Reklama

Reklama

Hlavním hrdinou tohoto filmu, inspirovaného skutečnou událostí, je sedmnáctiletý kluk z ulice. Michael byl jako malý odebrán své drogově závislé matce a poté vystřídal několik pěstounských rodin. Přežívá odkázaný sám na sebe, prakticky bez domova, když si ho na ulici všimne Leigh Anne Tuohyová. Dozvídá se, že chlapec je jedním ze spolužáků její dcery. Pozve ho, aby zůstal v jejich domě na noc, protože venku je třeskutá zima a on je oblečený jen v šortkách a tričku. Co začalo jako gesto milosrdenství, se změní v něco víc, když se Michael přes rozdíly v jejich původu stává součástí rodiny. Leigh Anne naráží na nepochopení u svých bohatých kamarádek. Michael musí v novém prostředí překonávat naprosto odlišné problémy, než které řešil dříve. Rodina se mu snaží pomoci, aby naplno rozvinul svůj potenciál, a to jak na fotbalovém hřišti, tak i mimo něj. S jejich pomocí a díky trenérům a učitelům může naplno využít svůj talent a stát se skvělým hráčem amerického fotbalu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (954)

Shit 

všechny recenze uživatele

Tenhle skutečnej životní příbeh hráče americkýho fotbalu v sobě sice neskrývá kvantum hrozně dramatických scén, jako je tomu obvykle, ale vypráví příběh bez nějakých větších emocí a zvratů, vyhýbá se to takovým těm typickým dramatickým situacím, kdy černej kluk přijde do bílý rodiny, což ovšem vůbec nevadí, jelikož i tak má příběh stále sílu, i co říct a hlavně Sandra Bullock evidentně vyzrála a tady je fakt skvělá, ohromně jí to tu sedlo, jak vzhledově, tak i herecky, dokonce, což mě hodně překvapilo, na mě fakt působila takovým mateřsky milujícím dojmem za tou drsnější formální slupkou. Super, i když to občas vypadá mírně prvoplánově, ale závěrečný fotky skutečných postav na mě zase působily, že to takhle fakt nějak mohlo být. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Fíha, a to jsem myslel, že patřím mezi uživateli CSFD k těm, co se poslední dobou nechávají příliš snadno dojmout a jsou příliš hodní k americkému klišé. Narozdíl od hromadě jiných, kteří jsou na takovéhle věci alergičtí... No a pak přijde tenhle film, kde je to jedna obrovitánská hromada klišé a amerického vlastenectví, a 82 %. Copak o to, hlavnímu hrdinovi jsem fandil a žádná postava mě nijak zvlášť nerozčilovala, ale že v tomhle filmu není snad NIC originálního? Že v něm všechno zlé zůstává v náznacích (snad nejnegativnější věc je, když mají kámošky Sandry Bullock starost o zdraví její dcery, když s nimi bydlí tak velký afroameričan)? Že mladší synátor byl vytáhnut z nějaké mizerné rodinné komedie? Že drsňáctví a frajerství Sandry Bullock bylo tak vyhrocený, že se to blížilo parodii? To mě občas trochu štvalo. Celkově by tenhle film bylo tak hrozně snadné sestřelit... Pro zlé cynické kritiky, samozřejmě. Já jsem hodný a proto říkám, že je ten film fajn, jen mě překvapuje, že nebyl mnohem víc "fajn". (6/10) ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Carter Burwell: 1. To Protect His Blind Side ,2. Cello Song ,3. All Things Are Possible / Your Father ,4. Osmosis ,5. Hang Of It ,6. Unsquare Dance ,7. Eviction ,8. Summer Training ,9. Moms ,10. Thank Me Later ,11. Part Of The Family ,12. The First Game ,13. Gridiron Machine ,14. Inspired Play ,15. Taming Lions ,16. The Art Of Recruiting ,17. The Light Brigade ,18. Michael Graduates ,19. It's Your Life ,20. My Son Michael ,21. Goin' Up The Country ,22. Chances, ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

The Pursuit of Happyness na druhou, akorát místo burzy tu máme rugby. Je jasné, že přitroublým američanům střední třídy, kteří jsou slepě plní těch pravých hodnot v jakémkoliv podání, přičemž preference je v tom co nejjednodušším a nejsrozumitelnějším (tedy doslovně jak pro blbé), se tohle strašně líbilo a chodili na to do kina po kýblech. Ale komplexně vzato nemá tahle reklama na to "jak to má správně vypadat" dramatický oblouk, ani punc realističnosti. Všechno je až přiliš zkratkovité, jednoduše přímočaré, bez komplikací, jdoucí si jednoduše levelovitě start - cíl. Jedinci, kteří si ale musí v životě vybojovat něco víc než standart velmi dobře ví, že takhle to přesne nefunguje. Sandra Bullock ale herecky maximálně úsporná a přesně trefená - její interakce s postavami, to je fantazie. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.9/10] | me: Krásne podaný príbeh o jednej veľkej životnej zmene. Práve takéto filmy potešia ducha a hoci je pravdepodobnosť behu takýchto životných situácii takmer nulová, príbeh je to veľmi silný a dojímavý. Sandra Bullock sa svojej role zhostila vynikajúco a je jednoznačne hviezdou filmu. Samotný film má mnoho krásnych miest, ktoré chytia za srdce, ale nesnaží sa isť cielene za slzami. V dnešnom svete práve takýto film príjemne zahreje. Veľmi pekné. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (23)

  • Quinton Aaron se v přípravě na roli Michaela účastnil tréninků s týmem technické univerzity v Georgii. (HellFire)
  • Po stadionem univerzity v Tennessee nejsou skladována žádná těla. Univerzita vlastní „body farm“ (tedy jakousi sbírku těl využívanou ke studiím) vzdálenou několik kilometrů. Oblast je obehnána ostnatým drátem a je přístupná pouze příslušným osobám. (HellFire)

Související novinky

Cruise nepovede nových Sedm statečných

Cruise nepovede nových Sedm statečných

05.01.2014

Nejspíš dobře víte, že je současný Hollywood semeništěm nepřeberného množství remakeů a rebootů. Zvláštní zálibu v nich má studio MGM, které spoluprodukuje Hobity nebo Bondovky a i jinde se snaží… (více)

Reklama

Reklama