Reklama

Reklama

Vetřelec: Covenant

  • USA Alien: Covenant (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Snímkem Vetřelec: Covenant se režisér Ridley Scott vrací do vesmíru, který sám stvořil ve Vetřelci, prvním filmu věnovaném nejstrašnějšímu mimozemskému monstru filmové historie. V nejnovější a ještě děsivější kapitole se připravuje posádka vesmírné lodi Covenant kolonizovat vzdálenou planetu na druhé straně galaxie. Nový svět, který nečekaně objeví, se jim z počátku zdá být dosud nezmapovaným idylickým rájem. Ve skutečnosti je to ale temný a brutální svět, jehož hrůzy si nikdo z členů posádky nedokázal představit ani v těch nejhorších představách. Když se tito vesmírní poutníci ocitnou tváří v tvář smrtícímu monstru, nezbývá jim nic jiného než se aspoň pokusit o zoufalý únik z tohoto zdánlivého ráje proměněného ve skutečné peklo. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 630)

Ros_tik 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadalo slibně, pak mne to pomalu přestávalo trošku bavit. Někdo řekne, že je vysvětleno jak vetřelec vlastně vznikl....ale jak se odtud sakra dostaneme k tomu prvnímu Vetřelci? Věřím, doufám, že toto vysvětlí další díl(y). Zároveň mne tam štvalo to stejné jako v Prometheovi - júúú, nová, neprobádaná planeta - jdem na vycházku a vůbec nepřemýšlíme nad nebezpečím, které může neprobádaný svět skýtat. Jinak "oddechovka" dobrá, žádný "wau efekt" se ale nekonal. ()

neo101 

všechny recenze uživatele

Obrovské zklamání. Banda zálesáků ve flanelkách má představovat perfektně vycvičené astronauty, kteří mají za úkol kolonizovat planetu? Proč? Na neprobádané planety se přeci zásadně chodí bez skafandrů a bez pořádných zbraní. Navíc místo drsných mariňáků chránících posádku tam má každý svou milou ženušku co chce stavět chajdu u jezera. Celkově tupost v chování jednotlivých členů posádky. Včetně vysraného kapitána bez špetky autority. Samotný první kontakt s mimozemským organismem je k smíchu a svým způsobem zabíjí tu genialitu ve vývojových stádích původních vetřelců. Kdo a jak je stvořil mi osobně nepřipadá podstatné a věnovat tomu film je z mého pohledu zbytečné. Chci vidět umírající kolonisty nebo planetu plnou vetřelců jak si v poklidu žijí než jim tam zaletí návštěva k sežrání. Každý díl z původní série přinesl něco nového a přitom udržoval původní prvky a to ty základní. Vývojová stádia, kyselina, chytrost vetřelce, vysouvací čelisti, charakteristické syčení,úzké chodby s neomezenými schovkami, napětí, strach a udržování diváka v kontaktu s členy posádky. Tipnu si, že každý vyhrkne jméno Ripleyové, Bishopa, Vasquezové nebo Hickse. Kdo ale vyjmenje aspoň dva členy posádky Covenantu? I AvP jak stojí za prd, tak má aspoň dvě nejlepší vesmírná monstra pohromadě a tim covenantovi nakopává řiť na plné čáře. ()

keram01 

všechny recenze uživatele

Za najväčší nedostatok považujem neuveriteľnosť správania sa posádky. Ak ide 15 ľudí na 7 ročnú misiu a vezie 2.000 kolonizantov, tak by to malo byť úplná elita... Ako sa mohli len tak mihnutím oka rozhodnúť pristáť na planéte, o ktorej vedeli len to, že je obývateľná a že má podobnú gravitáciu ako Zem? Nie práve najprofesionálnejšie pôsobilo aj správanie posádky po prvom zavlečení infekcie na palubu... ()

