Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Beth (Jaime King) chce spolu s manželem (Frank Grillo) oslavit nastěhování se do nového domu, který před pár měsíci vydražili, a tak uspořádají pro pár přátel večírek. Oslavy netrvají dlouho a na prahu nově zrekonstruovaného domu se objevují jeho původní a ne zrovna spořádaní obyvatelé, kteří vůbec netušili, že přišli o svůj domov. Když na sebe obě skupiny nevyhnutelně narazí, začíná nepředstavitelný teror.... (Krouťák)

(více)

Recenze (282)

Hernycztek 

všechny recenze uživatele

Špička mezi Home Invasion. Moc se mi zamlouvá počet postav, protože čím víc lidí, tím přece víc mrtvol a o ty všichni stojíme. Ve většině Home Invasion zažívají teror jen dvě osoby, většinou manželé. A už v tom je Mother's Day originální, protože tady jich najdeme hned devět. Maminka vypadala mile a přátelsky, ovšem pouze do doby, než se dozvěděla že jsou v domě její peníze, o kterých nevěděla, pak se z ní stala psycho matka, ze které měly strach hlavně ''její'' ''děti''. V tu chvíli začne neskutečně psychický nátlak na ustrašené osazenstvo a ukáže se, že ani oni nejsou bezchybní. Gore se také dočkáme, protože i na lehčí mučení dojde. Jaime King mi tu byla hrozně nesympatická a Frank Grillo mi v roli zbabělého manžela vůbec neseděl, protože ho teď znám už jen jako hrdinu akčňáků. Zarazila mě nelogičnost scény, kdy Frank mluví venku s policistou, který očividně tuší, že je něco v nepořádku a on ho s klidem pošle pryč. Stačilo 2x mrknout, policajt by zavolal posily a mohl by tak všechny zachránit. Neudělal. Nezachránil. I když má film 112 minut, nenarazil jsem na scénu, která by byla nudná, což je u takhle dlouhých stopáží velké plus. ()

jerenymo 

všechny recenze uživatele

Jednání postav je v převážné většině dost nelogické, ale budiž. Co bylo nesnesitelné byl střih film, ve vypjatých situacích naprosto nepřehledné. A vrchní bijec Frank je to tu tak trochu za troubu :) ()

KOZEL84 

všechny recenze uživatele

Druhý pilař nabízí další volby a demokrata z něj neudělala ani (ne)vlastní matka.Překvapivě to vůbec nenudí a prosviští jak splašená voda.Dost se mi líbilo příjemné a vesměs povědomé obsazení a hlavně Rebecca De Mornay si střihne pěknou svini.Ty mučeníčka co sem si pro ni v hlavě sumíroval by vydaly minimálně na další dva díly.Že se postavy chovají debilně je celkem normál,ale tady se to párkrát neúnosně přežene.Hluchý pistolník pro mě shodil celý film (možná bych dal i 4) a ''pomáhat a chránit'' je taky výsostný dement.No a superodolné lebky téměř všech zúčastněných by jim mohl závidět i Wolverine.Pořád ale lepší než většina podobných hovadin. ()

johnymdoe 

všechny recenze uživatele

To zas byl film...úplný balzám na duši :)) Hlavních hrdinů i sadistických zabijáků je dost takže se těšte minimálně na 10-15 vykuchaných nebo postřílených a do toho skvělá hudba a "mamka" kterou by asi nikdo nechtěl v podání Rebeccy De Mornay, které prostě podobný role seděj jak prcka na hrnec :-D Kdo má rád pořádný Explo horory (kam se hrabe 4ka Vřískotu),tak u tohoto se bude náležitě bavit. (A to je původní verze z 80tých let komedie!!!) Možná to časem přehodnotím, ale dnes je to pro mě na 90%. ()

dawe787 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době zase hustý thriller, který mě bavil od začátku do konce. Syrové jednání dospělých synů matky psychopatky Vás nenechají chladnými a budete fandit obětem, aby se dostaly z věznění této bandy. Občas si řeknete, že to mohly udělat jinak, rychleji nebo opatrněji nebo podřezat jejich maminku či jí vzít jako rukojmí, ale ruku na srdce? Kdo ví jak přesně a nejlépe jednat, když jde o život jemu či milovaným..... ()

jorgus 

všechny recenze uživatele

mno zajimavy kousek:))film ma tempo, opravdu jsem se bavil, pokud to nebude znit zvracene...kdyby nebylo toho konce, ktery uz byl trosku pritazeny za vlasy, tak jdu s hodnocenim jeste vyse:) ()

