Reklama

Reklama

Vetřelec: Covenant

  • USA Alien: Covenant (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Snímkem Vetřelec: Covenant se režisér Ridley Scott vrací do vesmíru, který sám stvořil ve Vetřelci, prvním filmu věnovaném nejstrašnějšímu mimozemskému monstru filmové historie. V nejnovější a ještě děsivější kapitole se připravuje posádka vesmírné lodi Covenant kolonizovat vzdálenou planetu na druhé straně galaxie. Nový svět, který nečekaně objeví, se jim z počátku zdá být dosud nezmapovaným idylickým rájem. Ve skutečnosti je to ale temný a brutální svět, jehož hrůzy si nikdo z členů posádky nedokázal představit ani v těch nejhorších představách. Když se tito vesmírní poutníci ocitnou tváří v tvář smrtícímu monstru, nezbývá jim nic jiného než se aspoň pokusit o zoufalý únik z tohoto zdánlivého ráje proměněného ve skutečné peklo. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 630)

pds 

všechny recenze uživatele

No pán Škót to malo byť akože čo ? Si z nás robíte srandu ? Takúto blbosť by mohol natočiť snáď Troška ale Vy ?!?! Prometheus o radu lepší, profesionálnejší, bližší k pôvodným votrelcom. Akože tak tupú posádku vesmírnej lode som už dlho nevidel. To aj posádka Planet Expressu je profesionálnejšia. Hysterické jačiace ženské , ktoré bez ochranných prostriedkov sa len tak vydajú na NEZNÁMU planétu !?! Nezaslúžili si nič iné jak skapať ! Nechce sa mi to už rozpitvávať ďalej , ale tých scénaristov by som nakopal do riti. 40% ()

RomaS 

všechny recenze uživatele

Abych byl upřímný stále ještě váhám nad tím, zda nový směr, který nastínil Prometheus a po kterém se už naplno vydal Covenant je ta správná volba. Prosté a jednoduché "přežij kdo můžeš" se transformovalo do filosofického hledání původu člověka a duše stroje. Jistěže na velmi výživné momenty kdy xenomorf postupně redukuje počty přeživších samozřejmě dojde. Jde o to, že už to není dominantou filmu, ale jen akční přídavek k duchaplným rozpravám o nesmrtelnosti brouka. No, uvidím. Dám tomu další šanci při dalším shlédnutí a doufám, že názor přehodnotím, protože se chci těšit na ty slíbené další dva díly. ()

Saxos 

všechny recenze uživatele

Peníze jsou alespoň trochu vidět. Samozřejmě otevřený závěr, když pro někoho zlý, pro sluníčka hodný, human robůtek, vyblije dvě modifikované embrya krásně udělaného a konečně pořádně viditelného vetřelce. Kino samozřejmě přidává, i když jste sami v sále. ()

argo.smile 

všechny recenze uživatele

Neviem co poriadne napisat. Mam stale zmiesane pocity po kine. Myslim si, ze sa podarilo nastartovat novu trilogiu uctihodne s prekvapivymi ale predvidatelnimy zvratmi. Biely votrelec potesil, Planeta krasna a rychle vysvetlenie z Prometheusa ma zaskocilo. Na dnesnu dobu ked su efekty vo filmoch v plnom prude postrada covenant tu klasicku alien stiesnenu atmosku. Kratku ucast Jamesa Franca som nepochopil a vobec sa mi tam jeho tvar nehodila. Mozno jeho postava dostane viacej priestoru v nezostrihanej verzii ma ktoru budem netrpezlivo cakat a dufam, ze Ridley Scott nesklame moje ocakavania tak ako aj v nezostrihanej verzii Prometheusa. Ale tri hviezdy si to zasluzi... zatial. Upravim mozno po opatovnom zhliadnuti. ()

Optical 

všechny recenze uživatele

Jakmile se Scott začal přehrabovat ve Vetřelcově minulosti, všechno šlo rázem kvalitativně do kopru. Covenant následuje příběh Promethea a jako bonus nám nadělí ještě blbější postavy, nežli díl předchozí. Téhle partě zaostalých kromaňonců by nepomohly ani ochranné skafandry, jelikož by si helmy obuly místo bot. Blbost zvesela kvete a David si dál může hrát na otce stvořitele. Když prominu tento omletý koncept zlobivého androida, zbyde mi pouze předvídatelnost finále a ucházející režie, včetně výkonů jednotlivých herců. Možná dozrál Scottův čas na to, aby to s Vetřelcem konečně nadobro zabalil. ()

Pe!eter 

všechny recenze uživatele

Paradoxně největší slabinou Vetřelce je samotnej vetřelec, kterej mě tolik nebavil a i když ho je tu celkem dost, tak zněj není ten badass a vyjebávač co dřív. Místní alieni moc chytrosti nepobrali, ale kdo jim inteligencí nesahá ani po kotníky je kapitán Covenanta. Naštěstí to nestojí jenom na xenomorfech a mě osobně mnohem víc bavil Fasbenderův android. Prostě žádnej průser se nekoná, navíc po vizuální stránce film vypadá fantasticky a nevýraznýho Promethea to hravě překonalo. ()

Vojta-x odpad!

všechny recenze uživatele

Totální odpad. Mnoho lidí tu přede mnou již napsalo spoustu fekálního s čímž naprosto souhlasím. Jen dodám, že o vetřelcích to není, vysvětlení Promethea to také není. Příště si lehnu na záda a budu se kochat mouchama na stropě. Kdybych v kině neměl asi 3 litry popcornu a litr Coly Zero, šel bych domů tak po 15minutách. ()

Ajay 

všechny recenze uživatele

Dalo se, vidět to ve 12-ti letech (jako Cameronovi Vetřelce) tak se asi bojim, teď už jsem velkej kluk :D ()

hony23 

všechny recenze uživatele

Po prvním díle mírné zklamání. Byť na velkém kinoplátně akční scény vypadaly dobře a líhnutí se vetřelců z lidských těl dokonce famózně, po většinu dvouhodinového filmu se spíše cestovalo vesmírem, prozkoumávalo neznámou planetu a žvanilo. Takže zlatá Ripleyová! ()

SuperXero 

všechny recenze uživatele

Ako veľký fanúšik votrelca musím nesúhlasiť s vlnou kritiky. Film ma vtiahol hneď od začiatku, kde je cítiť značná podobnosť a atmosféra s prvým Votrelcom (1979). Tím si dal klasicky záležať na dizajne detailov, prostredia a rekvizít, ktoré perfektne zapadajú do Ridleyho " Alien world " tematiky. Príbeh nadväzuje na koniec Promethea a vysvetľuje vznik Xenomorphov v podobe, akú poznáme z Alien franšízy. V čom vidím obrovské plus oproti Prometheovi je dostatok surovosti, krvi, strachu a napätia, čo asi aj každý očakáva pri sledovaní votrelca. Napriek tomu bol dej trochu predvídavý, za čo som aj strhol jednu hviezdu v hodnotení. Verím ale, že ako prvým filmom z novej trilógie votrelca, si Ridley nadbehol dejom a ďalšie budú zamerané viac na xenomorphov. Každopádne sa na ne teším. ()

Jack_F. 

všechny recenze uživatele

S vidinou 66%(LOL už jen 62%) tady na ČSFD jsem na to vyrazil do kina. Ono nečekal jsem žádnou genialitu, ale nakonec jsem byl vcelku příjemně překvapen. Příběh poměrně solidní(ano solidní, ne skvělý, ani špatný..je to prostě spíše horové bé, ale žánrově zmáknuté), smrti členů posádky byly poměrně gore/brutal a to si zaslouží pochvalu. Dokonce je tu tentokrát jasná motivace postav(David) a nemusíme si všechno představovat a vymýšlet jako u Prometheuse(kde teda mimo director´s cut je to pičatá slátanina..ovšem po oném rež. katu to smysl dává..mrdat producenty do ucha). Taky mě pobavil "nahradil jsem škvarka" kapitán, který byl absolutní debil a to jak ho David "připustil" bylo vážně na posrání. :)) 4 v rámci žánru horor/thriller....příběhově jinak samozřejmě béčko(což světe div se je i původní pvní vetřelec, že!...ovšem ten za ty roky zestárl o tisíc let a nechápu hodnocení 90%..při opětovném shlédnutáí ani piču!)..vzhledem k tomu, že tady je onen vetřelec hrozně cool, tak přidávám jednu hvězdu nahoru. ()

Antikas 

všechny recenze uživatele

Má to slušnou atmosféru a skvělou pointu. Postavy se chovaly standardně dle podobných filmů a David/Walter byl dokonalej. Začátek trochu pomalejší a pár dalších detailů, které nesedí, by se ale našlo. Je to sci-fi béčko, stejně jako VŠECHNY předchozí díly, ale na nic víc si to ani nehraje. ()

