dominuje Sandra Bullshit. I když to ocenění Osralem moc nechápu. Né, že bych ho Sandře nepřál, ale že by tohle bylo na Osrala? No nevim, nevim... Se zavřenejma očima hodně slabý 3 hvězdy. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Sandra Bullock se po nepříliš blyštivé kariéře vrací zpět do první ligy a hlásí dokonce útok na Oskary. Naposledy se ukázala ve filmu, který spojuje sportovní stránku (odsunutou bohužel do pozadí) a příběh o nabídnutém americkém snu jedné z mnoha ztracených duší Ameriky. Spousta klišé a patosu, na zakázku vytvořenému pro americké publikum překvapivě funguje i mimo "zemi neomezených možností". Já byl spokojen, jen toho sportu mohlo být malinko více. Více na etparadise. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tenhle skutečnej životní příbeh hráče americkýho fotbalu v sobě sice neskrývá kvantum hrozně dramatických scén, jako je tomu obvykle, ale vypráví příběh bez nějakých větších emocí a zvratů, vyhýbá se to takovým těm typickým dramatickým situacím, kdy černej kluk přijde do bílý rodiny, což ovšem vůbec nevadí, jelikož i tak má příběh stále sílu, i co říct a hlavně Sandra Bullock evidentně vyzrála a tady je fakt skvělá, ohromně jí to tu sedlo, jak vzhledově, tak i herecky, dokonce, což mě hodně překvapilo, na mě fakt působila takovým mateřsky milujícím dojmem za tou drsnější formální slupkou. Super, i když to občas vypadá mírně prvoplánově, ale závěrečný fotky skutečných postav na mě zase působily, že to takhle fakt nějak mohlo být. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (24)

  • Quinton Aaron se v přípravě na roli Michaela účastnil tréninků s týmem technické univerzity v Georgii. (HellFire)
  • Při záběru na test z historie je u otázky "kde se odehrála bitva u Waterloo" zaškrtnuta možnost "D - Německo". Otázka je vyhodnocená jako správně zodpovězená, přestože správná odpověď je "C - jižně od Bruselu v Belgii". (jorginho89)
  • Počas prvého zápasu si môžeme na tabuli so skóre všimnúť označenie pre hostí "VISITOR", no o chvíľu už tam je "GUEST". (ShortyIC)

Související novinky

Cruise nepovede nových Sedm statečných

Cruise nepovede nových Sedm statečných

05.01.2014

Nejspíš dobře víte, že je současný Hollywood semeništěm nepřeberného množství remakeů a rebootů. Zvláštní zálibu v nich má studio MGM, které spoluprodukuje Hobity nebo Bondovky a i jinde se snaží… (více)

Reklama

Reklama