Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Petr Kovář, učitel na střední škole, se právě rozešel se svou několikátou přítelkyní. Uvědomí si, že jediná žena, kterou kdy bezvýhradně miloval, byla jeho spolužačka Eliška. Tehdy, v sedmnácti letech, nenašel odvahu jí říct, že ji má rád, a ona se pak navždy vytratila z jeho života. Petrovi se naskytne jedinečná šance cestovat zpět v čase do svých studentských let a vrátit se do června 1989, kdy chodil do třeťáku. Dostane možnost napravit, co promeškal. Musí překonat Eliščin počáteční nezájem, zbavit se jejího otravného přítele, navíc prospívat ve škole, přestože už středoškolskou látku dočista zapomněl. Petr se dostává do změti komplikací a průšvihů, které naštěstí řeší s vtipem, nadhledem a drzostí, kterou dobře zná od svých vlastních studentů. Postačí však tyto zbraně na to, aby přesvědčil Elišku o svých citech a získal její lásku? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 218)

Jossie 

všechny recenze uživatele

Celkem milé překvapení, jako romantický film to bylo fajn, jako komedie už to bylo slabší, málokterý vtípek vyzněl opravdu vtipně. Škoda velmi trapné scény se vsazením tiketu a já navíc nemusím Mádla (taky ta podoba s dospělým byla úchvatná), i když mu samozřejmě nemůžu upřít, že umí hrát a časový paradox mi přišel nelogický. Možná to zní jako samá kritika, ale fakt to nebyl vůbec špatný film. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Středoškolský profesor je nespokojený především v oblasti svých milostných vztahů. A svoje pošramocené avantýry si vyřeší či napraví vědeckým experimentem přesouvající jedince, jako je on, do minulosti, a tam už to nějak dopadne. A dopadlo to docela nevšedně, z hlediska novátorství či obnovy scifi českých komedií po pěkné řádce let se zadělalo na opravdu na víc, než jen na obyčejnou a tak nějak dopředu odhadnutelnou záležitost. Děj je rozvrstvený do více či méně zábavných epizod, co se nalézají v ohnisku dvou hodin. Výsledkem je odpočinková komedie s řadou povedených i originálních fórků. Bavil jsem se. Klady: Mádl v budoucnosti zdatně napodobující Blažkovy grify+několik opravdu zábavných a originálních momentů s dobrým načasováním + pěkné herečky +dobře vystižený konec éry devadesátých let, respektive těsně před revolucí + Zuzana Kopřivová je lepší "materiál" než Eva Josefíková + zdařilá ruská parodie na Facebook neboli "Licokníga" a další narážky na současné fenomény +originálně a vtipně pojatí rodiče hlavního hrdiny. Zápory: děj omezující se v přítomnosti na okatý "product placement - slabý hudební doprovod - o scifi zde jde jen velmi okrajově a je poměrně triviálně pojato. 70% ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat že jsem dobře bavil, dílem za to může zápletka a dialogy a dílem vzpomínky na mé balení holek na škole. To ani nebylo balení, to byli spíš fiaska telete obecnýho. Musím říct, že v Mádlu jsem občas docela poznával. Mimochodem Jirka mě svým hereckým výkonem opět velmi příjemně překvapil. Filip Blažek je sympťák kterýmu jeho role skvěle padla a vůbec celej hereckej ansábl hlavně epizodky naší střední a starší herecké generace působily mile a pozitivně. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobré. Dokonce moc dobré!! Žánr české komedie už pár let solidně nefunguje, takže moc nechápu ta odsoudivší slova všude kolem. Já se (což se u tuzemské komediální kinematografie moc často nestává) trapně necítil a dostal oddechovou a navrch vtipnou jednohubku, kterou tu a tam všichni potřebujeme. Profesor češtiny a dějepisu na gymnáziu Petr si uvědomí, kde pramení jeho série nevydařených partnerských vztahů. Za vším může fakt, že z hlavy nikdy pořádně nedostal (ani pod sukní nebyl úspěšný) bývalou spolužačku Elišku, s kterou léta páně 1989 navštěvoval gymnázium. O pěkných pár kilo těžší, o několik vrásek a pytlů pod očima „hezčí“ se to rozhodne změnit. Stačí moderní technologie v opuštěné továrně (co už?) a Petr se znovu ocitá ve svém osmnáctiletém já. A tady teprve začíná slušná zábava, pramenící ze slastí i strastí studentského života. Zvlášť když mladík zná budoucí (revoluční) změny. A nejen z toho tvůrci poměrně umně těží. Osobně jsem nečekal nějakou radikalizaci společnosti bojující proti neudržitelnosti tehdejších poměrů, pustil jsem si oddychovou látku (smysl experimentu musíme pochopitelně nechat za hodně bytelnými dveřmi) a tu jsem také dostal. Je toho opravdu hodně, co nefunguje, promíchává nepromísitelné a zůstane na půli cesty, ale také (i když si vybírá poměrně jednoduše zesměšnitelné situace) se dokáže trefit do diváckého vkusu. Na vlezlý product placement si už divák musel zvyknout, karikaturní postavičky z našich filmů zřejmě nikdy nevymizí a Šmídmajerův problém s tempem pro tentokrát omluvím. Mádl je fajn, taneční vsuvka potěší, Krejčíř v lavici překvapivě taky!! Pro mě hodně silné tři hvězdy.. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Guláš podle receptu pejska a kočičky. Sem tam to připomíná Vorlíčka, sem tam Návrat do budoucnosti, sem tam velmi nepovedený Good Bye, Lenin! a mnoho a mnoho dalšího, včetně Jak jsme přečetli Čapka. Hereckou jistotou je tu Viktor Preiss, všechno ostatní je tak laciné jako sovětský Facebook na nástěnce v roce 1989. Kdeže ty loňské sněhy jsou... #kinobus ()