Kamzicky 

všechny recenze uživatele

Co k tomuto filmu říct. Do dob prvních dílů se už nevrátíme kdy děj byl podstatou. Graficky super. Dějově ani nevím co si o tom myslet. Postavy musí mít asi mozek na dovolené jinak nechápu určité scény. Promyšlenost starých dílu tu absolutně chybí a pokud někdo čekal že po propadáku PROMETHEUS se něco dozví tak vás zklamu. Doporučuji se podívat na vystřižené scény na netu nebo na prology aby vám to dávalo trochu větší smysl. ()

mfaky 

všechny recenze uživatele

Jsem velkým fanouškem celé vetřelecké ságy ale z Promethea jsem byl naprosto zhnusen. Ridley Scott nám prostě stárne a asi se rozhodl, že na to celé půjde úplně jinak. Co se týká Covenanta, nechci se tady pozastavovat nad (ne)inteligencí postav a občasnou iracionalitou scénaře. Tady se v žádném případě nejedná o film, jenž by byl podobný prvnímu, druhému nebo třetímu dílu. Tam nás děsil strach z neznáma, neustála nejistota, děsivě ponurá atmosféra a všechno dohromady to tak nějak dávalo smysl. Ale v tomto filmu se přehnaně filozofuje a nudné rádoby psychologické scény se táhnou jak týden před výplatou. Proti tomu stojí solidní herecké výkony, dobra kamera i zvuk, občasné akční scény a z kraje filmu velmi dobra atmosféra(kam to teda vlastně letí, proč, co a jak). Je to téměř po všech stránkách lepší než Prometheus, ale i tak, ještě je to daleko vzdálené od prvních dílů. Poprosil bych pana Scotta, aby se u dalšího dílu vykašlal na filozofování a dumáni o smyslu existence. ()

MattCorman 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět a scénář. Děj je vskutku k pochopení a dává to smysl, ale je zde i pár drobností, které mě trošku zklamali. A Fassbender jediný, který se mi zde líbil. Ale začneme tím, co zkazilo hodnocení. V jedné scéně se Facehugger přilepí nejmenované osobě na ksicht a do 5 minut dotyčné osobě z hrudi vyskočí Chestburster ?Ne, ale už rovnou vetřelec ? WTF? Aha! A aby se neřeklo to samé se opakuje zase, nejmenované osobě skočí na ksicht Facehugger, má ho na tváři ani ne 10 sekund, ale.... 25 minut běhá jako, že nic a pak zase vyskočí krasavec? Aha dobře. A jednou vetřelec běhá jen 10 minut filmu, ale už je z něj dospělý jedinec, a podruhé to trvá hodinu ? Nesmyslné. A nebo když je na zemi houba, z té houby se stane poletující částice měnící strukturu, až ve výsledku je z toho zase xenomorf hybrid. Ach! A abych ještě přidal dva postřehy, nesmyslný souboj na lodi, paní se zhoupne na laně tak, že se ji neroztrhne páteř, ale dobře Hollywood snese hodně, já ne! A za další první souboj vetřelce skončí smrti rozmačkáním v ocelové radlici. Hmmm, jako bych to už někde viděl? Jo aha, Ripleyová měla robota a matku aliena namačkala do svých kleští. A druhý souboj vetřelce ? Opět skončil vyhozen do vesmíru! Nečekané, Ripleyová v jedničce udělala to samé. Škoda, bohužel! Tak zase příště. Hodnocení 65% ()

valmez79 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak takhle ne!! Než jsem šel do kina tak jsem doma zhlédl Promethea, ale co se pak odehrávalo na plátně kina mu nesahalo ani po kotníky, zklamání desetiletí. Tak na tohle jsme čekali?? Kdo neviděl neuvěří, radši to ani nechtějte vidět, nekažte si legendu Alien. ()

Lazy87 

všechny recenze uživatele

tento žánr je moje srdcovka. Jasně, Rypley to není, ale u některých scén jsem si říkal: Jsem doma! Jen mě trochu nasralo, že vetřelce si vypiplal nějaký tvořivě založený android. ()

darius1706 

všechny recenze uživatele

Tohle je za poslední dobu jedno z nejsložitějších hodnocení, co píšu. Jasně, když si vezmu klasiku, tak můžu rovnou odbouchnout odpad a tečka. Na druhou stranu - my jsme se s chlapama v kině docela bavili. Někdy té debilitě, co vidíme, ale popořádku k filmu. Vezměme blíže neurčený počet naprosto nekompetentních a nesympatických kreténů, šoupněme je do lodi, řekněme jim, že odteď jsou posádka a vystřelme je kamsi do luftu osidlovat novou planetu, kterou před tím ze země prozkoumali. A co čert nechtěl, oni se vzbudí dříve, tedy kromě kapitána, ten má smolíka - nezbývá, než doufat, že by velel lépe. Jo a nesmíme zapomenout do posádky přibalit dva homosexuály a minimálně jednoho černocha, bez toho by prostě loď neodstartovala. Pak tam dáme ještě jednoho androida a můžeme letět. Ale zpět - to se takhle vzbudíte ve vesmíru a ozve se vám signál. Co naplat, že máte misi a zodpovědnost za loď a životy, musíte to jít očíhnout, nu dobrá. Po přistání na planetě se z kreténů stanou ještě větší kreténi bez špetky pudu sebezáchovy, kdy tváří tvář mrtvé kolegyni a o 3 metry dál hýbajícím se vejcím čehosi uvěříte pobídce "jen se koukni, je to naprosto bezpečné". Nicméně, už v kině jsem si říkal, že scénář museli psát minimálně dva lidi - jeden totální diletant, co dostal na starosti posádku a jeden, který dostal na starosti hlavní body postav, které hrál Fassbender. Protože až na ty rádoby filozofické kecy a recitování básniček se mi jeho postava moc líbila. I to pěkně navazovalo na věci budoucí, které známe už desítky let. Tento film měl mnohem větší potenciál, škoda promarněné příležitosti, ale jak jsem psal v úvodu, když si člověk odmyslí to, že to má být Vetřelec, tak to zase tak příšerné nebylo. ()

TenKratofil 

všechny recenze uživatele

Nechtěl jsem tento film uspěchat a udělal jsem dobře, prvně jsem se podíval na Promethea a hned odpoledne vyrazil na Vetřelce. Asi mám na to slabost ale mám velmi rád, když citově chladné postavy a ve směs roboti a záporáci obdivují umění a citují texty z klasických děl. Ve filmu se prolínala silná linka filosofických řečí o stvořitelích. Slabší linka byla o navázání na předchozí díl, sice jej lehce objasnila a já se snadno orientoval v mytologii Alieního vesmíru. Homo-robotí romance nebyla na škodu. ale narušilo to atmosféru druhé půlky filmu. M. Fassbender mi v tomto i Prometheovi učaroval ( ne už tolik v Assassins Creed ) což se o ostatních hercích říct nedá, atmosféra je hutná ale postava zástupce kapitána a ženy která měla vypadat jako nová Ripleyová mě spíš jen otravovali. Hudba hezky dokreslovala obraz, řádili bílé a i pak černé příšerky. Vetřelci na můj vkus dost rychle vyrostli, ale v rámci filmu se to dá přehlídnout. Za mě slušný film, rozhodně má na to nakopnout sérii, ale kultovka to nebude. Tři hvězdy a půlka navíc za scénu ve sprše, kde mě bolelo za herce celá spodní část těla. ()

nocolour odpad!

všechny recenze uživatele

Ak Prometheus bol filmom, v ktorom náhoda hrala hlavnú úlohu tak Alien Covenant je ... niekto sa očividne nepoučil zo svojich predchádzajúcich chýb. Opäť tu hrá hlavú úlohu "náhoda" a ľudská "hlúposť". Najmä ľudská hlúposť. Aristoteles má radosť - trojica je opäť zachovaná. Rozmýšľam, či ja som "divný" alebo všetci ľudia vôkol mňa sú "divný", keď vyhlasujú, že film je "totálna pecka". Začínam pochybovať o svojej "normálnosti". ()

Vaso 

všechny recenze uživatele

Postrádal jsem to napětí předešlých dílů. Celý děj popisující zrod vetřelce mi opravdu přiadl na můj vkus až moc dokumentaristicky pojatý. Řemeslně dobře zpracované, ale ... ()

Pabitel 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdičky jen z úcty k režisérovi. To provedení výsadku na planetě Tvůrců bylo fakt zoufalé - musel jsem si doma pustit z dvd Promethea, abych si zlepšil chuť a ztratil dojem, že lidstvo je úplně blbé ;-) ()

hybridcz 

všechny recenze uživatele

Jsem velký fanoušek Vetřelců ale tohle je nejhorší film na toto téma snad horší než Alien 4 což byla aspoň legrace.Předně jsem se do děje tak zamotal ,že ani nevím co se tam dělo a proč tam vlastně byla asi třetina nových věcí třeba Neomorph??? nebo proč je z Davida taková svině nebo proč je kapitán naivní dementní retarda když velí lodi za biliony dolarů??? nebo proč je na můstku složení běloch,latino,arabic,afroamerican ???? proč kurva vymýšlejí takový slátaniny ??napsal bych desetkrát lepší scénář na tohle téma by moje fantazie jela bomby.Takže za mě 3* za vizuál howgh...ještě dodám za mě je Prometheus oproti tomuhle absolutní špička a tohle mu nesahá ani po kotníky ()

ciapok 

všechny recenze uživatele

vyborný reparát po dvoch režisérskych katastrofách Otca Votrelca. Konečne našiel ten správny balans medzi ultimátnou akciou, napätím, rozvinutím príbehu,deptajúcou atmosférou, mrazivou víziou a esenciou votrelca (i keď práve ten tu hral skôr vedľajšiu rolu). Neprepálené, triezve a zároveň ostré a monumentálne. Casting podporil koncept - nijaké striptérky ani Rambovia, a aj tým sa trochu vrátil k pôvodným koreňom. Musím povedať, že som mal veľké obavy po dvoch zmienených zúfalstvách z dielne R.S., ale tentokrát to vyšlo. ()

Související novinky

Fede Alvarez natočí nového Vetřelce

Fede Alvarez natočí nového Vetřelce

05.03.2022

Zatímco plánovaný vetřelčí seriál pro kanál FX je stále v přípravách a jeho natáčení by mělo začít v roce 2023, kolem vzniku nových celovečerních filmů této franšízy panuje složitá situace. Stále se… (více)

RoboCop přišel o režiséra

RoboCop přišel o režiséra

16.08.2019

Režisér filmů Elysium a především chváleného District 9 Neill Blomkamp se té smůly nezbaví. Jeho pokračování Vetřelce se Sigourney Weaver bylo zaříznuto poté, co se Ridley Scott rozhodl pokračovat ve… (více)

Chystá Ridley Scott dalšího Vetřelce?

Chystá Ridley Scott dalšího Vetřelce?

01.06.2019

Vetřelec minulý týden oslavil 40. výročí a v rámci oslav došlo i na rozhovor se samotným tvůrcem ikonického hororu Ridley Scottem (Černý jestřáb sestřelen, Konzultant). V něm pak Scott mimo jiné… (více)

O čem by byl další Vetřelec?

O čem by byl další Vetřelec?

15.11.2018

Pokud jste viděli poslední filmy z vetřelčí série od režiséra Ridleyho Scotta (Marťan, Gladiátor), pak je vám nejspíš jasné, že měl slavný tvůrce pro svoji temnou sci-fi ságu ještě velké plány. V… (více)

Reklama

Reklama