Reklama

Reklama

Dítě číslo 44

  • USA Child 44 (více)
Trailer 2
Mysteriózní / Krimi / Thriller / Drama
USA / Česko / Velká Británie / Rumunsko / Rusko, 2015, 137 min (Alternativní 132 min)

Lev Děmidov je válečný hrdina, jeho svědomitá práce pro sovětskou tajnou policii mu zajistila postavení, dobré bydlení pro sebe i pro rodiče a krásnou ženu. Nikdo si ale nemůže být ničím jistý, Děmidov odmítne udat svou ženu a je státní mocí ze dne na den degradován a poslán do vyhnanství. Zde narazí na vraždu, která se podobá jinému případu, označenému za nehodu. S kariérou a životem na padrť začne hledat sériového vraha. Ovšem ve stalinistickém Sovětském svazu v 50. letech něco jako vražda oficiálně neexistuje, musí proto pátrat na vlastní pěst a tajně proti vůli režimu. Jak vyšetřování pokračuje, rozsah rituálních vražd dostává strašlivé rozměry. Přestože jakákoliv pomoc hrozí zatčením, získá nečekaného spojence. Smyčka se postupně utahuje jak kolem vraha, tak kolem hlavních hrdinů. (Bontonfilm)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (564)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Kriminálka ze stalinského Ruska by snad stačila, ne? Nemuseli k tomu přidávat ještě trapný jakože mysteriózní motiv, který ale v ději skoro nevyužili. Takže si divák řekne jen: Cože? Co je to za ptákovinu, která zničila i ty poslední zbytky atmosféry dusivého strachu v totalitní zemi? Dlouhý úvod se vztyčením rudé vlajky nad Reichstagem je zbytečný, děj nijak neposunul. Že byl jeden voják hrdina a druhý se schovával, šlo ukázat i mnohem přesvědčivěji než v okázale dramatické scéně. V ději jsou nesmysly typu, že v SSSR se nevraždí, vzápětí se tam opakovaně řekne, že za vraždy bylo odsouzeno už několik nevinných lidí. Završení v bahně je nechtěně legrační. SHRNUTÍ: Rusko je země hrůz a tenhle film k tomu přidává ještě nepřesvědčivou hororovou linku. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Tiše se obdivuji za to, že jsem to dokoukal. Film se snaží působit faktograficky, a to tak, že je to spíše zmatečné. Nicméně fakta jsou smyšlená a zkreslují krutou realitu. Film selhal jakožto popis historie, film selhal se svým zmateným, skákavým a místy více než nudným příběhem. Tom Hardy a jeho skvělá ruská angličtina se to všechno snaží zachránit, ale tentokrát to ani jeho ramena neunesou.. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Koho chytnou, toho zatknou. A koho zatknou, ten už je vinen." Paranoidní padesátá léta byla svinská a je jedno, zda-li to bylo v CCCP, ČSSR nebo v USA. Proč by však Američané ukazovali svůj zrůdný mccarthismus, když mohou ukázat stejně zrůdný stalinismus? To je snad jasné - nebudou si dávat vlastní gól. Tak se nám Andrej Čikatilo proměnil ve Vlada Maleviče, zase zavraždil nějaké děti u Rostova a tentokrát to ani nikdo nechtěl vyšetřovat. Ještěže máme geroje Lva, který se umí ubránit i v bezvědomí, běhá pěšky po evropské části Ruska a ještě ke všemu miluje svou ženu, která se ho bojí. Nějak z toho mám pocit, že to byla hrozná blbost, ale Hardyho zarputilost mne většinou baví sledovat. ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Takto nejako podľa mňa vyzerá, keď sa niekto niečím inšpiruje a potom popustí uzdu svojej fantázii do galaktických rozmerov. Neviem či to bol v tomto prípade autor knihy, alebo tvorcovia filmu, ale v každom prípade to jeden či druhý prehnali. Nerobím to rada, ale nedá mi neporovnávať tento film s filmom Citizen X, ktorý mal síce televízny formát ale tento film v pohode prebíja o dve triedy. A nejde mi o to nakoľko, ktorý čerpá zo skutočnosti, ale skôr o ich hodnovernosť. Pretože, i keď je Citizien X všetko, len nie akciou a prenasledovaním nabitý film, je tá nemožnosť urobiť čokoľvek v záujme vyšetrovania vrážd oveľa uveriteľnejšia a reálnejšia ako tu, pretože samozrejme Sovietsky zväz bol rajom na zemi. Neviem možno len mám zidealizované predstavy o ére stalinizmu pretože občan X sa predsa len odohrával v "sladkých" 70-80 rokoch, kedy už nebol každý buď vyšetrovateľ, udavač alebo zradca. Za naivku, sa ale rozhodne v tomto smere nepovažujem. Nezmyselný strih a nezmyselný ruský prízvuk len dokončili dielo skazy a potom to už nedokázali zachrániť ani herecké výkony a ani pre mňa veľmi sympatický záver. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"V raji sa predsa nevraždí..." Neobvykle pôjdem proti väčšine, pretože mňa film fakticky zaujal. Pomerne nízke hodnotenie ma donútilo k filmu pristupovať opatrne a trochu odmerane, ale na G. Oldmana a v poslednej dobe i na T. Hardyho nedám dopustiť a filmu som bol rozhodnutý dať šancu aj keby mal hodnotenie oveľa horšie. Doba, v ktorej sa film odohráva asi pre dnešnú mládež veľmi lákavá nebude, ale na druhej strane ja som si tú pochmúrnu atmosféru strachu nevedel vynachváliť. Angličtina s ruským prízvukom trochu trhá uši, ale asi málokto čakal ruštinu z úst T. Hardyho. Inak zahral to skvele a ja som film nebral ako thriller o pátraní po vrahovi, ale skôr ako návrat v čase a ukážku doby totalitného režimu , atmosféry strachu a zúfalstva ľudí, ktorý sa báli nahlas povedať, čo si myslia. Veľmi sa mi páčil i dobre prepracovaný vzťah medzi manželmi (T. Hardy a N. Rapace). Postupný prechod od svadby zo strachu a nenávisti až po úprimnú lásku ma naozaj zaujal. Myslím, že film je natočený kvalitne, min. rovnako kvalitná bude rozhodne i knižná predloha, len si akosi ťažšie hľadá cestu k divákovi. Mňa si však našiel. Krvavý masaker vo vlaku bol adrenalínový...80%. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (33)

