Reklama

Reklama

Kennedyové

(seriál)
TV spot

Epizody(8)

Americko-kanadský historický seriál z roku 2011 zachycující v osmi epizodách osudy známé americké rodiny, která se dostala na společensko-mocenský vrchol v USA. Za svou angažovanost v politice však zaplatila příliš velkou daň. Jednotlivé díly ukazují zákulisí politiky, složité rodinné vztahy, účast členů rodiny Kennedyových na událostech novodobé historie, jako byla invaze v Zátoce sviní či kubánská krize, kdy v náporu tehdejší reality příliš zapomínali na své vlastní životy. Silnou stránkou seriálu je skvělá výprava a výborně zvolené herecké typy - Greg Kinnear v úloze JFK či Katie Holmesová jako Jackie Kennedyová. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (37)

Laerry 

všechny recenze uživatele

Chválím práci maskérů - Greg Kinnear vypadá jako John Kennedy, stejně tak Katie Holmes je celá Jackie... Seriál není zas až tak kontroverzní, nebo spíš ne tolik pro nás Evropany, jenž se historie téhle famílie příliš osobně netýká. Jde ale o zajímavé nahlédnutí pod pokličku jednotlivých charakterů se všemi jejich chybami a omyly. Ale i tak to ve vás vzbudí dojem, že by to mohlo být více emotivní, dramatičtější a méně sterilní. The Kennedys tak spíše než plnohodnotný seriál připomínají hraný dokument, vysílaný v neděli odpoledne. ()

halogenka 

všechny recenze uživatele

Televizní nemastnost neslanost. Veškeré kontroverznější věci ohledně povedené rodinky jsou pro jistotu "jenom naznačené", aby tvůrce někdo nemohl obvinit z neúcty k vlajce nebo snad z toho, že mají koule. Zbyla nuda a uhlazenost. Všichni Kennedyovic jsou zobrazeni jako obrovští světci (snad jen tatínek trošku zazlobil), zejména teda Bobbymu a Jackie se nad hlavou vznášela taková svatozář, že by člověk oslepl. Katie Holmes ve své roli Jackie potvrdila, že jako herečka stojí opravdu za prd, kdyby to náhodou ještě někdo nevěděl. A aby toho nebylo dost, měli opravdu hnusnou Marylin. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 9/10 Děj 7/10 Hudba 8/10 Výprava 8/10/// +výborně a vhodně udělaný casting, dobová výprava, úvodní znělka, dramatická hudba, zajímavé především z historického hlediska, ukáže divákům určité souvislosti MÍNUS: jen 8 dílů na takový seriál je poměrně málo, občas to má zbytečně rychlí spád a přesto se tu najde několik slabších a méně zajímavých míst./// Shrnutí: Docela by mě zajímalo jak se na tento počin dívají Američtí diváci, jež mnozí z nich tuto dobu dokonce zažili. Myslím si že jim neujde nějaká nesrovnalost a nebo si budou říkat, to jsem zažil, tam jsem byl. Pro evropské publikum to je určitě jiná podívaná. Můžou se na seriál dívat s určitým odstupem a třeba i nezaujatě, ale určitě si v něm také něco najdou. Já si užil předvším herce, dobovou atmosféru a trochu toho dějepisu./// Celkem 78%/// ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Standardně zpracované známé osudy známé rodiny, zajímavé především autenticitou výpravy a časovými skoky, které dávají do souvislosti časově nesouvisející, nicméně dle tvůrců vzájemně se ovlivňující události. S důrazem na "osudové prokletí" rodu. Seriál má podobu velmi řemeslně slušné i finančně dobře vytuněné televizní zábavy. Zajímavé, že kromě jedné, seriál zcela opomíjí osudy dcer nejstaršího Kennedyho. ()

buchli 

všechny recenze uživatele

Upřímně - čekala jsem víc. I když v Kennedyovcích najdeme i dost dobrých momentů, žádné překvapení, uchvácení, šokující odhalení či nový pohled na život proslulého klanu se nekoná (ačkoli zájemcům o kulturní a historické informace rozhodně přijdou vhod). Vrcholem série byl (pro mě) šestý díl o Kubánské krizi - tam se atmosféra napětí a osudovosti dala krájet, a to bez nutnosti neustálé tklivé hudby a unylých pohledů. Poslední dva díly mi zkazil přehnaný patos. Chápu, že když Američané zfilmovávají svoje historické tragédie, je určitá dávka rozplizlosti prakticky nutností, ale proč až tak? Od 7. dílu to prostě stojí a nepomůže ani Marylin Monroe, která je tu upřímně řečeno spíš otravná než svůdná a charismatická. Nemůžu se ubránit pocitu, že Kennedyové prostě působí jako levnější a nudnější kopie "prezidentských zápletek" z 24 hodin s tím handicapem, že chudák divák ví přesně, co se stane... ()

Galerie (119)

Zajímavosti (13)

  • Trojice režisér Jon Cassar, scénárista Stephen Kronishem a producent Joel Surnow začala pracovat na osudech rodu Kennedyů přibližně 2 roky před uvedením filmu. Ačkoliv se drželi historických faktů, s první verzí scénáře u odborníků příliš nepochodili. Zavděčili se jim až po mnoha úpravách. (Olík)
  • Jediným hercem, na kterého museli maskéři použít umělou náhradu, byl Barry Pepper. Jeho postava Bobbyho Kennedyho totiž vyžadovala umělý nos. (Olík)

Reklama

Reklama