Reklama

Reklama

Případy 1. oddělení - Série 2

(série)
Česko, 2016, 8 h 26 min (Minutáž: 62–65 min)

Hrají:

Ondřej Vetchý, Bolek Polívka, Petr Stach, Filip Blažek, Miroslav Vladyka, Miroslav Hanuš, Igor Chmela, Ondřej Malý, Sabina Remundová, Jan Meduna, Igor Bareš, Zuzana Zlatohlávková, Roman Luknár (více)
(další profese)

Epizody(8)

Zajímavosti (50)

  • V titulcích 2. série je soudní znalec z oboru psychologie chybně uveden jménem Hubáček. Ve skutečnosti se v seriálu jmenuje Boháček (Václav Helšus) a postava byla inspirována osobností Slavomila Hubálka – „zkřížením“ těchto dvou příjmení vznikla chyba. (melica)

Případy 1. oddělení - Slepý svědek (2016) (epizoda) (S02E01)

  • Když je mjr. Kozák (Ondřej Vetchý) s advokátem doktorem Hřebíkem (Jiří Štrébl) ve své kanceláři a dozvídá se o nálezu lešenářské trubky, otvírá šuplík s pistolí. Pod ní jsou vidět desky s nadpisem „ČST Ostrava - Skladový areál / Rozpočtová část / 010 Komíny a Kouřovody“ které do kanceláře vyšetřovatele jistě nepatří. (azcr)

Případy 1. oddělení - Súdánský student (2016) (epizoda) (S02E03)

  • Vyšetřovatelé od začátku popírají, že by mohlo jít o vraždu s rasovým podtextem, argumentují tím, že oba účastnici jsou černoši. Jenže definice rasismus má daleko širší význam: „Za rasismus se považuje diskriminace na základě rasy, barvy pleti, jazyka, náboženství, národnosti  k osobě nebo skupině osob.“ (sator)

Případy 1. oddělení - Děti na odpis (2016) (epizoda) (S02E04)

  • Plíšek (Bolek Polívka) říká o matce poškozeného: „To, co předvádí, je opičí láska,“ jenže z předchozího výslechu bylo zřejmé, že matka se o syna vůbec nezajímala a nic o něm nevěděla. Opičí láska je pravý opak, jedná se o přehnanou fixaci rodiče na dítě. (sator)

Případy 1. oddělení - Tělo (2016) (epizoda) (S02E05)

  • Ve 22. minutě jedou policisté do pobočky České pošty Jablunkov. Na monitoru pracovnice pošty s interním systémem je ale vidět nápis Benátky nad Jizerou, kde se skutečně natáčelo v interiérech i exteriérech tamní pošty. (chicotomas)

Případy 1. oddělení - Olizovač (2016) (epizoda) (S02E06)

  • Detektivové několikrát špatně označí lokace: když kpt. Pražák (Filip Blažek) označuje na mapě místo přepadené banky na Břevnově, udělá křížek přímo uprostřed zeleně poblíž Břevnovského kláštera. K podobné záměně míst dojde i později: když detektivové jedou vyšetřovat přepadení sázkové kanceláře do Vršovic, tak se ve skutečnosti ocitnou v Nuselské ulici v Michli. Ve stejnojmenné ulici se nachází i o chvíli později přepadený obchod. Když pak ale později mjr. Kozák (Ondřej Vetchý) zakresluje do mapy před kpt. Vránou (Igor Chmela) časový snímek inkriminovaných přepadení, lze si všimnout, že Kozák zakresluje sázkovou kancelář a obchod do ulic poblíž Čechova náměstí ve Vršovicích. (Šéfik)

Případy 1. oddělení - Tělo (2016) (epizoda) (S02E05)

  • Spoiler: Čeští policisté jedou pro podezřelého z vraždy do Německa. Přestože se jsou na budově i služebně znaky německé spolkové policie (orlice uprostřed policejní hvězdice), mají všichni němečtí policisté na rukávu uniformy znak saské zemské policie (znak Svobodného státu Sasko uprostřed policejní hvězdice). Zemští policisté ale na služebnách spolkové policie neslouží, protože se jedná o dvě zcela odlišné složky (jako by městští strážníci sloužili na služebnách PČR). (Pimburger)

Reklama

Reklama