Reklama

Reklama

Tim (Domhnall Gleeson) je naprosto obyčejný nesmělý jednadvacetiletý Brit, který má starostlivou matku, potrhlou sestru, úžasného otce (Bill Nighy) a žádnou holku. To se má brzy změnit, jelikož Tim právě dozrál do věku, kdy mu tatínek prozradí rodové tajemství. Všichni mužští členové tohoto rodu totiž mohou tak trochu cestovat v čase. „Tak trochu" v tomto případě znamená, že se můžou vracet jen do minulosti, k událostem, které oni sami prožili. Stačí zajít do nějakého tmavého koutu, zavřít oči, sevřít pěsti a jste tam, kde jste si přáli být. Tim se okamžitě rozhodne využít téhle dovednosti k tomu nejdůležitějšímu, co člověk jeho věku potřebuje. Tedy k holce, pokud možno hezké, chytré, hodné a lačné po sexu. Ta Timova se jmenuje Mary (Rachel McAdams) a jejich vztah je dokonalý, protože všechny nedokonalosti Tim pokaždé napraví. Ovšem ani s takovou schopností nemůžete život obehrávat donekonečna, zvlášť když je to prevít, který vám připravuje jedno nelehké dilema za druhým. S každým návratem totiž přijdete o všechno, co jste do té doby prožili. A to někdy hodně mrzí. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 314)

laik_60 

všechny recenze uživatele

Tak toto je film – prerušovač. Počujete ? milovníci mysterióznych, katastrofických, scifi krvavých kopačiek. A psychodrám, skúste to raz prerušiť takýmto dielkom . Film mal milý príbeh postavený na jednej „zvláštnej“ vlastnosti – vracania sa v čase. Touto témou sa už uberalo mnoho filmov ale tento je jeden z tých vydarenejších. Naviac tam hrajú milí a pekní herci (herečky) a je to obohatené prvkami anglického humoru („bývam tu s vašou dcérou , ale orálne nesexujeme“ ) a patetické vety ako „život si nevyberáš, nech si ktokoľvek, pozri na Ježiša a ako dopadol“ tomu filmu na kráse neubrali. A keď som v podzemke videl hrať hit posledných mesiacov bol som už rozhodnutý dať filmu 5 b. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

About Time je hodně hodně povedená romantická komedie. Já osobně přesně tyhle žánry nemusím, ale když takhle příznivě hodnocený snímek obsahuje i prvky sci-fi, šla jsem do toho a už se nepustila. Příběh je naprosto výborný a humor funguje na jedničku. Zrzeček Domhnall Gleeson dědí talent po otci a připravuje tak divákovi skvělé zážitky. Ve filmu nepanuje žádný stres a je vhodný hlavně pro odreagování. Za mě plný počet. ()

Lanark 

všechny recenze uživatele

Náhoda tomu chtěla, abych Lásky čas viděl podruhé. A nebyla to věru moudrá náhoda. Co na první pohled je kouzelně roztomilé, je při zkoumavějším druhém pohledu občas až moc kýčovité a přeslazené. Hlavní cukříci jsou najednou trochu protivní slaďoši a vedlejší postavy - trochu zbytečný, emoce ždímající komparz. Takže navzdory pointě - opakování nemusí být vždy matkou štěstěny. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Už u Lásky nebeské jsem si říkal, že přece kurva nebudu dávat romantické komedii pět hvězdiček. U Lásky času jsme si tím byl jistý. Když ono to ale bylo tak zajímavé, špičkově natočené a zahrané, vtipné a dojemné. Po skončení jsem váhal, ale byl by hřích nedat plný počet, protože Curtis je prostě výjimečný režisér. 90% ()

Dannysek4U 

všechny recenze uživatele

Chvilkama, vterinovejma, to drhne a par scen je tam navic, stejne jako nepotesi ta primocara "mravokarnost". Ale jinak magie s dokonalou konverzacni komikou. Libit se mi vic McAdams, asi bych byl uvytrzeni... I kdyz teda pro ohrozeny neparovy druhy chvilema dost sekera :) 85 - 90%, sam ted nevim :) ()

carly 

všechny recenze uživatele

tento film je ako sám čas, len si tak pokojne plynie, nikam sa neponáhľa. je nenápadný, ale neskutočne silný vo svojej jednoduchosti a priamočiarosti. silu mu okrem scenára a hudby dávajú aj herecké výkony. v prvom rade ten Domhalla Gleesona. Richard Curtis napísal a zrežíroval tak trochu komorný film o láske, rodine, druhých šanciach a žití naplno v danom momente a vybral k nemu nádhernú hudbu, ako býva jeho zvykom. je to také nenápadné pohladenie po duši. ()

