Reklama

Reklama

Hlavním hrdinou tohoto filmu, inspirovaného skutečnou událostí, je sedmnáctiletý kluk z ulice. Michael byl jako malý odebrán své drogově závislé matce a poté vystřídal několik pěstounských rodin. Přežívá odkázaný sám na sebe, prakticky bez domova, když si ho na ulici všimne Leigh Anne Tuohyová. Dozvídá se, že chlapec je jedním ze spolužáků její dcery. Pozve ho, aby zůstal v jejich domě na noc, protože venku je třeskutá zima a on je oblečený jen v šortkách a tričku. Co začalo jako gesto milosrdenství, se změní v něco víc, když se Michael přes rozdíly v jejich původu stává součástí rodiny. Leigh Anne naráží na nepochopení u svých bohatých kamarádek. Michael musí v novém prostředí překonávat naprosto odlišné problémy, než které řešil dříve. Rodina se mu snaží pomoci, aby naplno rozvinul svůj potenciál, a to jak na fotbalovém hřišti, tak i mimo něj. S jejich pomocí a díky trenérům a učitelům může naplno využít svůj talent a stát se skvělým hráčem amerického fotbalu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (954)

dobytek 

všechny recenze uživatele

To bylo drama? Já si na žádný dramatický chvíle nějak nepamatuju. Vždyť jsou tam celou dobu všichni na všechny strašně hodný. Nikdo se tam na nikoho ani křivě nepodívá. Dokonce si hodná pani Tuohy z nějakýho těžko pochopitelnýho důvodu vezme domu bezprizorního afroameričana, naučí ho jíst vidličkou a nožem a z něho se stane nejlepší quaterback (nebo co) široko daleko. Kdybych si nepřečet, že je to natočený podle skutečnosti, tak si řeknu, že takový pohádky můžou vzniknout fakt jenom v Hollywoodu. Otázkou zůstává, jestli skutečná pani Tuohy k tomu opravdu měla pouze ten důvod, že se chtěla zachovat jako správná křesťanka, nebo snad občas Majkl zaskočil v posteli za manžela, když ten spal za trest někde na kanapi. Celkově bych to označil jako takovej lehce nadprůměrnej rodinnej film (nesnášim rodinný filmy), kterýmu dominuje Sandra Bullshit. I když to ocenění Osralem moc nechápu. Né, že bych ho Sandře nepřál, ale že by tohle bylo na Osrala? No nevim, nevim... Se zavřenejma očima hodně slabý 3 hvězdy. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Carter Burwell: 1. To Protect His Blind Side ,2. Cello Song ,3. All Things Are Possible / Your Father ,4. Osmosis ,5. Hang Of It ,6. Unsquare Dance ,7. Eviction ,8. Summer Training ,9. Moms ,10. Thank Me Later ,11. Part Of The Family ,12. The First Game ,13. Gridiron Machine ,14. Inspired Play ,15. Taming Lions ,16. The Art Of Recruiting ,17. The Light Brigade ,18. Michael Graduates ,19. It's Your Life ,20. My Son Michael ,21. Goin' Up The Country ,22. Chances, ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Tenhle pohled jsem viděl už mockrát. Bude po jejím." Tak to máme s panem Tuohym společné - jsme nezpochybnitelnými vládci domácnosti a to až do okamžiku, kdy se ženy vrátí domů. A když se rozhodnou změnit postavení sedačky, přepnout televizní kanál nebo adoptovat několikatunového černocha, tak bude po jejich. Takže se doma najednou může objevit Michael, který je hrdým vlastníkem IQ 80 a 98% ochranných instinktů, což z něj může udělat i hráče NFL? Já s tím tedy souhlasím, protože americký fotbal považuju za zábavu velkých a silných debilů a v tom příběh nemá slabinu. Další jeho výhodou je skutečnost, že na dramatickou strunu brnká velmi umírněně a vyvažuje ji lehkým humorem. Svět je tedy v rovnováze, Michael na hřišti a mně snad ukápne jedna upřímná slza dojetí. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych nevěřil, že pochválím herecké umění Sandy Bullock a už nikdy bych si nepřipustil její šarm a sexy vystupování. Tohle snad není ona, tahle ženská zahrála prvotřídní výkon, který ani samotný vrchol, Oscar, nemá šanci docenit. Ta ženská zraje jak víno, ve všech ohledech! Film je na tom stejně, naprosto krásná, jak už bylo řečeno, amerikánská podívaná, ale nu což, není to přeplněno sentimentem ani vydíráním diváka. Nemám rád tyhle sociální dramata, ale tohle, tohle bylo jiný! Pro mne horký adept na TOP ve svém žánru :-) ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Nevedel som si predstaviť S. Bullock ako blondínu a aj keď som videl celý tento film, stále si nie som istý, či jej ta farba vlasov sedí. Isté však je, že pôsobí inak a aj úloha, ktorú hraje je v jej kariére výnimočná. Či jej oscar za herecký výkon bol zaslúžený alebo nie, minimálnu pochvalu si určite zaslúži. Ako prísna, ale citlivá a bohatá žena je veľkým príkladom silného a dobrého charakteru. Príbeh je síce predvídateľný, ale príjemne sa na to pozerá, navyše Big Mike svojimi rozmermy a skromnosťou musí vyvolať súcit. Podobný film s E. Harrisom a C. Goodingom s názvom Rádio som už videl, toto je ale určite kvalitnejší film. 70%. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (23)

  • V severoamerických kinech film utržil 255 milionů amerických dolarů, v celosvětových dohromady 309,2 mil. (NIRO)
  • Sandra Bullock (Leigh Anne Tuohy) původně roli odmítla, protože nechtěla hrát postavu příliš zbožné křesťanky. Po setkání s Leigh Anne Tuohy práci - s podmínkou podílu na zisku (ale sníženým pevným honorářem) - přijala. (Kamiiik)
  • Mnoho trenérů si ve filmu zahrálo sama sebe: Phillip Fulmer (bývalý trenér Tennessee), Lou Holtz (bývalý trenér Jižní Karolíny, později televizní komentátor), Houston Nutt (bývalý trenér Arkansasu, pozdější trenér Ole Miss), Ed Orgeron (bývalý trenér Ole Miss, pozdější asistent v Tennessee), Nick Saban (bývalý trenér LSU, pozdější trenér v Alabamě), Tommy Tuberville (bývalý trenér Auburnu, pozdější ternér Texas Tech). (HellFire)

Související novinky

Cruise nepovede nových Sedm statečných

Cruise nepovede nových Sedm statečných

05.01.2014

Nejspíš dobře víte, že je současný Hollywood semeništěm nepřeberného množství remakeů a rebootů. Zvláštní zálibu v nich má studio MGM, které spoluprodukuje Hobity nebo Bondovky a i jinde se snaží… (více)

Reklama

Reklama