Silblade 

všechny recenze uživatele

Jako vždy, i tenhle film vyvolává v lidech spoustu rozporuplných reakcí, které nakonec zanechají dobrý / špatný dojem, dle vkusu každého. Já chci Vetřelce / Já chci Promethea 2 / Já chci oboje... nemůžete se zavděčit všem třem přáním najednou. Když natočíte Promethea 2, budou vás nenávidět, že to nemá s původním Vetřelcem pranic společného. Natočíte-li regulérního Vetřelce, pak nepřeklenete most mezi Prometheem a Vetřelcem a zůstane prázdný prostor. A když natočíte 2 v 1, pak se bude nadávat, že to je hybrid, který nemůže být tak dobrý jako jeden pravý Prometheus nebo Vetřelec. Prequely vždy vyvolávají tyto reakce. Já se řadím mezi ty, kterým se tento prequel líbil a nepovažuje ho za slátaninu (jsou u tací, kteří považují za zbytečný film nejen Promethea, ale i některé díly Vetřelce). Navíc se začíná vybarvovat celá ta záhada, kde se vlastně Vetřelci vzali. Prometheus vám žádnou odpověď nemohl dát, jenom připravil půdu pro další vysvětlující film. To vysvětlení není nijak nelogické, motivy androida jsou pochopitelné, obzvlášť když má poněkud "pokroucený" software. Někomu se to vysvětlení líbit nemusí a stačí jim jen nádech tajemna, abychom si vlastně nebyli jisti jak to začalo. Tahle verze příběhu Vetřelce nesnižuje, spíše jej detailněji vykresluje a dává mu minulost, díky které pak chápeme i budoucnost (Vetřelce I, II, III a IV.....X?). ()

Ronkar 

všechny recenze uživatele

Horší než Prometheus. Pokračovaní universa Vetřelce z rukou Scotta je blbé, neoriginální, bez charismatických herců a zajímavé zápletky... Původ Vetřelců mi připadá jako šlápnutí vedle. Lépe, kdyby to nechali dál zastřené tajemnem. ()

veverysiak 

všechny recenze uživatele

Dobre, aj ja som bol mierne rozladený, keď som sa dozvedel, že Majster nečakane zmenil svoje plány a sľuby a namiesto toho, aby nám vysvetlil čo-to zo života a zákerných pohnútok veľkých bielych zmrdov, prehodil výhybku a hybaj s príbehom a vysvetleniami, či bolo skôr vajce alebo sliz, niekde na úplne opačnú stranu vesmíru, nuž ale na rozdiel od pindajúcich akademikov som zaťal zuby, kúpil tiket a nechal som sa znova namotať a uniesť, nikto, naozaj nikto nedokáže urobiť prequel či sequel k legendárnemu a neprekonateľnému Alienovi lepšie ako Majster, a je úplne jedno, že som nahltal až príliš veľa informácií o Covenant pred samotnou projekciou, no a teraz budem za odporného mudrlanta, ale mne sa nosná kostra príbehu javila ako síce prekvapujúca ale pochopiteľná, neregistroval som ani nejaké zamotania sa do vysvetľovaní, ani presíknutú stopáž, podobne ako pri Prometheovi by som kľudne vydržal aj pár desiatok minút dlhšie a prijal by som tiež viacpočetnú posádku, bolo by viac vzrúša a krvi, a ako obyčajne, nevadí mi, že som menšinový, akurát mám obavy, že Majster už v tejto sérii skončil, takže 90%. ()

Související novinky

Fede Alvarez natočí nového Vetřelce

Fede Alvarez natočí nového Vetřelce

05.03.2022

Zatímco plánovaný vetřelčí seriál pro kanál FX je stále v přípravách a jeho natáčení by mělo začít v roce 2023, kolem vzniku nových celovečerních filmů této franšízy panuje složitá situace. Stále se… (více)

RoboCop přišel o režiséra

RoboCop přišel o režiséra

16.08.2019

Režisér filmů Elysium a především chváleného District 9 Neill Blomkamp se té smůly nezbaví. Jeho pokračování Vetřelce se Sigourney Weaver bylo zaříznuto poté, co se Ridley Scott rozhodl pokračovat ve… (více)

Chystá Ridley Scott dalšího Vetřelce?

Chystá Ridley Scott dalšího Vetřelce?

01.06.2019

Vetřelec minulý týden oslavil 40. výročí a v rámci oslav došlo i na rozhovor se samotným tvůrcem ikonického hororu Ridley Scottem (Černý jestřáb sestřelen, Konzultant). V něm pak Scott mimo jiné… (více)

O čem by byl další Vetřelec?

O čem by byl další Vetřelec?

15.11.2018

Pokud jste viděli poslední filmy z vetřelčí série od režiséra Ridleyho Scotta (Marťan, Gladiátor), pak je vám nejspíš jasné, že měl slavný tvůrce pro svoji temnou sci-fi ságu ještě velké plány. V… (více)

Reklama

Reklama