Reklama

Reklama

V napínavém thrilleru Hra peněz, jehož děj se odvíjí v reálném čase, se herecké hvězdy George Clooney a Julia Roberts objevují v rolích moderátora finančního televizního pořadu Leeho Gatese a jeho producentky Patty, kteří se ocitají ve velice výbušné situaci poté, co kontrolu nad studiem násilím převezme rozzlobený finančník, jenž přišel o veškerý svůj majetek (Jack O'Connell). V průběhu napínavého střetu, vysílaného televizí v přímém přenosu milionům diváků, jsou Lee a Patty nuceni pustit se do boje nejen s útočníkem samotným, ale také s časem, aby rozpletli záhadu konspirace, ukrývající se na pozadí současných frenetických a vysoce technizovaných globálních obchodních trhů. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (273)

BMW12 

všechny recenze uživatele

Jodie Foster už se asi nadobro rozhodla opustit hereckou kariéru a vrhnout se na tu režisérskou. A tímhle snímkem se jí to daří. Film je od začátku až do konce napínavý, navíc je podložen výbornými hereckými výkony George Clooneyho, Julii Roberts a Jacka O'Connella. Opravdu jeden z nejlepších filmů svého žánru. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Pozitivní překvapení na mnoha frontách. Jodie Foster za kamerou, George Clooney před kamerou. Tady ale hraje prim Jack O'Connell, který se do role zoufalce hodí naprosto dokonale. Nemůžu říct, že bych si ho pamatoval z jiného filmu (a že sem jich pár viděl), ale odteď ho budu mít v hledáčku. Naopak Julii Roberts bych vyměnil na další méně známé jméno, do hry nepřinesla nic výjimečného. Jako thriller funguje film výborně, dočkáme se hodně zvratů a neustále jsem přemýšlel nad tím, jak tohle asi může skončit. Filmy odehrávající se na malé ploše mám v oblibě, takže za mně palec nahoru. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„HEJ, CEJTÍŠ SE NA POŘÁDNOU ŠOU?“… /// Když do studia vtrhne magor s bouchačkou a vestičkou plnou semtexu, je zaděláno na šou, která je dostatečně silná i na Ameriku. Navíc se nejedná o člena Aláhova fanklubu, takže místo vo život jde vo informace, který dokážou nadělat vrásky frajerům ve Wall Street. Což je fajn, páč já, osoba cennejch papírů prostá, se radši mrknu na lidský drama, než na stoupající index. Zajímavej příběh, kterej upozadí i duo Roberts – Clooney (i když von si svoji šou užil parádně) a dává vyniknout režii Fosterový. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chystám se na šou, ze který se nechám vodnýst nohama napřed. 2.) Jsem pro okupaci Wall Streetu. 3.) Thx za titule „mark82“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * ()

alisa.upir 

všechny recenze uživatele

Fakt jsem čekala, že jediná zajímavá věc na tomhle filmu budou známé ksichty a moje očekávání byla skoro na úrovni klasických béčkových filmů. Jsem ráda, že jsem se hodně pletla. Film je poutavý a vlastně od začátku do konce sledujete, jak to dopadne, jestli se to nakonec třeba ještě obrátí v něco dobrého, nebo jestli to fakt dopadne tak špatně jak čekáte. A na konci mi bylo týpka s pistolí fakt líto. Dost dobrý! ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Thriller v devätdesiatkovom style s nejakou tou myslienkou na koniec. Vdaka solidnemu traileru a hviezdnemu obsadeniu som sa na to tesil. Ale vysledok mi v kazdom ohlade pripada priemerny a na pecky typu Vyjednavac, Mesto sialencov alebo Vykupne sa to absolutne nechyta. Asi najväcsi problem vidim v postave unoscu, ktore je neschopny hlupak. A jeho predstavitel je uplne nevyrazny. Dialogy medzi nim a Clooneym mali zbesilo a napinavo pohanat cely film. Ale to sa nekona. Clooney tiez prilis nenadchne. Polovicu filmu je zarazeny a len obcas sa konecne rozohni az to ma poriadne grady. Ale kedze nema adekvatneho partnera/protivnika, tak je to len jednostranny dialog. Julia Roberts je cely cas v pozadi a pripadala mi viacmenej zbytocna. Z ostatnych postav zaujme uz len sympaticky kameraman Lenny Venito. Samotna pointa, kvôli ktorej tento film vznikol je sice pekna ale nijak objavna. Predsa len by si ale zasluzila lepsi film ako tento tuctovy priemer na jedno pozretie. 5/10. P.S: Napadol ma namez na podobny film, ktory by vznikol u nas. Nejaka nestastna babicka by vtrhla do jednej z tych relacii v ktorych môzete vyhrat peniaze, ked vylustite uplne primitivnu tajnicku, ale nikdy vas neprepoja do studia. S bombou by vyzadovala, aby sa dostavil ten podvodnik zo zahranicia, ktory to okradanie priamo v TV prevadzkuje, dalej sef televizie, aby sa vyjadril ci mu nevadi vysielat podvodne relacie a nakoniec aj policia a nasi politici, ci im nevadi, ze sa deje zlocin v priamom prenose. Nakoniec by sa aj tak nic nezmenilo, ale snad by to bol lepsi film ako Money Monster a nasi dôchodcovia by sa uz snad nenechali oblafnut tymito podvodnikmi. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (9)

  • Scénář k filmu figuroval v roce 2014 na černé listině nejpovedenějších nezrealizovaných scénářů. (filmsim)
  • Když jeden z členů štábu hledá na internetu význam slova „Mambo“, výsledky mu zobrazí „Mambo Italiano“ – píseň, kterou nazpívala teta George Clooneyho (Lee), Rosemary Clooney. (HellFire)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno