Reklama

Reklama

Šingeki no kjodžin

(seriál)
  • Japonsko 進撃の巨人 (více)
Trailer 1
Japonsko, (2013–2023), 36 h 45 min (Minutáž: 23–85 min)

Předloha:

Hadžime Isajama (komiks)

Hrají:

Romi Paku, Akeno Watanabe, Susumu Čiba, Unšó Išizuka, Hiroši Kamija, Júki Kadži, Juiči Karasuma, Tomokazu Sugita, Kódži Jusa, Minami Takajama, Hideaki Tezuka (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(89)

Lidé byli nuceni bojovat s obry o záchranu svého pokolení. Když se schylovalo k nejhoršímu, postavili několik měst pod ochranou mohutných zdí, které obři nedokázali překonat. Po jedno celé století si lidé za hradbami mohli oddechnout a žít v relativním míru, avšak odříznuti od okolního světa. Mír ale trval jen do dne, než jedno z těchto měst, obehnané zdí, Maria, bylo napadeno dosud nevídaným šedesátimetrovým obrem, kterému se ochranu města podařilo překonat. Ústřední postava příběhu Aren Jaegar se svou adoptivní sestrou Mikasou při útoku přicházejí o svoji matku a vydávají se vstříc nehostinému světu. (-Victor-)

(více)

Videa (34)

Trailer 1

Recenze (187)

Benedygtus 

všechny recenze uživatele

Zas jedno vynikajici anime. Nabite akci, lehce ujecene s dobrym soundtrackem a vynikajici animaci. O sympaticke postavy nouze rozhodne nebyla(Vzdy, jakmile se objevila Mikasa nebo Levi, tak jsem mel radost a te radosti, vzhledem k tomu, ze to jsou hlavni postavy, bylo dost a dost!). Libilo se mi, ze tam nebyly zadne nesmyslne vsuvky, at uz co se animaci nejakych pocitu tyce(je pro to nejaky specialni nazev? Jak byva castokrat napric celym serialem vetsinou hlavne u hlavnich hrdinu ty doprovodne animace, kdy se vetsinou zmeni i cela scena nebo tam jen z nicho vyskoci treba nejaky symbol/nerealny obrazek), tak takove, co by zbytecne natahovaly dej. Cely serial pro me byl vcelku narocny, protoze jsem ho sledoval v originalnim zneni s anglickymi titulky a moje anglictina neni zrovna vyborna. Takze jsem castokrat vyhledaval potrebna slovicka, coz trochu rusilo celkovy dojem/zazitek, ale prestoze jsem se na serial musel mozna az prehnane soustredit, naramne jsem si ho uzil. P.S.: ceske titulky jsem nanasel a navic jsem to videl ve verzi, kde uz primo v obrazu jsou vplane titulky anglicke, tolik k tomu proc jsem podstupoval tu anglickou torturu :)) (Videna 1. a zatim jedina serie) ()

