Reklama

Reklama

Útok žraloka

(TV film)
  • Austrálie Malibu Shark Attack (více)

Obsahy(1)

Heather pracuje jako plavčík na jedné z pláží v Malibu. Spolu s ní tam pracuje její bývalý přítel Pete, mladík Doug a Barb. Je to den jako každý jiný, Heather a Pete se hádají, protože Heather má nového přítele a Pete ji chce zpátky. Tento malicherný spor přeruší varování před tsunami. Plavčíci tak vyklidí pláž, ale sami uvíznou ve strážní věži. S plavčíky tam uvízla i Jenny, která si odpykává veřejně prospěšné práce, a Bryan, který se ten den zasnoubil s Barb. Heather a Pete vědí o žralocích, kteří se toho dne objevili ve vodě, jeden se je pokusil zabít i na souši. Barb poznala, že jde o prehistorického žraloka šotka, který žije v hlubinách a všichni ho již považovali za vyhynulého. Když parta uvízla po úderu tsunami ve věži, začali na jejich věž útočit žraloci. Široko daleko je jen voda. Barb  žraloky brání, ale ji sežerou jako první. Kromě této skupiny uvízli uprostřed vody i dělníci, kteří pracovali na domě, který navrhl Colin, což je nový přítel Heather. Colin tam uvízl také a velmi se bojí o Heather. I v jeho partě postupně lidé umírají, až zbyde jen on a dělník George... (TV Prima)

(více)

Recenze (109)

CheeseFigure 

všechny recenze uživatele

Čo od takéto počinu čakať? Biedne cgi, biedny príbeh, sexi kočky v plavkách. Prvých dvoch sme sa dočkali. Čakal som niečo na štýl Čelustí, keď budeme sledovať mladú partu snažiacu sa prešetriť riadenie žralokov v Malibu. Miesto toho sa z čista-jasna prirútilo veľké tsunami. Hlavné postavy vbehnú do domčeka na pláži, zatvoria okná, cez ktoré trošku nastrieka dnu vody. A hneď vzápätí počujeme, že sa jednalo o 30 metrové tsunami, ktoré si vyžiadalo 850 životov (či nejak tak). Keby sa hentak kvalitne stavali všetky domy na pobreží, tak by sme sa už nikdy tsunami nemuseli báť. A následne sledujeme skupinku ľudí, ako panikária v malej miestnosti, do ktorej sa dobíjajú žraloky. Škoda, že sa tak skoro zbavili tej akvavedkyne, bolo by zaujímavé sledovať, ako ich trhajú žraloci a ona vykrikuje, že aj tak týchto predátorov treba chrániť. Nevyužitý potenciál na otravnú postavu. Ale vyriešenie milostného trojuholníka na konci pobavilo. Celkom priemer, ani dostatočné blbý, aby som sa nasmial, ale pozerať sa dal. ()

VelkyMrB 

všechny recenze uživatele

„Na pobřeží v Kalifornii se následkem zemětřesení přiřítila tsunami vysoká 30 metrů!“ Tak to joooo :D. Možná se jen lehce spletli ve výpočtech, protože pochybuju, že ta boudička ve které se pobřežní hlídka schovala má víc jak 30 metrů. Efekty ztráta slov. Jen nechápu jak tak super rychlý žraloci nejsou v blízkosti člověka schopný plavat rychleji, než vyhlídkovou rychlostí :D. A ten jeden záběr z podvody na plující scooter jak se opakuje pořád dokola :D. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Takže si to ujasněme:) V Kalifornských vodách se prohání jistý počet, údajně vyhynulých "Žraloků šotků," kteří se začnou přiživovat na místním obyvatelstvu. Zároveň se k pobřeží Kalifornie blíží třicetimetrová vlna tsunami, která se objeví znenadání a dorazí během pěti minut. Na pláži však není David Hasselhoff se svou "Pobřežní hlídkou," aby mohl nebezpečí odrazit a tak tato vlna smete vše, co jí přijde do cesty. Tedy, pouze kromě strážního domku na pláži, do něhož se zázrakem nedostane ani po kolena vody a dokonce se pod tíhou vody ani nezřítí a neodplaví jej. Štěstí pro skupinku lidí, která se sem ukryla (stejně jako pro prehistorické žraloky, kteří začínají spřádat svůj ďábelský plán:). Výčet charakterů je vskutku pestrý. Máme tady "Brutální Nikitu," která se snaží zachovat si klidnou hlavu, jejího přítele, se kterým se samozřejmě dá opět dohromady, hysterickou, uřvanou blondýnku, která soutěží o to, který divák v sobě objeví superschopnosti a dokáže jí přes obrazovku dát po tlamě, svalnatého plavčíka, který ji má dokonce možná rád, či sympatickou tmavovlásku, která chce žraloky odchytit a zkoumat. Útok žraloka nabízí velmi dynamickou podívanou, plnou tradičního klišé, nelogiky a odzbrojujících dialogů i scén. Pro nudu nezbyde žádný čas a já si tak mohla vychutnat, v rámci béčkových, žraločích kousků, další povedený "zářez" do daného tématu. ()

Torgal odpad!

všechny recenze uživatele

Tieto filmy musia vznikať jedine s tým účelom, aby sa divák smial na ich sprostosti. Kto normálny by inak do filmu dal ohavne animovaných zmutovaných žralokov útočiacich na pár chudákov čo sa pred 30 metrov vysokou tsunami schovali do "baywatch búdky" a jediné čo sa im tam stalo bolo to, že im tam natieklo trochu vody? Toto sa fakt nedá brať vážne ani na okamih, hoci prehrávajúci herci hystericky jačia a generická treťotriedna hudba sa zúfalo snaží navodiť dojem napätia. Aspoň že pozerať sa na to je taká sranda :-) 1+/10 ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Od novějších žraločích hororů opravdu nečekám nové Čelisti, je mi jasné, že to jsou kusy natočené za pár dolarů s několika vysloužilými herci, kteří před pár dekádami lehce zazářili v nějakém tom béčkovém filmu či seriálu, s katastrofálními digitálními efekty, za které by se styděli i vývojáři, kteří dělali hry na legendární osmibitovky a pitomým scénářem... Co od těchto filmů čekám, je zábava... Jenže ta se jaksi poslední dobou nedostavuje, protože i když tvůrci ví, že je film sračka, pojmou jej neskutečně vážně a člověk se prostě nemá nad čím bavit... Pomalu nad těmito kousky začínám lámat hůl... ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama