Reklama

Reklama

Wolf Creek 2

  • Austrálie Wolf Creek 2 (více)
Trailer 1

VOD (1)

Vrah z australského vnitrozemí Mick Taylor se po čase vrací sužovat další skupinu nic netušících turistů. Skutečná hrůza začíná ve chvíli, kdy se páreček zamilovaných baťůžkářů vydává do kaňonu Wolf Creek, kde je nucen strávit noc ve stanu. Během dovolené v australském vnitrozemí navštíví trojice baťůžkářů - Rutger, Katarina a Paul - legendární kráter Wolf Creek. Jejich sen o dobrodružství se však promění v děsivou noční můru poté, co natrefí na jednoho z místních, který je postrachem všech turistů: nechvalně proslulého Micka Taylora. Zatímco se před ním partička snaží uprchnout, Mick na ni pořádá nervy drásající hon napříč nehostinnou australskou pustinou. Nakonec přežije jediný - Paul. Toho Mick zatáhne do svého doupěte, kde mu dá naplno pocítit svou krutost. Pokud má mít v zoufalém boji o přežití, z něhož předtím ještě nikdo nevyvázl živý, Paul alespoň nějakou naději, bude muset zapojit všechnu svou vynalézavost, aby přelstil muže, který se za vraždící zrůdou skrývá, a proměnit se ve stejně bezcitné monstrum. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (266)

misterz 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála prípadov, kedy dvojka totálne prevalcuje jednotku. Na toto sa už dalo pozerať bez väčších výhrad, hlavne kvôli tomu, že sa odbúralo totálne hlúpe chovanie sa postáv z jednotky a "milý" vlastenecký pánko mohol vyniknúť v celej svojej kráse. Atmosféra síce nebola nič extra, ale nebolo to ani najhoršie, niektoré scénky a hlavne hlášky dokonca pobavili. Čo sa týka gore, bolo určite lepšie ako v jednotke, ale na druhú stranu nebolo ho ani veľa. Páčil sa mi aj záverečný, vedomostný kvíz, treba uznať že išlo o zaujímavé spestrenie deja. Takže ja som spokojný, keď bude aj prípadná trojka v podobnom duchu budem len rád. 75/100 ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Zdaleka to není perfektní, že bych skákal nadšením 2 metry do vzduchu, ale jsem velmi spokojený a příjemně překvapený, jak se režisér McLean posunul dopředu a určitě o sobě dá brzo vědět i za oceánem, o tom nepochybuju. Sice se ve filmu neděje nic nového, co bychom my fanoušci už neznali, ale herecká genialita Jarratteho a velmi vyzrálý režisérský um McLeana z toho dělá jeden z nejlepších hororů roku 2013 a jeden z nejlepších pokračování hororů vůbec. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Nekompromisní a svižná žánrovka, která se nebojí ničeho a nikoho nešetří - v relativně krátkém časovém úseku se tak dočkáme čistého průstřelu hlavy, detailního rozřezání mužského údu, krvavé australské rallye s podtitulem "Sejmi klokana" a konečně i návštěvy děsivého mučícího doupěte plného bolesti a zvrácenosti. A navíc v hlavní roli se sympatickým klaďasem a labužnickým záporákem, který je hororový magor první třídy. Nepřináší to sice nic nového a je zarážející, jak bezstarostně a bez následků provozuje Taylor své zvrhlé choutky napříč tak velkým územím, ale pořád je to minimálně sakra zábavné a formálně více než slušné, takže spokojenost.... 70% ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Jak jsem si zběžně proběhl zdejší komentáře, asi budu patřit k menšině, které se líbil i první Wolf Creek, proto jsem k pokračování přistupoval s poněkud lehkými obavami... Zcela zbytečně... Pokračování Wolf Creeku je ještě o stupeň lepší než jeho předchůdce, krvavější, brutálnější, úchylnější... Tentokrát se nemá smysl jakkoliv zmiňovat o vedlešjích postavách, protože naprosto dokonale ztvárněný buran Mick Taylor strhává veškerou pozornost na sebe a do pár minut zapomenete, že ve filmu nějaké jiné postavy vůbec hrály... Taylor bez milosti upaluje zaživa policajty, postřílí milé a v tu chvíli bezbranné důchodce, před očima dívky uřeže hlavu jejímu příteli a přitom stíhá ze sebe stíhá chrlit jednu vtipnější a smrtelnější hlášku než druhou... Vše se samozřejmě odehrává v přímém záběru, aby si to mohl užít i divák... No a scéna s létajícími klokany je naprosté top... Sice jsem jupííí nahlas nekřičel, ale byl jsem nadšen a film rozhodně doporučuji... ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Mladý zamilovaný pár Rutger a Katarína sa rozhodnú stráviť romanticko dobrodružné chvíle v krásnej, divokej prírode Austrálie. Ich cieľom je národný park Wolf Creek. Tamojší kráter je skutočnou pastvou pre oči. Jedného večera ich tesne pred spaním nečakane prekvapí miestny buran, menom Nick Taylor. Príslovie; "V nesprávnu dobu na nesprávnom mieste", nikdy nebolo tak výstižnejšie. Od úvodu na plné pecky, "gore" jazda "jako prase" (citujem jedného užívateľa, s ktorého názormi sa stotožňujem pomenej, no teraz sa proste inak nedá). Príbeh jednoduchý a prostý. Napriek pár drobným zvratom, žiadnu prešpekulovanosť nečakajte. V porovnaní s jednotkou, ktorá sa viac zameriavala na dejovú os a osudy hl. hrdinov, dvojka ťaží vyslovene z brutality a akčnosti. Prvá hodina je vyslovene zbesilá, plná naháňačiek. Niekoľko scén originálnych (skipy), ktoré Vás nie len pohoršia, ale aj pobavia. Následne síce dochádza k útlmu a snímok sa stáva skôr psychologickým, no každopádne, jedným dychom ostáva len dodať, "Wolf Creek 2" je horor, ktorý by si nemal nechať ujsť žiaden fanúšik Hixpo-Slasheru. Orgazmus som síce nemal, ale TLIESKAM - 75%. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (13)

  • Když Mick (John Jarratt) na začátku filmu zastřelí policistu, přední i zadní okno policejního auta jsou po střelbě neporušená. To samozřejmě není možné. (Johnny.ARN)
  • Volně natočeno na motivy australského sériového vraha Ivana Milata, který si až do své smrti 27. října 2019 odpykával doživotní trest v australském vězení. (Johnny.ARN)
  • Ve filmu se původně měla objevit zmínka o Mickově (John Jarratt) minulosti, která by objasnila jeho vývoj v psychopata. Ovšem nakonec to ze scénáře vypadlo. Později se jeho minulost objevila v seriálu Vlčí zátoka z roku 2016. (ČSFD)

Reklama

Reklama