Sammya 

všechny recenze uživatele

Tak já vám nevím. Vlastně se mi to docela líbilo, ale čím déle o tom přemýšlím, tím víc mi ten film připadá depresivní. Je pravda, že co se týče děje, moc ho tam nebylo. O akci tam rozhodně nejde, spíš o běžné životní okamžiky a vztahy. Čekala jsem upřímně víc komedie, ne že bych se nezasmála, ale smíchy po zemi jsem se neválela a víc mě to teda rozbrečelo. Domnhall byl skvělý, o tom žádná, stejně jako Tom Hollander, ten je super všude. Zajímavé bylo, že ač normálně mám moc ráda Rachel McAdams, tady mi prostě neseděla. Rozhodně jsem z kina neodcházela naplněná energií a optimismem, jako třeba po Curtisově Lásce nebeské. Byl to ale pěkný film, měl pointu a smysl a ty předal jednoznačně. Asi se na něj ale už nepodívám. Edit: A čím dál víc mě vytáčí ta scifi část, tedy to cestování časem, Neměli to ani trochu promyšlené, nedává jim to občas smysl. Ale je mi jasné, že o tom ten film není. ()

johanka.g 

všechny recenze uživatele

Asi tímhle pobouřím velkou část mužské populace, která k mému úžasu hodnotila tento film více jak 70% ale pro mně tento film byl naprosto tuctový a z velké části nudný. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Tohle spojení romantiky a cestování časem mě vážně okouzlilo. Film, který dokonale nese atmosféru "goodfeel" a občas si připraví vtipná překvapení, protože neservíruje zrovna to, co by každý očekával. Kompletní obsazení se mi líbilo a i kdybych chtěl hledat nějakou výtku, tak bych jí dost možná ani nenašel. Rád jsem to viděl a rád se na to podívám znovu. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Dokud Tim bali Mary, tak vse funguje jak ma. Bohuzel pak, stejne jako v zivote, film ztraci po svatbe tempo. Druha polovina, kdy se do popredi dostava role Timova otce vsak snimek zacne resit uplne jine tema, nez jakym byl na zacatku. Coz je podle me spatne, mel jsem uz ke konci pocit, ze jsem nikdy nevidel vice umele natahovany film, ktery porad dokolecka resi jednu vec. Hlavni myslenka filmu je dobra, nemam ale v oblibe filmy, ktere se chteji zalibit vetsine a na prvni pohled. Nebyt sympaticke ustredni dvojice, nebojim se jit s hodnocenim o hvezdicku mene. ()

Matrinx 

všechny recenze uživatele

Mělo to pár dobrých nápadů - třeba to seznámení skutečně naslepo v té kavárně... mluvit se svým otcem po jeho smrti... ale nevím.... Jak ta Curtisova předešlá Láska nebeská se mi to zdá příšerně umělé.... neskutečné... a poměrně nudné... ten režisér neumí strhnout diváka k prožívání svého příběhu... ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Neokukany Domhnall Gleeson, ktoreho som si vsimol uz vo Wrightovej Anne Karenine bol vybornou volbou a s osvedcenou Rachel McAdams si perfektne sadli. About time nie je nadpozemsky romanticky ako Love Actually, ale stale ponuka mily, prijemny, hoc sentimentalny a miestami smutny, no stale velmi optimisticky zazitok. 4,5/5* ()