TaanStari 

všechny recenze uživatele

112 minut je na takhle jednoduchý film moc. První polovina sice utíkala dobře, byla zábavná a ani se tam snad neobjevilo jediné klišé, ale druhá polovina to víc než vynahradila. Držím v ruce težký tupý předmět, kterým jsem právě únosce sejmul na zem. Místo toho, abych ho domlátil, začnu utíkat a eventuálně se nechám znova chytit. Klasika. Bohužel, celá druhá polovina je v podobném duchu. ()

HonzyR 

všechny recenze uživatele

Rebeca de Mornay je pekelně dobrá mamča:)) Mezi ostatními postavami jednoznačně vyvstává jako nejlepší herečka. Občasné chování ostatních postav trošku hloupé, ale u hororu se to ještě jakž takž dalo zkousnout. Stopáž docela dlouhá, naštěstí to docela příjemně pořád ubíhá. Místy sice příliš krvavé, ale v rámci žánru velmi příjemné překvapení, finále potěšilo. Bousman je talent a začíná mě čím dál více udivovat.. __70%__ ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Během filmu jsem se přistihl, že se spíše směji, než že bych byl šokován. Ale kontroloval jsem se, abych si sám před sebou nepřipadal jako totální cynik. Warning - Spoiler! Ty rozstřelené hlavy byly prostě k smíchu. Pak ten takový "syrový" humor - Jak se menuješ?! Pan SoHapy. No, ale nevypadáš tak šťastně! - to mi přišlo laciné. Naopak, jak se z Ikea (jeden z psycho-synů/zmrdů) stal PinHead, to bylo dobré. Bitka matka-matka byla taky správně ujetá. Nejhorší na filmu je ovšem konec. Ten to poslal do kopru. Ale dvě hvězdy kvůli tomu nedám, protože jsem se fakt pobavil. Jen je škoda, že nezabili ty syny/zmrdy všechny. S vyšinutejma kokotama nesympatizuju. (Hold Hannibal Lecter je jen jeden). Rebecca De Mornay mi nepřišla jako dobrá herečka. Ani ta její postava matky bláznivky mi neseděla. Děj ale nenudí. Hlavy padaj jedna za druhou. Ale pochybuji, že kdybych měl prostřelený bok, měl bych náladu na striptease od uplakaný blbky a nechal si rozepínat poklopec od ne/vlastní matky. SumaSumárum: Ne dobře zahrané, ne šokující, ale zábavné a velmi přímočaré - akční, tudíž na večer ne uspávací. Dobrý "relax" před spaním. A zamykejte dveře, ano!!! ()