kitsuchan97 

všechny recenze uživatele

(2013) Jedno z nejlepších anime roku 2013! Unikátní animace, velmi silný a poutavý příběh, který nás vtáhne do doby, kdy lidé narazí na svoje přirozené nepřátele - obry. Skvělé postavy, každý vyniká něčím jiným, asi nejvíce jsem si oblíbila Mikasu a Leviho :3 A ty boje! Svižné, nespoutané, a občas i odporné, když usoudím, jakou spoušť po sobě nechávají obři. Z toho mi jde vždy mráz po zádech, v tomhle jsou teda odborníci... Jen to čekání na 2. sérii bude složitější, no snad to nějak přetrpím. ^^ ..... (2022) Ach ano, už je to nějaká doba od první série a mé recenze. A panečku, Attack on Titan se zapíše do historie jako jeden z nejlepších seriálů naší doby - tohle tvrzení myslím zcela vážně (momentální čtvrtá série zachycuje to nejlepší, co může AoT nabídnout). V prvopočátku to vypadalo na klasický shounen s průměrnějším příběhem a hromadou akce, ovšem můj původní dojem se postupně měnil a byla jsem neustále překvapována, jakým směrem se příběh ubírá. Vše má své opodstatnění, nic se neděje náhodně a i sebemenší scéna či věta bude mít znatelný dopad. AoT má navíc hromadu silných stránek - líbivou a přehlednou animaci (ano, mluvím jak o WIT, tak i MAPPA - obě dvě studia zvládla zadaptovat tento skvost naprosto perfektně), chytlavý atmosférický soundtrack, skvěle napsané postavy (ano, je jich opravdu několik), hromadu nezapomenutelných akčních scén i těch "klidnějších" momentů (mnohdy právě "dialogue-heavy" scény jsou tím gró celého seriálu). Ač se snažím sebevíc, nemohu přijít na žádné větší negativum, které by mi kazilo zážitek ze sledování Titánů. Někomu může vadit někdy až úmorně pomalé tempo epizod, někomu zase "zbytečná" brutalita či uřvané postavy (pozn. asi bych taky řvala, kdybych viděla titány) - prostě každý si něco vždy najde. Za tu dobu, co anime sleduji, se AoT pomalu ale jistě dere do mé TOP 10 a už teď nějak počítám s tím, že tam i zůstane. Každému vřele doporučuji, aby tento skvost zhlédl, udělal si na něj vlastní názor a podle něj pak pokračoval dál sledováním dalších sérií, případně jej sledovat přestal. Faktem ale zůstává, že se toto anime stane v očích mnoha kultovní záležitostí. ()

Reklama

VaHo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moje nová droga. Chytnul jsem se asi po prvních třech dílech a pak už s tím nešlo přestat. Nevím, kde začít. Je to nekonečná jízda napětí, emocí a dějových zvratů. Dobře zvolený formát, kdy jeden díl má cca 25 minut, takže – sotva to začne, tak už je konec a vy honem honem pouštíte další díl. Hrdinové jsou zajímaví a celkem rychle jsem si je oblíbil. Takřka neustálá akce a nevídá (pro mě) brutalita, děs a deprese. Něco takového jsem jednoduše nikde jinde ještě neviděl. Už jen ti titáni – patnáctimetroví nazí tvorové, kteří vypadají jak mentálně zaostalí muži středního věku, kteří pomalu kráčí nebo klátivě utíkají. Mají připitomělý úsměv od ucha k uchu a neřeknou ani slovo. Vypadají děsivě sami o sobě, ale ten nápad, že zabíjejí lidi tím, že je žerou (doslova) je za milion… Nejde to popsat, to se musí vidět… ()

MikyAff 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Anime se skvělou animací a dech beroucí atmosférou, která mě několik prvních dílů provázela. Zhruba první čtyři díly jsem byla opravdu unešená ze všech těch obrů a různého násilí. Bohužel to postupně nějak všechno vytratilo. Přijde mi, že se celá zápletka nějak pomotala a tvůrci nám nedali přesně to, co bych ráda. Naštěstí se můžeme v následujícím roce těšit na pokračování a já doufám, že se nám všechno objasní. ()

Susinnon 

všechny recenze uživatele

S týmto anime som začala a dostalo sa mi pod kožu tak, že nie je dňa, kedy by som na to nemyslela. Úžasné spracovanie, príbeh, súboje, postavy, ktoré budete milovať, budete plakať, zúriť a držať im všetkým palce a na konci vám to zlomí srdce. A hudba! Nesmiem zabudnúť na famózny soundtrack, z ktorého mám zimomriavky a slzy na krajíčku. ()

Galerie (3 257)

Zajímavosti (52)

  • Když Isayama odmítl odpovědět, jaký typ žen preferuje Levi, novináři se ho zeptali, jestli má Levi vůbec rád ženy. Isayama odpověděl, že Levi má rád vysoké lidi. (fallanga)
  • Annie Leonhardt je 153 cm vysoká a váží 54 kg. (Tunheber)
  • Manga předloha vycházela v ČR u nakladatelství Crew v letech 2014 až 2023. (Wade)

Reklama

Reklama