Reklama

Reklama

Calovi Weaverovi se zhroutil život, po pětadvaceti letech klidného manželství mu jeho žena Emily oznámí, že mu byla nevěrná s kolegou a že se chce rozvést. Dolehla na ni krize středního věku a má pocit, že její vztah s Calem uvízl na mrtvém bodě. Sedmnáctiletá Jessica, která příležitostně hlídá Weaverovým dcerku, miluje Cala a naivně doufá, že by ho mohla získat pro sebe. Jessicu zase zbožňuje třináctiletý syn Weaverových, Robbie. Cal je zklamaný, má pocit, že ve svém životě udělal všechno správně. Oženil se s láskou ze střední, založil rodinu, postavil dům, byl věrný a zodpovědný, a přesto mu jeho žena nasadila parohy. Sbalí si věci a odstěhuje se. Musí se vyrovnat s drastickou změnou svého života, ovšem ve světě svobodných si neví rady. Večery tráví v baru, kde se utápí v sebelítosti. Jednoho večera upoutá Cal pozornost Jacoba Palmera, mladého sebevědomého muže, který je přímo přeborníkem v balení žen. Jacob Calovi slíbí, že mu pomůže najít jeho ztracenou hrdost a pod jeho vedením se z něj stane muž, po kterém zatouží každá žena. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 240)

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Poselství tohohle filmu je hroznej blábol, ale přesto je to tak nehorázná prdel, že mě bude bolet bránice ještě zítra. Steve Carell mi poprvé přišel upřímně vtipný a Ryan Gosling mi nerval žíly. Navíc Emma Stone si svou roli užila. I když tu počáteční rezervovanost jí těžko sežerete. Příjemná komedie vhodná – ne-li výhradně – pro pány. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Steve Carell a Ryan Gosling,ich spolupraca mi sadla po kazdej stranke,zasmial som sa,zamyslel a mal som dobry pocit po skonceni filmu...:-) ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Brilantní romantická komedie, která spíše pobaví než romanticky naladí. I když romantické scény tu jsou samozřejmě také. V jedné z nich dokonce zazní i známý romantický písničkový hit z filmu 'Hříšný tanec' (1987). Vlivem daných událostí však ona atmosféra přeci jen krapet vyznívá jinak. Příběh obsahuje spoustu postav, z nichž každá má svojí charakteristiku ve smyslu života, což je pro celé dějství důležité. Snímek má svým způsobem motivaci nad celým aspektem popřemýšlet. S milým a inteligentním mužem se chce jeho manželka rozvést. Ale proč? Selhal jako manžel? Nedospělý chlapec je zamilovaný do dívky o několik let starší. Musí být věkový rozdíl nutně omezujícím faktorem? Mladý muž s atletickou postavou se rozhodl pro život playboye místo stabilního vztahu. Je možné, že se bojí vážného vztahu? Muž středního věku Cal, se kterým se chce právě manželka rozvést, je brán jako výchozí bod všeho dějství. Nejrůznější konflikty, kterým čelí, nejsou ničím jiným než záminkou k tomu, aby diváka vedl k několika paralelním situacím, které se v určitém okamžiku nutně spojí. A to se teprve začnou dít věci. Je to zajímavý film upozorňující na určitou problematiku a zároveň se snaží pobavit. V jádru věci je tedy nenáročný a bere všechno s rozvahou a nadhledem. ()

Harts 

všechny recenze uživatele

Velmi povedená romantická komedie, s úžasnými zápletkami a vtipnými situacemi, které nebyly přehnaně šílené, výborná komedie a herci, vůbec to nebylo bláznivé, ale lidské, co život může přinést. Pěkné snění. ()

PEZ 

všechny recenze uživatele

Jednoducho fakt dobry film. Za tie dve hodiny mame moznost sa smiat, plakat, zamysliet sa, pobavit sa, ostat prekvapeni, melancholicki, pouceni, ba miestami az zaskoceni (minimalne jeden zvrat je necakany). Co je vsak najlepsie je uzasna symbioza vsetkych tychto veci, nic nepretrca a vsetko vyzera tak uveritelne. Scenar, herci, kamera, perfektna hudba, napady, vsetko to ma smrnc. A mozem zarucit, ze na hlavne postavy len tak nezabudnete - deje sa tu jeden velky herecky koncert. Crazy, Stupid, Love je jednoducho fakt dobry film. Tak neblaznite, nebudte sprosti a obetujte "love" a skocte na to do kina. ()

Eilean Donan 

všechny recenze uživatele

Filmový zážitok par excellans... vskutku, je sa na čo pozerať, čo počúvať a čo vnímať... krásni, talentovaní herci , príbehy jedna radosť a celok stojí za to... a čo je ešte lepšie, klasické trápne scény sa tomuto filmu vyhli takým oblúkom, že i dúha by závidela. Krása. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

V rámci romantických komedií rozhodně to lepší, co nám minimálně tenhle rok nabídnul. Má to slušně vypointovanej příběh, nějaký zvraty jsem očekával, nějaký vůbec ne, takže jsem byl docela mile překvapenej. Druhá polovina snímku byla trochu slabší, jinak vcelku spokojenost. Konec je samozřejmě happy-end, ale co jinýho od tohohle žánru čekat. Jenom mě trochu zklamal patetickej proslov v tělocvičně při příležitosti ukončení školy, takovýhle klišé si mohli tvůrci týhle jinak originální romantický komedie odpustit. Dávám čtyři lehce slabší hvězdy a jdu volat Goslingovi, aby mi poradil, jak na ženský :) ()

bararich8 

všechny recenze uživatele

Klasický průměr - americká komedie/romantika. Bylo zde několik výborných scén to ano, ale konec podle kopíráku to zase pěkně usadil. 3* a půl hvězdy za, jako vždy, skvělou Emmu Stone. ()

denisavary 

všechny recenze uživatele

Mám ráda takové romantické komedie...člověk se u toho uvolní, nepřemýšlí a zasměje. Ryan a Steve se do svých rolí naprosto hodili:) Julianne Moore byla opět krásná a sympatická. ()

the_bitch 

všechny recenze uživatele

Ani neviem čo napísať,a momentalne ma napadlo len to,že ta zaverečna facka od Cal(a) pre Jacoba ma neuveritelne rozosmiala:):) a dodam len ze asi najlepsi herecky vykon(podla mňa) podal skvely Ryan Gosling ()