  • Na téma sériového vraha Andreja Čikatila byly již natočeny filmy Občan X (1995) a Evilenko (2004). (Linkyc)

Související novinky

Robocop v Suicide Squad?

Robocop v Suicide Squad?

16.02.2015

Joel Kinnaman prorazil díky detektivnímu seriálu The Killing a loňský Robocop ho měl proměnit v novou hollywoodskou hvězdu. Nakonec to tak úplně nevyšlo, pětatřicetiletý Švéd ale rozhodně nehází… (více)

Hardy vs. DiCaprio

Hardy vs. DiCaprio

01.07.2014

Sehnat si do filmu Toma Hardyho není zrovna jednoduché. Statný londýnský rodák má dotočená dramata The Drop a Child 44, muzikál London Road a akčňák Mad Max: Fury Road. Momentálně hraje nebezpečná… (více)

Assassin’s Creed si našel režiséra?

Assassin’s Creed si našel režiséra?

25.01.2014

Když před sedmi lety vyšel první Assassin's Creed, málokdo tušil, že vyroste v obrovsky lukrativní značku. Vedle šesti hlavních her si můžete sehnat třeba comicsy nebo sadu románů, jež rozmanitě… (více)

Hardy, Oldman a vraždění na sovětský způsob

Hardy, Oldman a vraždění na sovětský způsob

23.03.2013

Je libo dobovou kriminálku s prvky konspiračního polit-thrilleru? Se špičkovým obsazením? Odehrávající se v Sovětském svazu ještě za Stalina? Zdá se, že Ve stínu dostane z Hollywoodu tučnou… (více)

Reklama

Reklama