Elbarto08 

všechny recenze uživatele

Asi takhle - ze začátku, kdy přijdou ti bratři do starého domu si říkám, co je to za blbost - *. následně se objeví velice milá matka, u které je jasné, že moc milá teda není - **. Následně začíná koloběh akcí - ***. Děj se stupňuje, umírají lidé, vypadá to fakt krutopřísně - ****. Pátou hvězdičku jsem se rozhodl dát v momentě, kdy Beth sedí na záchodě a Máma ji vypráví, jaký je dar mít dítě. Nemluvě o super "bitvě" maminek ke konci ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Velmi jsem váhal, jestli tento film hodit do odpadu nebo mu dát pět hvězd. Jinak se asi k tomuto filmu přistupovat nedá. Je to totiž velmi brutální a bezohledný film. Podle mého názoru v některých scénách už překračuje onu pomyslnou hranici snesitelnosti. A nejde jen o násilné a krvavé scény, kterých je tu dost a dost. Takové jsou i v jiných filmech. Spíše mi jde o ten cynismus a chladnokrevnost, s jakými se páchají tato zvěrstva. Vyniká vtom hlavně milující a milovaná matka třech synů a jedné dcery, která vychovala "své" děti k tomu, aby byli silní a také násilní! Již dospělí potomci ji poslouchají na slovo a ona s nimi manipuluje, jak chce. Navíc se ukazuje, že pokřivený charakter a morálku mají nejen zločinci, ale i oběti. Čili v určitých scénách film působí i jako psychlogický příběh. Děj se odehrává z 90% v jednom domě, přesto o napětí a nervydrásající scény není nouze. Je to fakt jen pro silné povahy!!! Už jsem se rozhodl. Dávám 5*!!! ()

maxXxic 

všechny recenze uživatele

Tématem každého takového filmu bývá vyšinutý vrah, uchyl, děsivý blázen, ale disciplinovaná pomatená neplodná matka i se svými dětmi tu ještě nebyla. Nevedlo to s sebou žádné typicky americké klišé celý ač né zrovna krátký film se sice odehrává převážně uvnitř domu, ale naštěstí se téměř v každé scéně něco děje a příběh dostává spád... Na začátku není téměř nic řečeno a proto Vás bude postupně se objasňující příběh svírat až do poslední chvíle, do velmi překvapivého konce... Skutečně žádný prohřešek nezůstane bez svého trestu... ()

mourinho 

všechny recenze uživatele

Ti z vás, kterým tento titul znechutila tromácká trapárna z roku 1980, zbystřete! Režisér Darren Lynn Bousman nám sevíruje pecku, kterou vidět je pro fanoušky hororu, zejména pak exploitation subžánru, doslova povinností. Z původního snímku si tento prý remake půjčuje v podstatě jen jména hlavních záporáků, jinak s ním nemá naštěstí vůbec nic společného. Tady totiž není místo pro nepatřičný humor, tady je divákovi hned od úvodních minut předkládán teror tak intenzivní, tak brutální, surový a bezcitný, že to některým může být až nepříjemné. Od začátku do konce se na nás valí jedna brutalita za druhou, vše ve zběsilém tempu a s tak mimořádnou kadencí, že nemáme čas ani vydechnout. Ale hlavně to není jen bezduchá řezničina. Má to příběh, který je napínavý, poutavý, postavy se v zoufalství dopouští spousty chyb, čímž diváka sice pěkně vytáčí, jenže kdo z nás může říct, jak by se v takových mezních situacích choval? No, abych to zkrátil. Jedná se o špičkový film, u kterého bych ještě velmi rád vyzdvihl fantastický výkon Rebeccy De Mornay v roli matky, skvěle natočené gore scény a fakt, že ani docela zbytečné Bousmanovi odkazy na SAW nemohly zabránit zcela zaslouženému plnému bodovému zisku. ()

mala_kea 

všechny recenze uživatele

Od svého Tromáckého předobrazu se snímek odchýlil více než dost. Chybí humor i buranský nádech, ale brutalita je na dost vysoké úrovni. Snímek dokáže být k divákovi stejně krutý, jako vynikající Rebecca De Mornay ke svým "obětem". Vytratil se však onen svěží nadhled a film tak tlačí hlavně na dramaticko-šokující strunu. Pravda, šokovat nemá problém, to ostatně není těžké. Horší je to s tou dramatickou linkou, která je postupně likvidována především příliš dlouhou stopáží. Je to škoda, protože na začátku se vše slibně rozjíždí a ještě dlouho za polovinou snímek vyloženě baví. Veškeré ty nastavované kaše na konci (včetně nudného závěrečného souboje), však jsou vyloženě úmorné a cokoliv, jen ne zajímavé. Stejně tak je těžké si oblíbit hlavní kladné postavy, které jsou jen lehce nadhozeny a než si je divák stačí pustit k tělu, už dostávají čočku od svých trýznitelů. Nejzajímavější tak zůstavají právě záporné postavy, jenomže s těmi by těžko mohl někdo sympatizovat. 3 až 5 hvězdy. ()

