Reklama

Reklama

V ulicích New Yorku se na hranici zákona snaží balancovat dva neohrožení, ale velmi drsní policisté Danson a Highsmith. Zná je už celé město, jedni jimi pohrdají, jiní je obdivují. Jejich pravým opakem jsou kolegové Terry Hoitz a Allen Gamble, kteří se ale kvůli papírování do ulic prakticky nedostanou. Oba se stávají terčem každodenních posměšků a všichni jimi otevřeně opovrhují. Když během policejní akce Danson a Highsmith tragicky umírají, rozhodne se Terry, že je s Allenem nahradí. Terry se zbraní v ruce přinutí Allena, aby vstal od psacího stolu a vyrazil s ním do akce. Krátce poté dojde k přestřelce mezi překupníky kokainu. Terry Allena vyprovokuje k riskantní jízdě, a tak se Allen vřítí na místo činu, rozmetá zabavený kokain a přejede tělo zastřeleného překupníka. A na problémy je hned zaděláno... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (785)

Davies182 

všechny recenze uživatele

(UPDATE po druhém dni: Těším se, až to uvidím podruhé, a hrozně moc! Ústřední špičkující se dvojka je prostě k sežrání...) Nejlépe se hodí mírně převrácená metafora o nafouknuté bublině: McKayův film je od začátku plný svěžího vzduchu, postupem času ale úměrně s nabývanými minutami splaskává. Prvních dvacet minut je ohromná jízda, kdy divácké bránice praskají blahem, ke konci už ale spousta podobných vtípků nefunguje. Takže u mě tak půl na půl - první polovina bezchybná komedie (nepamatuji, kdy jsem se někdy v kině takto smál), druhá citelně ztrácí dech a pokulhává. Zkrátit to na délku běžného seriálu, neváhám s maximálním rankem. Jinak tento rok asi těžko najdete v kinech film s více (dobrými) hláškami. A Ferrell je machr. 22.11.2010; CineStar Anděl, ČSFD předpremiéra - thx! ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Je to paradoxní, že film, který je o dvou poldech, kteří čekají na svůj velký případ, je prakticky taky "bengem v záloze". A proč? Protože ve filmovém světě už máme sérii Smrtonosných zbraní, která prakticky definovala tento žánr a navíc se dodneška řadí ke špičce (nejen) ve svém žánru. A The Other Guys (či Benga v záloze, což je hodně dobrý a nápaditý překlad, snad poprvé chválím distributory, mimochodem) měli potenciál stát se jakýmsi nástupcem v tomto žánru. Jenže, to by na nás scénáristé nemohli chrlit 70 vtipů za minutu, z nichž menší polovina je opravdu vtipná. Neříkám, párkrát jsem se od srdce zasmál, ale zbytku jsem se jen usmíval. Chemie mezi Wahlbergem a Ferrellem funguje, stejně jako mezi Jacksonem a Johnsonem (dejte jim někdo spin-off, kde budou déle, než pět minut!) a jako třešinka na dortu je zde Eva Mendes a Ray Stevenson. Prakticky nemám s tímto filmem výraznější problémy, jenže něco mi říká, že tohle mohl být menší kulťák, kdyby se to dostalo do jiných rukou… 80 %. P. S. A oceňuju fakt, že zdaleka ne všechny skvělé fóry jsou v traileru. To se poslední dobou skoro nestává… ()

Reklama

Ruut 

všechny recenze uživatele

Totalně našlapaná první půlhodina (hlavně Jackson + Johnson). Pak tradá sešup až do rozplizlýho blivajzu, který vyvrcholý totálně nevtipnou tečkou za titulky. Příjde mi to, že někdo v poslední 50timinutovce použil schválně diverzantsky ty nejhorší nepoužité záběry a z nich na truc sestavil nefungující a negradující finále filmu. 50% ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Někdy film působí jak násilně přerušovaná soulož. Dobrá předehra, nějak to graduje, ale když by měl přijít vrchol(nej fór), najednou fik kámoši. Smál jsem se poměrně hodně, ale vždycky jsem si řek sakra, tady by to chtělo malinko přitlačit nebo líp promyslet pointu a výsledek by byl třikrát lepší. Celý to symbolizuje scéna, kdy má dojít ke žhavý souloži mezi Ferrelem a Evou Menz-ehm-Mendes. Závěrečný titulky byly zajímavý, jen jsem nějak nepochopil, proč byly zrovna v tomhle filmu. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Po parádním rozjezdu jako kdyby ten film upadl do kómatu, z něhož se naplno probral až při závěrečné honičce. Je veliká škoda, že akčních scén je tak zoufale málo, protože jsou někdy i o dvě třídy zábavnější než naprostá většina všech dialogů a gagů (navíc si na mou duši nevzpomínám, že bych se alespoň jednou zasmál z plných plic). Bohužel zde citelně chybí silnější rytmus a tempo vyprávění, spád a o dějové provázanosti snad ani nemluvě (je to spíše takový sled scének, než konzistentní příběh). Ne že bych snad přímo umíral nudou (i když při některých strašlivě utahaných a rozbředlých scénách jsem k tomu měl nebezpečně blízko), ale mluvit o tomhle snímku jako o kulervoucí zábavě opravdu nemůžu. Wahlberg s Ferrellem jsou celkem fajn, ale stejně bych radši ty dvě hodiny sledoval explozivní řádění echt machýrků Rocka a Jacksona... ;-) BTW Málokdy se stává, aby byl český distribuční název vtipnější a nápaditější než původní (a přitom nebyl úplně odlišný). 50 % ()

Galerie (72)

Zajímavosti (20)

  • Všetky vizuálne efekty boli robené spoločnosťou KernerF. (Peter-1307)
  • Tržby ze severoamerických kin byly 119,2 milionu dolarů, součet těch celosvětových 170,5 mil. (NIRO)
  • Ve scéně, kdy se Terry (Mark Wahlberg) a Allen (Will Ferrell) probudí v autě, které je naložené na vlak a míří do Las Vegas, je možné vidět, že zadní dveře vozu jsou již nalakované na červeno. Když ale Allen volá kapitánovi, je na pozadí vidět, že dveře jsou ještě šedé. (Pepy)

Související novinky

Náhrada za Benga v záloze

Náhrada za Benga v záloze

06.11.2014

Mark Wahlberg (Transformers: Zánik) a Will Ferrell (Volte mě!) se před čtyřmi lety sešli v akční komedii Benga v záloze. Jejich stomilionové párování sice nevydělalo dost na pokračování, rozhodně ale… (více)

Mark Wahlberg zůstává drsňákem

Mark Wahlberg zůstává drsňákem

07.10.2009

Momentálně natáčí akční krimikomedii Other Guys po boku Willa Ferrella, pak se přesune do temnějších (a citelně chladnějších) vod. Zahraje si totiž v remaku loňského islandského zázraku režiséra… (více)

Policejní tým snů?

Policejní tým snů?

28.09.2009

Začíná z toho být trend, že se někteří tvůrci snaží narvat do svých filmů co největší počet hvězd. V mnoha případech padlých, ale na plakátech to stejně vypadá dobře. Po Tropické bouři, The… (více)

Reklama

Reklama