Reklama

Reklama

Šťastný Nový rok

  • USA New Year's Eve (více)
Trailer 2

O silvestrovské noci se do ulic chystají tisíce Newyorčanů, aby na Times Square přivítali společně Nový rok. Zdejší viceprezidentka Times Square Alliance Claire Morganová má jediné přání, aby tato oslava proběhla bez komplikací. V porodnici mezitím čekají dva manželské páry na narození svých potomků a pevně doufají, že právě jejich dítě se stane prvním newyorským miminkem nového roku a oni získají prémii 25 tisíc dolarů. Zcela jiné starosti má kurýr nahrávací společnosti, který musí trávit poslední den v roce v práci, zatímco jeho kamarád Randy strhává novoroční dekorace a hodlá být zalezlý doma. Když však nastoupí do výtahu se sousedkou Elise, výtah se zasekne a oni zůstanou uvězněni. Elise je zoufalá, protože spěchá do práce. Dalším zoufalcem silvestrovského večera je i asistentka z nahrávací společnosti Ingrid, kterou šéf z nepochopitelných důvodů drží v práci a nechce jí dát volno. Den zoufalců ale nekončí a osudy všech se ještě poslední den v roce mohou pořádně zamíchat. (TV Nova)

(více)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (455)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Marshall se rozhodl zopakovat úspěch svého Valentýna, ale zdá se, že "dvakrát do téže řeky nevstoupíš" platí. Zdálo by se, že to bude opačně, ale Nový rok je mnohem větší kýč než Valentýn. Ten měl humor a dokázal proniknout pod divákovu cynickou skořápku, Nový rok po ní jen zklouzl. Tohle je prostě prázdné, nudné a plytké. Čistá křeč. Protože pravdu měla Kutcherova postava - Nový rok je přeci jen den jako každý jiný. Jediné, co ho odlišuje, je, že jím začíná další rok. To přeci není extra důvod k výjimečnosti. A lidi, kteří dělají slávu z každého dne, jen aby se cítili méne méněcenní, jsou prostě divní. přesně jako v tomhle filmu. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

V New Yorku si příchod Nového roku dost užívají. Všichni se sejdou na Times Square, kde se o půlnoci spustí obří, zářící, novoroční koule a se svým koncertním programem vystoupí hlavní hvězda večera populární zpěvák s tváří Jona Bon Joviho. Celou tuhle show má na starost organizátorka s tváří sympatické Hilary Swank, která má v nemocnici tatínka Roberta De Nira, umírajícího na rakovinu. Láskou zklamaný ilustrátor comicsů Ashton Kutcher se zase nedobrovolně zasekne ve výtahu se svojí osudovou a budoucí láskou. Hodná šéfka Katherine Heigl dokáže odpustit své bývalé lásce. Usedlá zaměstnankyně v hudebním vydavatelství Michelle Pfeiffer chytne druhou mízu ve výrazně mladším partnerovi Zacu Efronovi a věčný romantik Josh Duhamel se i po roce setká na smluveném místě s tak trochu tajemnou krasavicí a tak dále. Než se tak stane, prožijeme s celou řadou známých hereckých tváří stres, honičku, trápení, usmiřování, naději, nové začátky a druhé šance a to pěkně po americku. Vždyt na Silvestra jsou všichni k sobě tolik hodní, laskavý a tolerantní. A hlavně o tomhle tenhle romantický film vypráví. O osudech hodných a laskavých lidí v jednom chladném prosincovém dni. Od Garryho Marshalla jsem ještě neviděl film, který by svým pojetím včetně postav, nebyl mile naivní a ve své podstatě velmi idealistický. Mám pocit, že snad nic jiného ani netočí. Převedeno do praxe, všichni hrdinové v tomto filmu mají zasněné pohledy, dvě hodiny na sebe cení thymolinové úsměvy, ve zdánlivě neřešitelných a složitých situacích si vycházejí vstříc a těhotné mladé maminky s tváří Jessici Biel dělají i ve vysokém stádiu těhotenství stojky. V jakém vesmíru to Garry Marshall žije? Ani tentokrát neopomněl do svého filmu obsadit svůj "talisman" Hectora Elizonda hrajícího vyhlášeného elektro opraváře. Jestli tedy toužíte na vlastní bulvy spatřit, jak to neodolatelně na Silvestra sluší v krásných slavnostních outfitech známým herečkám, jako jsou Katherine Heigl, Halle Berry, Sofía Vergara, Sarah Jessica Parker nebo připadně, jak jsou romanticky naladění Ashton Kutcher, Josh Duhamel nebo Zac Efron a baví vás počítat, který (zapomenutý) herec se objeví v mini roličkách, máte jedinečnou příležitost tak učinit ještě před definitivním koncem letošního roku. V podstatě jen v tomto období má smysl tento sentimentálně a úsměvně laděný film vidět bez toho, aniž byste z těch cukrkandlových pohledů a sladkých úsměvů dostali cukrovku. Jistě, není to jediný film svého druhu, a obdobně laděný byl k mání už před rokem, s tím rozdílem, že se odehrával na Sv.Valentýna. A do kina si určitě vezměte i kapesníčky, mohly by se totiž hodit. 80% ()

