Reklama

Reklama

Zkušený lupič plánuje akci, která by mohla být dosud největším úspěchem jeho zlodějského gangu. Přitom se snaží vymyslet, jak se vymanit z pasti svého života i z města a zároveň uniknout agentovi FBI, který se snaží dopadnout jeho i jeho bandu bankovních lupičů. Ben Affleck nejen vévodí vynikajícímu hereckému obsazení, ale je také režisérem a spoluautorem scénáře napínavého, kriticky oceňovaného kriminálního thrilleru, který se odehrává – a často také exploduje – v drsných lokacích Bostonu. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 139)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Druhý zářez na režisérovu pažbu Boston Tales, co znovu s přehledem uspokojí fanouška žánru. Krimi s dobře vystavěnými charaktery, solidně natočenou akcí, hezkými jeptiškami a neodbytným pocitem, že ještě spousta "příběhotvorného" zůstalo zbytečně ztraceno ve střižně, čímž třeba závěrečné dění kolem odkazu floridské "tangerinky" v tašce s hotovostí načichne pro někoho možná až nepříjemnou pachutí klišé. A když jsme u toho srovnávání s Heat, vyřešit případ kvarteta lupičů z Charlestownu by Pacinův Vincent Hanna zvládl doma z ložnice.. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Skeleton s ákáčkem se vydal na cestu z města, neboť již nepovažoval za bezpečné loupit v rytmu všemocného květináře, který odmítl ukončit pracovní poměr dohodou. A mě to tedy bavilo. Příběh je příjemně nepředvídatelný, napětí si moc odpočinku nedopřeje a kdyby slečna náhoda nemusela párkrát vstoupit do děje, tak bych s tou pátou hvězdou neváhal. ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Jsem sice zločinec, ale mám zlaté srdce. Hledám přítelkyni se spoustou pochopení. Něco takovýho by si mohl dát MacRay do inzerátu. Film zas může mít na přebalu napsáno "Chci strašně moc vypadat jako Nelítostný souboj" (dokonce se na něj hrdina dívá v televizi). Jenže šaty s vlečkou, stříbrem vyšívané, ale princezna to není jasný pane. Affleck není Mann. Jde o dost idealizovaný pohled na svět gangsterů, kteří tu vypadají jako kluci od vedle a co mají jen adrenalinového koníčka (zatímco FBI tu pomalu vypadá jak Gestapo). Byl to nadějný Affleckův pokus, ale zpětně a s odstupem pár let dodávám, že mimo scénu s nejchytřejším policajtem na světě tam vlastrně není nic moc zajímavého (snad až na Rebeccu Hall). ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Předlouho jsem měl film ve watch-listu a udělal jsem dobře, že jsem se na něj konečně koukl. Ben Affleck s každým svým filmem režijně roste a musím ocenit jeho celkovou práci u filmu, jelikož napsat scénář, režírovat a hrát přitom hlavní úlohu, dokáže obstojně, neřknu-li výtečně, zvládnout jen málo takových. The Town mě velice příjemně překvapilo, žánrově se jedná o něco úplně jiného než jsem čekal a jsem za to rád, jelikož jsem čekal nudnější Argo. Argo sice u mě nebylo překonáno, ale i tak se jedná o vynikající podívanou...80% ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Ben Affleck u mě opět zabodoval, tentokrát dvojnásobně. Dokonce se nemohu rozhodnout, jestli byl lepší v roli herce nebo režiséra. Scénář je sice několikrát ohraný a neoplývá originalitou, i tak mě ale bavil. Od začátku do konce jsem film hltala. Akce byla rozložena rovnoměrně a díky tomu nebyl čas na nudu. Dramatické scény nebyly zbytečně hroceny a dialogy byly dostatečně uvěřitelné. Navíc mě potěšila menší role Blake Lively a působivá hudba po celou dobu. Hodně silné 4*. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (30)

  • Když Dough (Ben Affleck) mluví s Kristou (Blake Lively) na baru, hraje v pozadí píseň od Jasona Derula "Whatcha Say". Ta vypráví o muži, který usilovně lže své přítelkyni, a když se ona vše dozví, zničí mu tak celý život. (Othello)
  • Když herec Slaine (Albert "Gloansy" Magloan) dospíval, pracoval na stadionu Fenway Park jako prodavač. Návrat do těchto míst popsal jako surreální. (Othello)
  • Ben Affleck (Doug MacRay) byl spoluautorem scénáře, režíroval a zahrál si hlavní roli. (Kuzmik)

Související novinky

Jak to vypadá s novým Batmanem?

Jak to vypadá s novým Batmanem?

03.01.2017

Studio Warner Bros. nesmírně touží po netopýří sólovce od Bena Afflecka. Představitel Batmana a režisér Gone, Baby, Gone, Města nebo oscarového Arga se uvolil, že ji natočí, soustavně ale tvrdí, že… (více)

Kdo si vyšlápne na Batmana?

Kdo si vyšlápne na Batmana?

09.09.2016

Sólový film s Batmanem stále nemá datum premiéry. Ben Affleck ho zřejmě dodá v roce 2018 nebo 2019, už teď ale známe alespoň záporáka. Čeká nás návrat Jokera nebo Deadshota ze Sebevražedného oddílu?… (více)

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

20.08.2016

Kdyby se vybíraly nejlepší filmy z padesátých let, jen těžko by mezi nimi chyběl Svědek obžaloby. Soudní drama Billyho Wildera vychází z povídky (a následné divadelní hry) od Agathy Christie, získalo… (více)

Warneři potvrdili Batmana, Marvel Spider-Mana

Warneři potvrdili Batmana, Marvel Spider-Mana

13.04.2016

Internet se momentálně raduje z teaseru Doctora Strange, tím ale comicsové zprávy nekončí. Dočkali jsme se totiž potvrzení dvou zvěstí, které fanoušky "trápily" řadu měsíců. Tou méně významnou… (více)

Reklama

Reklama