Reklama

Reklama

Poslední dny na Marsu

  • Velká Británie The Last Days on Mars (více)
Trailer

Měl to být poslední den jejich mise na Marsu, jenže poté, co se jeden ze členů týmu vydá na neschválenou expedici, to možná bude i poslední den jejich života... (Czexx)

Videa (3)

Trailer

Recenze (381)

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak toto sa teda nepodarilo. Typický príklad nevyužitého potenciálu, pretože námet, aj keď obohraný ako stará platňa, je skvelý a ponúka veľa možností. Len čo z toho, keď scenár je totálne hlúpučký a naivný? Nejaké to napätie tu bolo, to áno, len škoda, že všetko bolo priklincované takým kopcom nelogických situácií až sa mi chce z toho plakať. Scenárista asi nepozná základy fyziky, inak si to neviem vysvetliť. Hlavne ten koniec ma dostal teda, normálne som rozmýšľal či sa to myslí vážne alebo pozerám nejakú paródiu na Vesmírnu prdu. Zahrané to bolo celkom fajn, ale výprava a réžia mi akosi nesadli. Miestami som mal pocit, že pozerám televíznu inscenáciu. Možno to bolo aj tou hudbou, ktorá sa k filmu nehodila. Ale niekomu možno bude vyhovovať. U mňa to je jasne podpriemerný film. 40/100 ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Mám seriózní obavu, že v letošní sci-fi náloži se tento kousek spolehlivě ztratí, což mě ale vůbec netankuje, protože podobně na tom bude i třeba taková Europa Report, kterou mi to hodně připomnělo a která byť je podle mě trošku namakanější na vizuál, tak výsledná kvalita je s tímto celkem srovnatelná. On tohle je totiž míň filozofický film, který kloubí slušně zpracovaný minikoloniálně-výzkumnický život na Marsu s jednoduchou hororovou alien sajrat zápletkou. Jo, celkem klišé, ale co, já to mám rád, moc podobného se netočí, bavilo mě to, takže s lehoučkým nadhledem dávám bez výčitek slabší čtverec. 75% ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Film mě velmi nadchnul už i trailerem,který jsem viděl asi před měsícem.Ale když jsem pak začal pozorovat,jak rapidně jde hodnocení tohoto filmu dolů,začal sem se strachovat,že by to mohla být třeba i blbost.Po zkouknutí ale říkám,že to byl výborný film.Atmosféra na vás doléhala už od prvních minut.Dále skvělá kulisa a dobře propracované prostředí a různé technické věci.Možná,že příběh byl takový jednoduchý a ničím vyjímečný,ale mně to stačilo a byl jsem potěšen.Pro mě to určitě propadák nebyl.Hodnocení:75%.P.S.Velmi se těším i na Europu Report,která také vypadá zajímavě. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nechci říkat, že je snímek „Poslední dny na Marsu“ špatný, to zase vůbec ne, ale zároveň to není ani snímek, který by vás měl odrovnat. Zajímavé prostředí už dnes tak zajímavé není, trikové sekvence, které vás dostanou, jsou celkem skromné. Snímek vás tak možná ještě dostane tím, kde se odehrává, ale po „Gravitaci“ už ani tohle není nijak závratné. Za mě celkem milý, lepší průměr, rozhodně minimálně lepší na sledování než jiné, podobné hororové kousky. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to nadpriemerný sci-fi horor z britskej produkcie. Má veľmi dobrý príbeh o skupine vedcov, ktorí predstavujú druhú misiu na Marse a pomaly sa chystajú na jeho opustenie, lenže práve v posledný deň jeden z nich objaví niečo výnimočné a chce to preskúmať. Lenže neznáma forma života ho napadne a šíri sa a tak musia všetci ostatní bojovať o prežitie. Spracovanie nie je zlé, ale aj tak ma dosť sklamalo. Spočiatku to vyzerá výborne, zaujímavé postavy, prostredie, príprava na odchod a posledná prieskumná misia, no paradoxne práve, keď sa začne diať to hlavné, tak to celé upadne. Tvorcovia si nanešťastie vybrali snáď najhoršiu možnú variantu, prakticky až zombie štýl, ktorý sa tu absolútne nehodí a je to bezpochyby hlavný zápor filmu. Čokoľvek iné od plnohodnotných mimozemšťanov až po technický problém by bolo neporovnateľne lepšie, pretože aj tu sú omnoho zaujímavejšie situácie, v ktorých postavy riešia problémy so vzduchom, prípadne palivom, než nejaké zombie. Ale aspoň to nemá až tak veľký priestor, ako to na prvý pohľad vyzerá, vďaka čomu po slabšej hororovo ladenej polhodine sa to zase začne vylepšovať a tak sa na to väčšiu časť filmu pozerá celkom dobre a hlavne v záverečnej tretine. Takže po hororovej stránke tu nie je skutočne o čo stáť, nulová atmosféra, žiadne napätie, iba jeden drsnejší moment, tieto zombie nevyvolávajú žiadny rešpekt a tak scény s nimi ma ani trochu nebavili. S hereckým obsadením som nadmieru spokojný, Liev Schreiber mi tu sadol, herecky, ale aj charakterovo, k tomu poteší aj pár iných známejších tvárí, no celkovo mi tu postavy sadli, úplne ideálne zloženie. Čo sa týka réžie a technickej stránky, určite musím pochváliť skvelé prostredie, či už interiéry, ale aj exteriéry, potešia aj dopravné prostriedky a triky a aj neakčné scény sú dobre zvládnuté, ale ako horor to nestojí za nič. Skutočne veľká škoda, ideálne zloženie postáv a výborná technická stránka, ale ten nápad so zombiami všetko pokazil a z potenciálne výborného filmu je to len lepší priemer na jedno pozretie. 60% ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení snímku probíhalo převážně v oblastech Jordánska, státu v oblasti Blízkého východu. (Conspi)

Související novinky

Festival sci-fi filmů

Festival sci-fi filmů

07.03.2014

Lákají vás neprobádané hlubiny vesmíru? Rádi přemýšlíte o tom, jak by mohla vypadat budoucnost lidstva? Pak by vám neměl uniknout první ročník festivalu sci-fi filmů Future Gate. V pražském kině Bio… (více)

Reklama

Reklama