Reklama

Handle 

všechny recenze uživatele

Na takový film je potřeba především dobrá režie, protože propojit tolik příběhů a postav není zrovna nejjednodušší. Přesto mě trailer nalákal a i přes kritické recenze jsem se na film docela těšil a nakonec si nemyslím, že se nejedná o tak špatný film. Spíš mně přišlo, že film chce toho stihnout až moc, chce co nejvíc pobavit a dojmout, no a povedlo se mu to tak na půl. Nakonec se prostě nejedná o nic vyjímečného a vlastně je to jen taková klišé romanticko-optimistická oddychovka, která neurazí (a občas je dokonce i docela vtipná). PS. Snad nejvíc nápadité mi přišly závěrečné titulky... :) A nejkrásnější moment z celého filmu? Auld Lang Syne. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $56miliónovTržby USA $54,544,638Tržby Celosvetovo $143,663,899Tržby za predaj Blu-ray v USA $2,096,865 //počet predaných kusov 51,427Tržby za predaj DVD v USA $8,863,611 //počet predaných kusov 543,151║ strašne ale strašne sa chcú američani priblížiť Láske Nebeskej ale darmo ani tento krát súhra známych hercov nevyšla, nemá to ten správny nádych a skôr to príde len na vatovú umelú osnovu /45%/ ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dlouho se mi nestalo, aby mě většinu času film vůbec nebavil a pak se vše změnilo v posledních pár minutách. Tenhle film je totiž taková klasická zaplétačka. Objeví se kopa příběhů. Často dost nezáživných a nudných příběhů. Nuda se tedy dá krájet a jediné, co mě drží nad vodou jsou samotní herci. Líbilo se mi sledovat scénu za scénou, koho známého ve filmu ještě potkám. Pak se to ale ustálí na určitém čísle a ty nudné příběhy začnou převažovat. Každopádně to rozpletení příšlo akorát tak včas. Jakmile Robert DeNiro na střeše nemocnice předvede super, i když trošku komorní, výkon, všechno pak má dost slušný spád. Najednou film, kterému jsem chtěl dát jednu hvězdičku, nakonec přikovám ke třemi. Proč? Prostě jenom proto, že na konci ty příběhy konečně dají smysl. Stejně tak možná i překvapením, že ten závěr se tvůrcům opravdu povedl. Je to divné, ale je to tak. Za ten závěr stojí za to celý film přetrpět. ()

Galerie (109)

Zajímavosti (13)

  • Zac Efron (Paul) se po natáčení filmu Hairspray (2007) s Michelle Pfeiffer (Ingrid) do herečky údajně zamiloval a jeden z důvodů, proč přijal roli ve filmu, byla líbací scéna právě s Michelle Pfeiffer. (žvanimírek)
  • Ashton Kutcher (Randy) a Zac Efron (Paul) hrají ve filmu nejlepší kamarády. Ačkoliv divák může spatřit mnoho scén, kdy si kamarádi telefonují, nikdy je nespatří ve filmu v jedné scéně dohromady. (žvanimírek)
  • Když Laura (Katherine Heigl) mluví s Jensenem (Jon Bon Jovi), je poznat, že scéna byla točena vícekrát, protože když kamera zabírá Jona Bon Joviho zezadu, má ruce před sebou; při střihu, kde je Jon Bon Jovi zepředu, má ruce v bok. (jujec)

Související novinky

Zemřel Garry Marshall, režisér Pretty Woman

Zemřel Garry Marshall, režisér Pretty Woman

20.07.2016

V 81 letech nás opustil filmový a televizní klasik Garry Marshall. Většina z vás ho zná jako režiséra Pretty Woman nebo Deníku princezny, Marshallovi ale dala kariéru hlavně malá obrazovka. Jako… (více)

Den matek dostane vlastní film

Den matek dostane vlastní film

02.07.2015

Garry Marshall (Pretty Woman) se na stará kolena zakoukal do ansámblových romantik. Na sv. Valentýna vydělalo 216 milionů dolarů, takže rychle přišlo pokračování Šťastný Nový rok. To ale sesbíralo … (více)

Proyasův ráj ztracený?

Proyasův ráj ztracený?

14.12.2011

Studiu Warner Bros. se v posledních týdnech moc nedařilo. Zaručené „hity“ jako Happy Feet 2 a Šťastný Nový rok tvrdě narazily na nezájem publika i nepřízeň kritiků. A přestože Sherlock Holmes: Hra… (více)

Reklama

Reklama