Reklama

Reklama

The Tunnel

Trailer

Novinářský tým (kameraman, reportérka, zvukař atd.) se vydá do neprozkoumaného podzemí Sydney, aby zde našel příběh pro svou reportáž. Příběh si jej ale najde sám. (mkaty)

Videa (1)

Trailer

Recenze (210)

verbal 

všechny recenze uživatele

V poslední, tolik módní záplavě klonů Záhad Blair Bitchů, Abnormálních pasivit, všelikých sračkovitých Vymítačů a jiných pokusů bývalých matadorů amatérského porna prosadit se v "seriózní" filmové branži s rozpočtem velikosti denní útraty průměrného bezdomovce, je toto opravdový klenot! Ano, zase je to sice o partičce nelogicky se chovajících, ječících, zdrhajících a postupně umírajících existencí, které honí něco, co lze s úspěchem útržkovitě zachytit výhradně na roztřepanou hájosmičku v nočním režimu, aby lačný divák v tom zrnění viděl skoro úplné hovno, nicméně zatuchlá, klaustrofobická atmosféra sydneyského undergroundu tomu dodává jakousi skličující pachuť čistého děsu. Takže pokud se bez psychické újmy prokoušete první půlhodinou unylé charakterizace účinkujících jatečních lidí, budete svědky mimořádně zdařilé sociologické sondy o tom, co vlastně opravdu žere vagusy v australských tunelech. A ani se tomu nedivím, že je to nasrané a agresivní vůči nově příchozím! Mít takovou dobu na denním menu výhradně smradlavé houmlesáky, je čerstvě osprchovaná investigativní novinářka jemně naklepaným vídeňským řízkem uprostřed tabule plné plesnivých podrážek a krysího ragú. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Australsku kinematografiu mam rad, a 4 roky po Navrat do krvave Laguny vznikol tento sympaticky horor. A mne to zase k spokojnosti netreba vela : podzemne tunely pod Sydney mi napriklad dostatocne stacia. Plus ked sa pripocita ten mrazivy neprijemny pocit, ze novinari hladaju pribeh, ale niekto/nieco si ich najde samo. 70 % ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Vezměme to popořadě… Na fakt, že u těchto pseudoreálných hororů začátek většinou nudí, jsem si zvykl. Na fakt, že nic neuvidíme jasně (monstrum se podaří zachytit jen na jednom frameu), taky. Ale The Tunnel je ještě hloupější a co je důležitější, mnohem méně zábavnější (rozuměj, postrádá hororovou atmosféru) než ostatní tyhle výstřelky poslední doby. Pro srovnání - Grave Encounters - i když byl tento snímek občas k smíchu a ve druhé polovině nefungovalo prakticky nic, tak si stále pamatuju na první, opravdu skvělou první půlku filmu. Ale zde, bohužel, nic takového není. Vše odhadnete dávno předtím, než se to stane, lekačky jsou hodně očekávané a nefungují a celé mi to přišlo, jako by tvůrci měli v plánu ještě pokračování… Naprosto zbytečný příspěvek do skupiny hororů "podle totálně stoprocentně husté skutečné události". 40 % za občasný náznak alespoň nějaké té atmosféry či pokusu o ni. Zbytek zahodit, nejlépe do nějakého (ne)opuštěného tunelu a zapomenout, že tam něco je… ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Dobrý námet, ale neubránil som sa pocitu, že tvorcovia to ani zďaleka nevyužili. Úvod bol dosť rozťahaný, aj keď oceňujem snahu o čo najreálnejšie uchytenie príbehu, no skrátiť sa to mohlo. Akonáhle skupina novinárov zalezie do uzavretých vlakových tunelov a nekonečných labyrintov, má to tu správnu atmosféru a môžme iba ľutovať, že z toho nevyťažili viac. Bezdomovec(?) niekedy narobí viac zla ako hocijaký jašter...Minule som videl jedného iba z jedným zubom(otvarák na pivo...). S tým sa však dajú prehrýzť aj krčné tepny, bacha na nich...60%. ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

A opět tu máme "dokument", tentokrát z mého oblíbeného prostředí tunelů nebo metra. Amatéřina je na něm znát, ale zároveň vidím i snahu projevující se v pěkných záběrech a několika opravdu propracovaných strašidelných momentech. Kamera není po většinu snímku roztřesená, což bývá bohužel často chyba podobně zaměřených filmů. Ale co už mi opravdu vadilo bylo to, že lekačka nebo to, co se následně stane, bylo prozrazeno ve formě rozhovorů s postavami ještě předtím, než se to stalo. Je to odvážné, ale bohužel to moc nefunguje. Ty rozhovory s postavami jsou vůbec velkou slabinou filmu, protože ze začátku je jich moc a i když jich později ubývá, tak mají zase tendenci skákat do "real" záběrů v momentě, kdy se vybudovalo pořádné napětí, čímž jej nechtěně shazují. V rámci tohoto typu filmů bych to hodnotila pozitivně, na rozdíl od Lake Mungo, a oceňuju i amatérskou snahu, ale své chyby to má a bylo by zbytečné před nimi zavírat oči. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v australském městě Sydney. Točilo se v městských nepoužívaných tunelech a v úkrytu královského australského námořnictva z druhé světové války na Garden Island. (Homerking)
  • V březnu 2012 bylo oznámeno, že se plánuje pokračování s názvem „The Tunnel: Dead-End“, které mělo pojednávat o muži hledajícím svého bratra, který se ztratil v tunelech. Pokračování však nikdy nevzniklo. (Homerking)
  • Scéna, kde je Tangles postrčený do vody aj scéna, kde je člen strážnej služby napadnutý Stalkerom vo vode, sa natáčali v plavárni za pomoci kulís. (BoredKid)

Reklama

Reklama