Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vzácná starožitnost, která patřila carskému rodu Romanovců zmizí z Moskvy. Agent Secret Service ji získá, ale pronásledovatelé ho smrtelně poraní. James Bond (Roger Moore) díky dražbě okamžitě poznává, kdo ji chce za každou cenu dostat zpět. Dostává se tak do hry kde jde kromě diamantů i o mnohem nebezpečnější věc. Vstupuje do ní totiž šílený generál Orlov (Steven Berkoff). Chce útočit na Německo, ale jeho nadřízení jsou proti. To však neznamená, že by se Orlov vzdal. Bond by mohl získat potřebné informace v nepřístupném sídle ženy s tetováním chobotničky (Maud Adams). Tato žena je ale stejně krásná, jako nebezpečná. (PB Publishing)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (341)

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Ke konci své kariéry Jamese Bonda se Roger Moore ocitá v Indii. Potkává tajemnou ženu s tetováním Chobotničky. Starší Roger Moore to měl zabalit dříve. Octopussy je trhanou podívanou jako Žít a nechat zemřít. První polovina filmu v Indii neutíká příliš rychle a film musí zachránit druhá polovina s akčními scénami. Scény s vlakem, letadlem a bombou doslova zachraňují tento film a tak i Octopussy patří do série Jamese Bonda. Chobotnička to zvládla o chlup, protože velmi pomalý rozjezd doplňuje absolutně nezajímavý padouch a jeho plán taky neslaví velký úspěch. (72 procent) ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

To byl úvod : sexy řidička, zdvihací koňská prdel, a letadlo u benzínové pumpy pro doplnění paliva. V rámci poznávání světa s Bondem jsme se přesunuli do Indie, která vypadá opravdu překrásně, ovšem Roger Moore už s ohledem na svůj věk překrásně nevypadá a Bondgirl vypadá jenom krásně,což je málo. Jelikož ani padouch mě ničím nezaujal, tak vše musí zachraňovat, akce a nápady, což se naštěstí podařilo, bylo to, ale o chlup. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Pokračujeme s "Octopussy", ktorý je tak úplne iným filmom, než naposledy bol For Your Eyes Only, že to začína byť opäť celkom osviežujúce. Pre mňa je to asi jedna z najbizarnejších Bondoviek, ktoré som mal možnosť vidieť, nakoľko tu máme hneď úvodnú vraždu klauna a dokonca sa tu aj samotný James na moment stane klaunom. Plus neustále mám pocit, že v tomto filme sa neustále niečo dostane do cesty a je potreba veci riešiť okamžite, no Jamesovi neustále niečo stojí v ceste. Ako žena v telefónnej búdke, alebo policajti, ktorí ho nechcú pustiť k bombe, ktorú chce zneškodniť. Má to potom aj úplne iný tón a film je o niečo zábavnejší. Plus aj celý príbeh pašovania šperkov je super. Jediné čo by som asi vytkol je fakt, že ak niektoré filmy naznačili studenú vojnu so Sovietským Zväzom, tak tento sa do nej absolútne obul a urobil z Rusov ľudí, ktorí chceli v 80-tych rokoch nechať vybuchnúť jadrovú bombu na americkom území, aby sa demilitarizovala Európa a mohli ju pokojne obsadiť. Alebo to chcel minimálne generál Orlov. Zloduchovia v tomto filme sú okey, ale mám pocit, že už sme mali lepších. No najlepšou postavou je tu pre mňa samotná Octopussy, ktorá je veľmi sympatická dáma. Film má dokonca aj chobotnicový moment, ktorý neviem či tvorcovia okopírovali z filmu Alien. Rozhodne to na mňa tak pôsobilo. Čo sa týka ostatného, tak má to fajn akciu, pekné šperky a dobrú hru kociek a relatívne okey zloducha. Celkovo to beriem ako jednu z lepších Mooroviek a nebránil by som sa film pozrieť znovu. A teraz už len uvidíme aký bude mať comeback Sean Connery v Never Say Never Again. Hodnotenie: B+ ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Octopussy je super a moje oblibena Moore-bondovka uz tim nazvem. Samotna predstavitelka chobotnicky take neni vubec k zahozeni, navic ma super HQ a satenove oblecky. Indicke prostredi, jungle i interiery jsou spravne exoticke. Hlavni zaporak je elegantne evil se Sandokan asistentem. Co Octopussy ale vystreluje az na 4* je humor, ktery je zde pouzit mnohem efektivneji nez v ostatnich Mooreovkach a nektere sceny jsou regulerni komedie. To je dalsi obrovsky problem aktualnich Craigovek, je tam absolutni absence humoru.7/10 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jedna z tech slabsich Mooreovo bondovek, proste takova tuctovka, ktera nicim zvlast nezaujme. Nicim moc zajimavej pribeh, kterej se docela tahne, neni ani moc napinavej, ani moc akcni. Prestarlej Moore nema vlastne poradnou bondgirl, ani se nesnazi hlaskovat. No a zaporak, skoda mluvit. Furt jsem si rikal, to snad ne, to je jen nakej trapacek na uvod, velkej zaporak prijde. Samozrejme - neprisel. Je tu sice Kabir Bedi, kterej ale bohuzel nema dostatek prostoru a je minimalne vyuzitej. Navic Leeho v roli M nahradil nakej desnej vosoust, jehoz jmeno me ani nezajima. Aspon, ze obcas je akce docela napadita. Slabsi 4*. ()

Galerie (141)

Zajímavosti (40)

  • Celosvětová premiéra proběhla 6. června 1983 v Londýně. (Varan)
  • Mercedes, kterým Bond (Roger Moore) prchá po kolejích, byl pro potřeby natáčení speciálně upraven a osazen železničním podvozkem. (Martin_Happy)

Související novinky

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

18.12.2020

Ve věku 75 let zemřel herec Jeremy Bulloch, původní představitel námezdního lovce Boba Fetta z Impérium vrací úder a Návrat Jediho. Stalo se tak jen týden poté, co zemřel jiný herec ze Impéria, David… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno