poster

I Gordon Ramsay se nechá poučit (TV pořad)

  • Česko

    S Gordonem Ramsaym kolem světa

  • Velká Británie

    Gordon's Great Escape

Reality-TV

Velká Británie, 2010, 3x50 min

Režie:

Martha Delap

Hudba:

Rob Manning

Účinkují:

Gordon Ramsay

Producenti:

Martha Delap
(další profese)
  • jeandepatch
    *****

    Bylo neuvěřitelně zajímavý vidět Gordona z tý opačný strany, když on se chce něco naučit a získat nový kulinářský zkušenosti. Navíc to působí jako hrozně pohodovej a zajímavej cestopis ze zemí, kam bych se taky rád podíval a zároveň nahlíží pod pokličku těm nejtěžším světovejm kuchyním. Ono je asi opravdu těžký vařit něco poprvé bez jakýhokoliv receptu a vyvážit ty hory koření přesně. Tohle už snad nešlo udělat líp!(26.2.2015)

  • tron
    ***

    „Je fajn, keď sa amatér pokúša robiť to, čo my, profesionáli.“ Zabite ma, viem, že to znie mimoriadne primitívne, prízemne a arogantne, ale India ako krajina sa mi hnusí a hnusí sa mi aj tamojšia kuchyňa, ktorá mi pripadá šialene nehygienická. Prvá séria „I Gordon Ramsay se nechá poučit“ (to ozaj chcelo fantázie na rozdávanie, preložiť to takto) tomu plne odpovedá. Nechutné, odpudivé, 80% z toho (minimálne) by som nikdy nedal do úst. A to som vyštudoval potravinár (alebo práve preto?). Mínusy dole i za Gordonovu netaktnosť (byť pozvaný k niekomu domov, určite by som sa domácej nepýtal, či je mŕtva, keď nič nehovorí) a za absurdné momenty (žena drviaca extrémne štipľavé čili papričky a ich šťavu si vtierajúca do očí v snahe prekonať rekord). Našťastie, v druhej sérii Gordon Ramsay zavíta do po stránke gastronómie značne kontroverzných krajín, ako sú Kambodža, Thajsko alebo Vietnam – a začína sa poriadna sranda. Pani manželka práve preto druhú sériu odmietla pozerať. Vraj to bude na ňu príliš nechutné. A mala pravdu. Pamätáte si na slávnu scénu večere z Indiana Jonesa 2? Tak druhá séria je niečo na ten spôsob. Fakt. Ešte sa ani poriadne nezačala a už Gordon musel chrúmať obrovskú tarantulu (ktorú si predtým musel vlastnoručne odchytiť a urezať jej zuby). Jasné, druhá séria je robená čisto na efekt, pretože kým zmysel prvej dáva logiku (Gordon vycestoval do Indie, aby sa viac naučil o tamojšej kuchyni a tú následne mohol ponúknuť svojim zákazníkom v UK), o druhej sa nič také povedať nedá (bude vari Gordon doma variť klientom hada?). Ale komu to vadí? Každopádne to nič nemení na veci, že je to vďaka úchylným jedlám a surovinám riadna šupa. Napr. v jednej scéne priamo pred Gordonom zabijú obrovského hada, rozrežú ho, jeho ešte tlčúce srdce (!) dajú do pohárika, ten po okraj nalejú alkoholom a Gordon to celé vypije, vrátane srdca. Následne mu chcú ponúknuť ako vyhlásenú miestnu delikatesu aj žlč úbohého plaza, ale to už Gordon odmietne.(13.8.2018)

  • Richard_Ba
    *****

    Gordon Ramsay, zjavne inšpirovaný Jamie Olivierovým dobrodružstvom skrze Itáliou sa rozhodol precestovať krajinu, ktorej kuchyňou sa sám venuje viacej ako 10 rokov. Stretáva sa s rôznymi prekvapeniami, a zisťuje, že jedlá nazývané v Anglicku „indickými“ s tými originálnymi majú len málo spoločného. Je to pekný dokument, o láske a rešpekte k potravinám ale hlavne k Indii samotnej. Gordon je vtipný, a na nositeľa 12 michelinských hviezd sa nebojí byť len lokajom lokálnych kuchárov aby sa niečo naučil. Zo slovom fuck , taktiež nešporí :)(28.7.2010)

  • Jadro
    *****

    To, čo tu Gordom predvázdza už nie je len o varení, kreatívnosti a zmyselnosti chutí, vôní a farieb... On dvihol takú latku gastronómie (pritom, každý ťuťmák pri základnom pozretí musí navariť obdobnú vec), že aj keby sa ho snažil niekto napodobniť, už nikdy nedosiahne jeho vrcholu... Všetko má svoje opodstatnenie, príslušnosť a hlavne pointu. Ja si ho najviac vážim pre úctu k základu - surovinám, ktorými nikdy neplytvá a pristupuje k nim ako k niečomu jedinečnému, vznešenému... On sa pre tento svet narodil, niet čo viac dodať :-)(15.9.2014)

  • honajz
    ****

    V některých dílech mám pocit, že to Gordon dělá jen z nějaké povinnosti a celé to putování ho nebaví, Jindy bych ocenil víc z jeho cest (třeba vlakem). Nebo víc podrobnějších receptů, jak by to dal Keith Floyd. Ale jindy je to zase velmi vtipné, vidět třeba Gordona, jak kope jámu v poušti, nebo jak baští mravence, taky stojí za to. Jsou chvíle, kdy je vidět, jak mu vadí kuchyně plné much a nefungujících kohoutků s vodou, ale snaží se přizpůsobit, aby poznal tu skutečnou indickou kuchyni. Celkově nakonec příjemný nadprůměr.(17.12.2012)

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace