Reklama

Reklama

Dítě číslo 44

  • USA Child 44 (více)
Trailer 2
Mysteriózní / Krimi / Thriller / Drama
USA / Česko / Velká Británie / Rumunsko / Rusko, 2015, 137 min (Alternativní 132 min)

Lev Děmidov je válečný hrdina, jeho svědomitá práce pro sovětskou tajnou policii mu zajistila postavení, dobré bydlení pro sebe i pro rodiče a krásnou ženu. Nikdo si ale nemůže být ničím jistý, Děmidov odmítne udat svou ženu a je státní mocí ze dne na den degradován a poslán do vyhnanství. Zde narazí na vraždu, která se podobá jinému případu, označenému za nehodu. S kariérou a životem na padrť začne hledat sériového vraha. Ovšem ve stalinistickém Sovětském svazu v 50. letech něco jako vražda oficiálně neexistuje, musí proto pátrat na vlastní pěst a tajně proti vůli režimu. Jak vyšetřování pokračuje, rozsah rituálních vražd dostává strašlivé rozměry. Přestože jakákoliv pomoc hrozí zatčením, získá nečekaného spojence. Smyčka se postupně utahuje jak kolem vraha, tak kolem hlavních hrdinů. (Bontonfilm)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (564)

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Knížku jsem nečetl, takže nemůžu porovnávat. Nicméně film je více než skvělý. Ze spousty komentářů jsem vyčetl, že první polovina je skvělá a druhá stojí za hovno. V mých očích ovšem první polovina byla skvělá a druhá ještě lepší. Mělo to spád, žádný zbytečně natahovaný scény a nudný vyšetřovací postupy. Jenom čistá, hnusná, depresivní ukázka tehdejší doby s několika luxusníma alerogickýma podtextama. Navíc se při filmu dá hledat zábavná hra jménem "Kolik českých herců a míst poznáš", to je další plus. Jediný co mi místama vadilo, bylo podivný (ne)herectví Toma Hardyho, kterej se občas v emotivních scénách zřejmě snažil napodobit slavné Schwarzennegerovské grimasy. Jinak proti filmu vůbec nic nemám a slabších pět tomu dám velice rád, protože to já u podhodnocených filmů dělám. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Dieťa 44 je strašne absurdný film. Skutočným prípadom beštiálneho Čikatila voľne (ale fakt že voľne) inšpirovaný príbeh sa dostal na stránky kníh, zaujal Ridleyho Scotta a ten z pozície producenta narval 50 miliónov dolárov do filmovej adaptácie z dielne USA, Veľkej Británie, Česka (kde sa natáčalo) a Ruska (!). Réžiou poveril neškodného režiséra bezzubého výplachu s Denzelom Washingtonom a Ryanom Reynoldsom Nepriateľ pod ochranou, scenár mu napísal autor Besného psa a Glórie (wtf?) a v hlavných rolách sa objavili Brit Tom Hardy a Švédka Noomi Rapace, ktorí sa k sebe obludne nehodili už v Špinavých prachoch, spomínate alebo ste radšej aj vy zabudli? Rovnako blbý je aj zvyšok kastingu. Gary Oldman??? Joel Kinnaman??? Jason Clarke??? Vincent Cassel??? Kto toto preboha nakombinoval? A prečo do toho herci šli?! Drasticky zvláštny mix sovietskej kriminálky, manželskej drámy, politického trileru, serial killer, možno štipky hororu (ale to skôr nie), občas prebehne čudná akčná scéna, aby sa nepovedalo. Do toho bizarné sovietske exteriéry a interiéry. Má to 137 minút, ale je to alebo príšerne málo alebo naopak príšerne veľa, neviem. Vinou aktívneho strihača, mega-čudného správania postáv a nezrozumiteľného scenára (u ktorého nikto nevie, o čo presne mu vlastne išlo) je výsledok skutočne nevydarený. Pochopil som správne, že Leva úrady potrestajú za to, že pátral po zabitých deťoch a tak ho upracú do prdele sveta a hneď v prvý deň služby sa v tej prdeli sveta objaví onen vrah? Spočiatku to vôbec nemá zlú atmosféru. A po vizuálnej stránke je to vcelku pôsobivé. Plus niektoré scény OK (vešanie vlajky, naznačenie, že žena je tehotná a tak je lepšie streliť ju do hlavy). Ale niekde v strede sa z toho stane zmätené čosi. A lepšie to už nebude. Smutné je, že jedna z najuveriteľnejších vecí snímky odpovedá realite: keď začal (vtedy ešte samozrejme neodhalený) Čikatilo vraždiť, sovietske úrady skutočne odmietajúce veriť tomu, že by v poslušnom Sovietskom zväze mohol existovať sériový vrah. Veď predsa vrahov má len zvrátená, úchylná Amerika. V kráľovstve vodky by sa čosi také nikdy nemohlo stať. Kvôli tomuto prístupu trvalo veľmi dlho, kým bol Čikatilo chytený a popravený. Dovtedy stihol zavraždiť viac ako 50 detí a žien. ()

Reklama

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Myslela jsem si, že vím, do čeho jdu. Omyl. Můžete vidět milión detektivek- amerických, britských, severských, ba i českých, ale.. jak se připravit na případ, kdy si nejste jisti, zda si víc přejete odhalení a dopadení sériového vraha, nebo to, aby hlavní hrdinové přežili vyšetřování na vlastní pěst v systému, kde "vražda v ráji neexistuje"... Celou dobu jsem se kroutila na sedadle jako žížala a snažila se udržet vnitřnosti na svém místě. Co mě uklidňovalo, byla nádherná přehlídka všech možných herců, ale jinak to bylo vážně surové až na kost. Fuc*ing amazing, máme tu žhavého kandidáta na topku letošního roku. _____ Po přečtení knižní předlohy- tohle je jeden z nemnoha případů, kdy mi nevadilo obrácené pořadí film > kniha, protože tvůrci provedli jen velmi málo změn a celkově je to velmi věrné. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Tom Hardy není vůbec takový tvrďák jak se jmenuje a vypadá, momentálně je jedním z nejproduktivnějších herců vůbec. Nebýt děravého scénáře, což bylo možná záměrem, jak dokreslit autentičnost doby, filmu by nebylo co vytknout. Rapace sice nikdy nebude módní ikonou, ale o to víc umí zahrát. A nejen investigativní vyšetřovatelku, doufám, určitě bude mít ještě dost příležitostí se předvést. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film ze sovětského prostředí, takových filmů moc nevídáme. Tento snímek má dvě dějové linie, které jsou navzájem propojené. Na jedné straně sledujeme život v tehdejší Stalinovské době, kdy byli zabíjeni lidé, kteří se jenom považovali za zrádce, a na druhé straně sledujeme pátrání po vrahovi dětí. Jelikož to je propojené, tak se tomu vrahovi až tolik nevěnujeme a vlastně pořádně se po něm začne pátrat až na konci filmu. Příběh je tak spíše zaměřen na pátrání po Levu Děmidovi, který je považován za zrádce, protože chrání svou ženu. Musím říci, že se mi to ale líbilo, hlavně Tom Hardy už několikrát dokázal, že umí utáhnout celý film a tady to jen potvrdil. Já akorát nemám moc rád Noomi Rapace, takže ta mi tam trošku vadila, ale jinak ostatní herecké obsazení bylo na jedničku. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (33)

  • Lev (Tom Hardy), ale i jiné postavy někdy místo: "Yes" řekli ruský ekvivalent: "da". (Petrasuvicka)
  • Film se mimo jiné natáčel v Kladně či ve studiích na Barrandově a také v pražském metru. Hollywoodští filmaři projevili zájem konkrétně o stanici Anděl, a to kvůli tomu, že nejvíce ze všech stanic připomíná moskevské metro – děj filmu je totiž situován do Moskvy 50. let. Stanice Anděl se původně jmenovala Moskevská, byla otevřena v roce 1985 a její výstavby se zúčastnili sovětští inženýři a architekti. Současně pracovníci československého Metrostavu budovali v Moskvě stanici Pražská. Obě stanice měly představit styl stanic v "družebním" hlavním městě. Proto byla stanice Anděl vyzdobena inkrustacemi a v prostoru nástupiště byly umístěny bronzové odlitky, zobrazující soudobé tradiční motivy socialistického realismu, jako československo-sovětské přátelství, dobývání vesmíru apod. Celkový profil nástupiště této stanice je podobný střechám pravoslavných kostelů, bílá barva mramoru připomíná barvu sněhu. V Moskvě je Andělu nejpodobnější stanice metra Rimskaja. Natáčení ve stanici probíhalo ve dnech 23-25. 8. 2013 ve večerních i ranních hodinách, kdy byl přerušen provoz v úseku Smíchovské nádraží–Florenc. Dopravnímu podniku štáb uhradil ušlý zisk i náklady spojené s náhradní tramvajovou dopravou XB a výdaje na výrobu informačních nosičů. Bylo to vůbec poprvé v celé historii Prahy, kdy se kvůli natáčení omezila doprava. Filmové záběry ze stanice Anděl pak posloužily ve filmu rovnou pro stanice 3. Vstup do moskevské stanice byl vytvořen z budovy Ministerstva práce a sociálních věcí v ulici Na Poříčním právu. Vedle dveří místo květin pak umístili filmaři busty Lenina a Stalina. (Aelita)
  • Snímek byl vyvoláván v barrandovských laboratořích. Zbylý nevytočený materiál se po natáčení rozprodával za extrémně výhodné ceny a byla tak na něj natočena například část českého filmu Prach (2014). (Vitex)

Související novinky

Robocop v Suicide Squad?

Robocop v Suicide Squad?

16.02.2015

Joel Kinnaman prorazil díky detektivnímu seriálu The Killing a loňský Robocop ho měl proměnit v novou hollywoodskou hvězdu. Nakonec to tak úplně nevyšlo, pětatřicetiletý Švéd ale rozhodně nehází… (více)

Hardy vs. DiCaprio

Hardy vs. DiCaprio

01.07.2014

Sehnat si do filmu Toma Hardyho není zrovna jednoduché. Statný londýnský rodák má dotočená dramata The Drop a Child 44, muzikál London Road a akčňák Mad Max: Fury Road. Momentálně hraje nebezpečná… (více)

Assassin’s Creed si našel režiséra?

Assassin’s Creed si našel režiséra?

25.01.2014

Když před sedmi lety vyšel první Assassin's Creed, málokdo tušil, že vyroste v obrovsky lukrativní značku. Vedle šesti hlavních her si můžete sehnat třeba comicsy nebo sadu románů, jež rozmanitě… (více)

Hardy, Oldman a vraždění na sovětský způsob

Hardy, Oldman a vraždění na sovětský způsob

23.03.2013

Je libo dobovou kriminálku s prvky konspiračního polit-thrilleru? Se špičkovým obsazením? Odehrávající se v Sovětském svazu ještě za Stalina? Zdá se, že Ve stínu dostane z Hollywoodu tučnou… (více)

Reklama

Reklama