Galerie (57)

Zajímavosti (47)

  • Na závěrečném zábavě v kulturním domě v 97. minutě, kdy Petr (Jiří Mádl) píše Elišce (Eva Josefíková) dopis tužkou půjčenou od výčepního, je možné v pozadí vidět mezi starými mincemi mimo jiné i nynější českou pětikorunu. (hellianthi)
  • Vo filme hrajú niekoľko menších rolí tiež populárne žuvačky Orbit, ktoré sa stali hlavným partnerom filmu. O žuvačky sa zvádza bitka v škole, žuje sa v aute, doma a predávajú sa aj v Tuzexe. (Raccoon.city)
  • Praha, Lovosice, Ploskovice, Veltrusy a Litoměřice je pětice hlavních lokací, kde natáčení probíhalo. Prvenství si jednoznačně odneslo město Litoměřice, kde se natáčely všechny scény z minulosti – z 80. let. Filmaři ocenili hlavně vstřícnost a ochotu, s jakou jim v místě vycházeli lidé vstříc, ale i upřímný zájem o film a natáčení. V Praze se filmovalo konkrétně na gymnáziu Na vítězné pláni v Praze. Záběry ze školního prostředí pochází rovněž z litoměřického gymnázia. Zámek, na který Petr (Jiří Mádl) a Eliška (Eva Josefíková) vyjeli na kole, je zámek Ploskovice vzdálený přibližně 7 km od Litoměřic, kde se filmovaly také snímky Princ a Večernice (1978), Čertova nevěsta (2011) nebo Jak si zasloužit princeznu (1994). Restaurace "U Labutě", kde se odehrává třídní sraz, se nachází v Praze 4 Krči v těsném sousedství Thomayerovi nemocnice. (konvax)

Související novinky

MFF CINEMA MUNDI Brno (29.2.-7.3.2012)

MFF CINEMA MUNDI Brno (29.2.-7.3.2012)

20.02.2012

Brněnská filmová komunita v březnu ožije festivalem CINEMA MUNDI. Ten ve své jedinečné koncepci přinese během osmi dnů kolekci těch nejlepších českých a světových filmů za uplynulý rok. V hlavní… (více)

Reklama

Reklama