Reklama

Reklama

Pach krve 4: Krvavý počátek

  • Česko Pach krve: Krvavý počátek (více)
všechny plakáty
Trailer

Skupina vysokoškolských studentů, kteří uvízli ve vánici, nachází útočiště v opuštěné nemocnici. Tu však obývá rodina vraždících kanibalů. Izolované sanatorium uprostřed divočiny v Západní Virginii je opuštěno od chvíle, co se podařilo uprchnout venkovské rodině kanibalů, která se zatoužila pomstít svým věznitelům. O několik desetiletí později hledá v oné nemocnici skupina vysokoškolských studentů útočiště před sněhovou vánicí, jež jim zmařila plány na víkendové lyžování. Když se ale studenti setkají s bývalými pacienty sanatoria, mají jenom dvě možnosti – bránit se... nebo zemřít! (HBO Europe)

(více)

Videa (10)

Trailer

Recenze (368)

evilmind 

všechny recenze uživatele

Tragédie. Koukat má cenu jen na úvodní desetiminutovku před titulky, kde je i nejpůsobivější scéna známá z trailerů, a pak na úplně poslední minutu. Vše mezi tím je vyplněno zoufalým balastem bez špetky atmosféry, hrůzy, humoru nebo alespoň originálních zabití. Postavy jsou navíc ještě blbější, než je v rámci žánru obvyklé. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Já se musím přiznat, že tento horor hodnotím, jako vůbec nejlepší, který jsem v poslední době viděl. Strach z těch potvůrek mít skutečně nejde. Film je však děsně vtipný. Potvůrky nám předvedly zvýšenou kreativitu při zabíjení a kromě klasického nožíku je zde možnost vidět také klasickou sekeru, ostnatý drát, ba dokonce vrták. Jednoho človíčka si vychutnají takovým způsobem, že se jedná skutečně o vysoce delikátní záležitost pro pravé gurmány. Příšerky se totiž naučily vařit a nejraději mají jídla z těch vůbec nejčerstvějších surovin, tudíž jednoho chlapíka postupně okrajují a okrajují a okrajovaly by ho i nadále, kdyby jedno z monster nedostalo chuť na játra, které samozřejmě konzumují výhradně s cibulkou. Vše si smaží v oleji a nechybí jim ani brambory a další doplňkové suroviny. Protože autoři vyznávají rovnost naprosto ve všech ohledech, tak aby se náhodou někoho nedotkli, tak ve filmu nechybí lesby, zástupce černé rasy a dokonce ani zástupce žluté rasy. Film má slušné tempo. Vraždičky na sebe nenechají dlouho čekat. Postavy se opět chovají jako banda debilů a na žádném z mobilů by jste signál opravdu nenašli. Dávám 3*. Kdyby byly bývaly masky více doladěné uvažoval bych i o 4*. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Snažil jsem se, snažil a navíc mám tuhle řezníkovskou sérii poměrně rád, ale na víc to vážně nevytáhnu. Čtvrtý díl je logickým krokem vycucat z téhle kravinky další dolary. Za kameru si stoupl režisér už mizerné trojky (Declan O´Brien – natočí mimochodem i páté pokračování), hlavní hrdiny vytáhl z lesa do léta zavřené chátrající psychiatrické léčebny uprostřed zasněžené krajiny. Jak jinak, než bez mobilního signálu. Povinnou ukázku několika párů koziček si odbydeme hned po úvodním (poměrně zdařilém) prologu. Herecká dřeva se pak přesunou na chatu, osud a scénárista tomu ale chtěl, aby si mezitím nuceně zaskočili právě do léčebny, kde ale přebývá i partička, která má vřelý vztah k lidskému masu. Pokud první a druhý Pach krve nabízel ryzí brakovou zábavu, z které se vyklubal místy originální mišmaš, ve kterém se kamera pečlivě zajímala o partie lahodící pánskému oku, tady je to velká bída. I když jde zřejmě o nejkrvavější díl série, málo se snažil hlavně scénárista. Společně s O´Brienem do maximálního extrému vytáhl nelogické kroky postav (kterých je poměrně hodně, aby alespoň něco smysluplného vymyslely), což shazuje všechno kolem (vše tak vypadá asi, jako kdyby se před vámi svlékla krásná ženská, vy vzali noviny a šli si číst na záchod). Ve finále se tak alespoň mladí řezničtí učni podívají, jak se (až bude nejhůř) porcuje lidské maso, gastronomičtí labužníci se zase inspirují masovým fondue. Pětkou se snad tvůrci proberou!! Stále doufám a věřím.. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

První díl se mi libil, druhý díl nadchnul, od třetího jsem si sérii Wrong Turn oblibil a tohle se mi libilo taky skvělé, perfektní vyvraždovačka, hnusný vraždy u kterých budete zavírat oči (u scény kdy mu odřezávaly kuži a žrali mu ji pred xichtem to bylo snad to nejnechutnější co jsem kdy videl) fakt bizardní, nemilosrdný horor který vám má spíš zvednout žaludek než vyděsit ale obojí to pusobí stejne. Já Wrong turn mám hodně rád a tohle se mi libilo! Three finger, one eye a Saw tooth.. PARÁDNÍ PSYCHOPATI. A taky skvělej spád! ()

Claw 

všechny recenze uživatele

To teda ani pro mě není extrémní násilí, brutalita, gore, krev a podobně, všechno... Tohle je prostě kravina mezi kravinami. Vykrádačka snad úplně všeho možného, v hrozném prostředí, s příšernými postavami, které se chovají fakt nebetyčně blbě atd. To by ale nevadilo, kdyby se ten film nebral tak vážně!! Nebo nebere?! Já jsem to nepoznal... Nejdřív se bere vážně, ale potom mi to připomínalo slasherovské parodie 80. let. Jako násilí zde jde do extrému, ale vůbec se sem nehodí, je to jako pěst na oko. Je totálně zbytečné, samoúčelné až trapné. A když už to tak připadalo mě, tak už je to asi fakt extrém... Od půlky jsem jen kroutil hlavou nepochopením, zda je ten horor tak debilní, nebo jsem debil už i já... Kdo ví...?? :-) (jen pro silné žaludky) /30%/ ()

Galerie (60)

Zajímavosti (16)

  • Většina sněhu viditelná v tomto filmu byla skutečná. (ČSFD)
  • Sekvence fondue byla natočena poslední den natáčení. (asxasx)
  • Sean Skene je čtvrtým hercem, který ztvárnil „Tříprsťáka“. (asxasx)

Reklama

Reklama