hororwatch 

všechny recenze uživatele

Hned na okraj o žádný horror se nejedná. Je to přesně ta odporná verze filmu jako American crime, akorát v jiném podání. Neříkám, že filmu sráží hodnocení špatné žánrové zařazení ale fakt, že dodnes nebyl nikdo schopný zařadit explicitní násilí nikam jinam, než do toho hororového koutku je dezorientující. Tyhle filmy mají pro mne obrovská positiva i negativa a mrzí mě, že je kvůli mému bloku nedokážu plně docenit. Za prvé musím vyzdvihnout herecké výkony a to především zločinců. Až na některé scény matky, která občas přehrává zahráli vše věrohodně, což mě právě bohužel štve- fanatismus, teror atp. Další věc byl policista pátrající po podezřelých. Pochybuju, že při takovém mimořádném stavu posílají samotného policistu na ,,objížďku''. A poslední věc jsou nelogičnosti v chování. Většiny z nich jsou reálné, další omluvitelné a jiné neuvěřitelné. Například jsem nepochopil za celou tu dobu, co měly kladné postavy v úmyslu dělat při těch jejich ,,převratech''. Mě by v hlavě rašila jediná myšlenka když už bych dostal protivníka na zem a to umlátit ho čimkoliv po ruce. Nebo co hodlala dělat Beth s tou zbraní když se s tím Ikem(nebo jak se jmenoval) dostali k trezoru toho buba. Ale jinak velice pěkně natočené sadistické krimi drama, kterému já bohužel nikdy naplno holdovat nebudu. Každý má něco. Nepotřebuju za každou cenu a co nejsurověji vidět jak je ten dnešní svět zkaženej, když dáte mentálnímu člověku trochu víc svobody. Lepší 3* ()

korok 

všechny recenze uživatele

Úžasný snímek u kterého jsem byl od začátku až do konce neskutečně nervózní z toho jak dopadne a přál si tvrdou odplatu terorizující skupince. Ano, ve filmu je, ostatně jako ve spoustě jiných podobného ražení, spousta nelogičností, které mě vytáčely. Policisté pořád chodí osamocení, nevím ale u nás chodí min. dva; poprava na ulici při vybírání bankomatu, kde jsou všude kamery, které by to musely zaznamenat; postarší matka dostane několik tvrdých úderů na hlavu ale stále je ok a bez šrámu. A navíc, že by bylo v USA tak snadné krást novorozeňata z porodnice? Z druhé strany pohledu, při logickém chování postav a průběhu, by film mohl skončit po půl hodině. Ale to by byla v tomto případě velká škoda. Dlouhá chvíle v práci u tohoto snímku utekla jako voda a i všichni kolegové si to pochvalovali a byli nadšení. Takže jednoznačně plný počet bodů. ()

Qeo 

všechny recenze uživatele

Takový zvláštní koktejl. Trochu to vypadá, jako kdyby autoři nadhodili téma a pak nechali postavy samy rozhodnout co budou dělat. Takže vznikl nekoordinovaný chaos, kdy se každý běží kam chce, sem tam někdo dostanu ránu (nebo hůř) a když je potřeba přestávka, přijde matka a dostaneme kázání. Po druhé půlce už mi bylo vcelku jedno o co tam vlastně jde. Už sem rychle chtěl, aby se zabili nebo to kurva vyřešili... ()

Doomedx 

všechny recenze uživatele

Až na klasickou "nelogičnost" některých postav (Matku a Beth beru jako velmi dobře zahrané), to bylo velice příjemné na jedno zhlédnutí. Jeden z lepších home invasion filmů posledních let. 75% ()

Reklama

Reklama