HermyJane 

všechny recenze uživatele

Nejlepší části byli s Ryanem Goslingem (proto ty dvě hvězdičky) a těch tam nebylo zrovna hodně. I začátek se nezdál špatný, avšak už v polovině mi film občas přestal dávat smysl a začala jsem se nudit. Na konec je z toho opět "nic moc americká komedie" se směšným až trapným koncem. ()

bolf!k 

všechny recenze uživatele

Chvílemi opravdu vtipná záležitost, která ale na druhou stranu často sklouzává k patosu bez kouska sebereflexe. 70% ()

wertcha 

všechny recenze uživatele

Milé překvapení - skvělé herecké obsazení - Emma Stone a Ryan Gosling jsou neskuteční - obzvláště Gosling, ten letos opravdu překvapuje a zatraceně mu to sekne :) Je to jeden z těch filmů, kde najdete od všeho něco - nepatří k filmům, které vás naprosto dostanou, ale stojí za to na něho kouknout - určitě vám vytvoří nejeden úsměv na tváři :) ()

Charlie84 

všechny recenze uživatele

Tak, přátelé, sledování Crazy, stupid, love mi působilo takřka fyzickou bolest. Ano, dialogy se snaží bojovat proti kliche. Ano herci jsou výborní. Ale k čemu to je, když scénárista je k**ot? Charaktery, které by nemusely být základem uplně špatného příběhu, nutí dělat dementní věci v dementních situacích, které jsme již stokrát viděly v jiných dementních komediích, ale tady jsou všechny ty momenty najednou a POŘÁD. Každý slušný dialog a rozehraná scénka jsou spolehlivě zabité scáristickou demencí. Chtěl jsem dát objektivní dvě hvězdy, ale bude to jedna! PS: Pokud máte pocit, že jsem slovo dementní použil víckrát než je zdrávo, máte pravdu! Protože tento film prokazatelně snižuje IQ! PSS: U všech dojemných scén podaných prostřednictvím spomalovaček jsem brečel. Nikoli dojetím... ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Nemôžem si pomôcť, ale tento film zasiahol priamo do čierneho. Skvelé herecké obsadenie (špeciálne Ryan Gosling) sa snúbi s (v rámci žánru) originálnym a prirodzene zábavným scenárom. Výsledkom je prepletená multigeneračná vzťahová mozaika, ktorá síce nie je tak presladená ako tá z Lásky nebeskej, no je o to viac uveriteľnejšia. Záver sa nesie možno až v príliš tradičnom duchu romantických komédii, no aj tak neskalil nadšenie, aké som pri sledovaní filmu tohto žánru nepociťoval už roky. 9/10 ()

Blaogranas 

všechny recenze uživatele

Po nějakých 80 minutách jsem si říkal, že by to chtělo víc Ryana a Emmy, že celý ten příběh Carella už pěkně nudí. Pak se to ale celé nějak promíchalo, dobře si to sedlo a o slušnou zábavu bylo postaráno. Samozřejmě jsme se neubránili tomu tradičnímu americkému patosu velkých proslovů o lásce před publikem, ale i tak zasloužených 70%. ()

darkreider 

všechny recenze uživatele

Začiatok je len ťažko znesiteľný, ale s aplikáciou prestávok na občerstvenie som prekonal zahrievaciu fázu a prehupol sa do druhej časti filmu. A som rád, že som tak učinil, pretože konečne prišla solídna romantika a príjemný humor. Dokonalý Gosling s krásnou Emmou Stone a druhá hviezdna dvojica Moore a Carell konečne vyrobili z čista jasna letmý úsmev na mojej tvári a udržali ho až do konca. Tak som sa predsa len dočkal tej letnej romance, ktorú som hľadal a po titulkoch zostal príjemný pocit namiesto hroziaceho negatívneho šklebu. Dokonca aj napriek prepálenému koncu (rečnenie na školskej ceremónii? o'rly?). ()

Související novinky

Will Smith vás obere o všechny prachy

Will Smith vás obere o všechny prachy

21.04.2013

Loni se mu dařilo s Muži v černém 3, letos jeho sci-fi v Shyamalanově režii Po zániku Země nutí spíš k opatrnosti. Na jaký další projekt se soustředí? Inu, na Focus. Lehkonohou krimi s prvky… (více)

Al Pacino je starý rocker

Al Pacino je starý rocker

27.10.2012

Velmi solidní obsazení napříč různými generacemi nabírá „dramedie“ Imagine, kterou režijně debutuje Dan Fogelman, autor scénáře Bláznivé, zatracené lásky. Název související s Lennonovou písní není… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Best of 2011 dle vybraných uživatelů

Best of 2011 dle vybraných uživatelů

31.12.2011

Další filmový rok je za námi, a tak vám přinášíme přehled nejlepších filmů roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Jako vítězný snímek z tohoto… (více)

Reklama

Reklama