pufina 

všechny recenze uživatele

Horšího herce pro romantickou roli než je Domhnall Gleeson vybrat nemohli. U filmů jsou herci základ a ten byl tady pro mě nalomený hned od začátku. Zbytečně zdlouhavý příběh, ač hezký a takový spíš milý, tak nesplnilo mé očekávání. Bill Nighy ve většině případech (naštěstí pro mě) situaci zachraňoval. A závěr? Poučit lidi a diváky, aby žili svůj život tak, aby ničeho nelitovali a užívali si přítomnosti a současného dne? Zajímalo by mě, kolik z hodnotících (a k dnešnímu je přes 16tisíc), kteří z toho byli tak unešení, se drží tohoto motta.. ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Originální, neotřelé, smutné, vtipné, příjemné, perfektní. Nikdy jsem nebyl na tenhle druh filmů, romantiku obvykle nevyhledávám (ani v reálu, vždy to nějak podělám), ale tohle mě před lety nečekaně překvapilo a dnes si dávám opáčko. Skvěle, klasicky britsky, zahrané, námět vyždímaný do nejmenšího detailu a hodně příjemný soundtrack. V mé chabé top #3 ohledně romantiky se povaluje jen Láska nebeská, ale teď se posunula na druhé místo. Doufám, že nebudu plakat. Zase. 5* a.k.a 95% ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Z počátku mě sci-fi nádech u Richarda doslova zarazil a pak jsem se dlouho bál, že je to v háji. Nebýt jeho neuvěřitelných schopností zobrazení lásky, tak by opravdu bylo. Film nepřináší nic nového, nebo jiného oproti konkurenci, než jeden zásadní moment. Každý bych chtěl získat nekonečné množství pokusů a ulovit tak lásku svého života. Co ale nedokázal zobrazit nikdo před ním, je naopak smířit se s touto schopností s tím, že už nikdy nedostanu šanci promluvit si s milovaným člověkem. Přestože je to strašně přitažené za vlasy a podle mně, kdybych se nad tím zamyslel, tak najdu spoustu chyb, tak tento neobvyklý nádech velice vítám. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Poněkud nemotorná melodramatická romance, která pojednává o tom, kterak alespoň na chvíli podvést čas ... a navrch k tomu i všechny, kdož se zrovna vyskytnou v jejím dosahu. První polovina je sice trochu neduživá - navzdory své na odiv stavěné láskyplnosti - ale když nic jiného, alespoň dodržuje svá vlastní pravidla. Neboť cestování v čase je podle jejího výkladu možné jen do minulosti ... nebo mi něco uniklo ? Zato polovina druhá na jakákoli pravidla kašle - a hlavní hrdina spolu se svým otcem tak vnesou do jejích zákonitostí dokonalý chaos. ----- !!! MOŽNÝ SPOILER !!! ----- Zpočátku se Tim vrací do minulosti jen v řádu dnů až týdnů, a pokud jsem vyprávění dobře porozuměla, "odžije si" nově nabytý čas podruhé - logicky se pokaždé pokusí znovu rozdat karty a drobně vychýlit dráhu osudu. Má přitom navrch nade všemi, kteří o jeho schopnosti nemají ani tušení, ve své podstatě - obvykle veden jak dobrými úmysly, tak i vlastním prospěchem - klame i své nejbližší. Kdo z nich ho opravdu zná, když veškerá svá špatná rozhodnutí a promarněné příležitosti stejně jako nejrůznější trapasy může hravě napravit - a nikdo se přitom nic nedozví ? A jak přijde ke své životní lásce ? Ve své podstatě taky švindlem, jak jinak. Nicméně posléze podnikne zcela zásadní cestu časem, která vymaže celá léta - a co potom udělá ... náš hrdina ? Nějakým způsobem - filmaři ten trik neukážou - se ocitne zpátky v době, z níž předtím odešel ... když si uvědomí, že se něco zásadního změnilo, jeho dítě už rozhodně není novorozeně. Takže umí cestovat i do budoucnosti - pokud je to budoucnost, kterou už jednou prožil ? A následně udělá stejnou (ne-li větší) hloupost znovu - společně se svým otcem, který ho předtím před podobnými experimenty varoval: Jde o skok v časoprostoru, který vede až do jeho dětství - a najednou střih ! ... Tim je zpátky v přítomnosti - ve "své" správné době ... a tentokrát se zcela nepochopitelně VŮBEC NIC NESTANE - jakoby si nikdy v životě s cestováním v čase nezahrával. Co je to za nesmysl ? A jeho sestra ? Prožila znovu a jinak darovaný čas - a svým pozměněným osudem nikoho dalšího neovlivnila ? Chápu, že měla sklon k tomu opakovat své vlastní chyby, přesto ... jak mohla skončit přesně na stejném místě a navlas stejným způsobem jako předtím - ve stejném čase ... na setinu vteřiny ? Mávnutí motýlích křídel ... a kouzlo všech cestovatelů v čase se ztrácí do nenávratna. Já bych jim ukázala, všem těm chytrákům, kteří si naivně myslí, že obelstí čas !!! Nestačili by se divit, jaká realita by na ně ve žhavé přítomnosti čekala ... obzvláště pokud by byli tak nesympatičtí jako hlavní hrdina. Bohužel nejsem scénárista ani režisér, takže za 2*, dosti bídné ... víc ani ťuk, neboť kromě všech výše zmíněných výhrad ve mně snímek probouzel dosti pochmurné myšlenky, související s rozličnými nemocemi a se smrtí, a po romantické náladě se slehla zem. ()

forsythia 

všechny recenze uživatele

Milý jemný film s příjemným humorem a notnou dávkou britského gentlemanství, obyčejný a neobyčejný zároveň, jednoduchý, zjednodušený, a přitom vlastně pravdivý. Zkratky, které fungují pouze v pohádce, sice nefungují v realitě, ale mají naprosto jasný smysl a význam i pro ještě obyčejnější život, ve kterém se nekonají žádná velká dramata. Protože se v našich obyčejných životech prostě většinou nekonají. A právě tím je ten film tak pravdivý. ()

arnybossy 

všechny recenze uživatele

Je pravda ze od polovice filmu som sa pozeral na hodinky castejsie ako je zdrave, nic to ale nemeni na fakte, ze tento film odporucim uplne vsetkym, uz len kvoli tejto mudrej vete: '' Zime svoj zivot kazdy den tak, aby sme sa nikdy nechceli vratit v case spat a prezit ho este raz a lepsie''. ()

Související novinky

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

29.12.2013

Seznam nejlepších filmů roku 2013 dle ČSFD.cz si můžete nechat zobrazit ve specifičtějším výběru Žebříčků, a to i zvlášť pro jednotlivé žánry. V celkovém žebříčku divácké líbivosti vedou s úžasnými… (více)

Láska nadčasová se Zooey Deschanel

Láska nadčasová se Zooey Deschanel

01.04.2012

Richard Curtis, tvůrce nejlepšího romantického filmu všech dob (na protesty ve vzkazníku nereaguji ;)), si od režírování odpočinul scenáristickou prací na Válečném koni a epizodě Vincent and the… (více)

Reklama

Reklama