Reklama

Reklama

Superman/Batman: Veřejní nepřátelé

  • USA Superman/Batman: Public Enemies
Trailer

Země zmítaná potížemi přijala zoufalé řešení: Lex Luthor se stal prezidentem a Liga spravedlivých je ve službách vlády. Proti novému režimu se postavili jen Batman a Superman – a jejich neloajálnost je přesně tím, oč Luthor usiloval. Využil jejich statut vyděděnců, vyprovokoval proti Supermanovi skandál a konečně slaví vítězství nad mužem z oceli. Tento originální animovaný film DC Universe, založený na populárním comicsu Jepha Loeba a Eda McGuinnesse, natočený ve výkonné produkci Bruce Timma a opatřený hlasy herců z animovaných televizních seriálů Batman a Superman, včetně Kevina Conroye, Tima Dalyho a Clancyho Browna, překypuje politickými intrikami a akcí nabitými souboji mezi hrdiny, kteří bez výjimky věří, že právě oni stojí na správné straně zákona. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Opravdu nářez. Ale mohlo to být o něco delší. Lex Luthor se po krizi stává americkým prezidentem. Superman a Batman tedy musí spojit své síly a bojovat proti němu. Je na ně vypsaná odměna a Luthor na ně posílá hordy záporáků. Líbily se mi ty velkolepé bitvy. I to že tu byli netradiční členové Justice League. Taky se na Zemi řídí obrovský meteorit z kryptonitu, takže mají opravdu co dělat, aby tomu zabránili. "Bůh žehnej Americe!" :D ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Dosti výborná věc, i když na plný počet to není. Délka jest možná krátká, ale v tom jsem nikdy neviděl problém. Svižně to odsýpá a potěšila Chloe ze Smalville jako Powergirl, která má fakt....hehe, proč se tomu tady tak všichni diví? Vždyť je to z comicsu.;-) V té době vskutku 1 z těch ´´temnější´´ DC animáků. Ovšem po tom, co přišlo pak, už ani ne.;-) Pro mne osobně je tento film velmi důl. páč slouží jako prequel (ostatně i sama předloha) k jednomu z nejzásadnějších DC booků za posl. 15 let (s čímž ale samoz. spoustu čtenářů nemusí souhlasiti, což je mi osobně totálně fuk), Superman/Batman:Supergirl, který je ve své anim. podobě nesmyslně a zmateně přejmenován na Apocalypse. Jako by snad producenti z WB animation, neměli práva na název Supergirl nebo co? Bod za ty efektní úvodní titulky. Ani závěrečné nejsou ale odfláklé. P.s. pokud nepočítáme ´´historicky první´´ animák se Supermanem a Batmanem Worlds Finest, což je sice složenina z 3dílu, ale jako film to existuje též tak ano, toto je první jejich společný anim. film. ()

Reklama

Ezekiel1 

všechny recenze uživatele

Stupidní, předvídatelné až groteskně nelogické. Fanoušci comixu mohou být nadšeni častými souboji mezi hrdiny, ale to je tak vše, co tento příběh nabízí. Už samotný fakt Luthora jako amerického prezidenta je směšný a vrcholem je přežití Batmana po srážce s meteorem :) 2* za výtvarnou stránku...jinak žádné větší pozitivum jsem neshledal. ()

J. T. Kirk 

všechny recenze uživatele

Další z těch nej animáků podle komiksů. Osobně Supermana nemám rád, dalo by se říct, že ho nesnáším no a Barmana rád mám, dalo by se říct, že ho zbožňuju. Takže kombinace těchto dvou v jednom filmu byla pro mě velice zajímavá. Nakonec to dopadlo tak, že se mi film opravdu líbil a užíval jsem si to. ()

Rannveig odpad!

všechny recenze uživatele

Jednou mi bude muset někdo vysvětlit, v čem je Superman vlastně super? Jak si může divák prožít pocit ohrožení hrdiny, když jde o chlápka kterého nelze zabít? (pokud samozřejmě zrovna nemáte ve skříni pár kilo kryptonitu - což je ovšem v našich příbězích zázračně vždy tak nějak k sehnáhí - i přes údajnou vzácnost) A jak přesně chlápek, rychlejší než kulka nedokáže uhnout ráně pěstí...? A dále, jak může ta rána pěstí, byť jen nepatrně (ale zde vidno opravdu hodně) doslova odhodit chlápka, který jinak dokáže zestavit jedoucí vlak, nebo padající tank? A ještě by mne zajímalo, jak ten samý chlápek, co se umí podívat opravdu "planoucím" pohledem a zaletět si do vesmíru (rychlostí při níž obletí planetu během mrknutí oka), proč přesně vůbec řeší -JAK- zastavit meteorit? (nebo meteoroid, jak mu tu říkají) A v neposlední řadě, proč úplně jiný chlápek, dokázal u takové neuvěřitelně naivní sračky vydržet až do konce? To mi nejde na rozum snad stejně jako ta věc se "Supermanem". To je tak, když člověk vkládá sebemenší naděje do dílka, které nese vedle Superman i jméno Batman... ()

Galerie (123)

Zajímavosti (4)

  • Všechna práce s herci probíhala v jedné místnosti, aby byla umožněna vzájemná interakce. (JORDY)

Reklama

Reklama