Reklama

Reklama

Případy 1. oddělení - Série 2

(série)
Česko, 2016, 8 h 26 min (Minutáž: 62–65 min)

Hrají:

Ondřej Vetchý, Bolek Polívka, Petr Stach, Filip Blažek, Miroslav Vladyka, Miroslav Hanuš, Igor Chmela, Ondřej Malý, Sabina Remundová, Jan Meduna, Igor Bareš, Zuzana Zlatohlávková, Roman Luknár (více)
(další profese)

Epizody(8)

Recenze (39)

Helmutek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série už o poznání víc trpí na ochotnicky hraný epizodní role, což bylo něco, co v první sérii prakticky neexistovalo - ten kompars tam byl téměř bezvadnej. Tady to už občas trochu skřípalo, ale nic dramatickýho to taky nebylo - jen si toho člověk už prostě všimne. Hlavní pětice ale nadále zůstává skvělá a ta parta dohromady funguje výborně. Míň už se řešej rodinný problémy jednotlivejch policajtů, ale to nijak na škodu neni - jen se to prostě téměř výhradně odehrává na tý "pracovní" úrovni. Korejs se tady definitivně odkopává jak pičus a podrazáckej hajzl, aniž by v jeho prospěch hrály nějaký významnější polehčující okolnosti - jde si přes mrtvoly za "svym" a neštítí se u toho moc ničeho. Ale Hanuš ho hraje naprosto fantasticky. Trochu rozporuplně ale na mě působil Chmela - prototyp postavy je to skvělej a do seriálu to přineslo novej rozměr, Chmelovi samotnýmu jsem ale občas měl problém věřit nebo rozumět jemu jako osobnosti. Za mě to je jenom lehce slabší než první série (ta mi přišla přeci jenom víc kompaktnější a bez nějakejch větších výkyvů). Potěšil mě poslední díl, kterej byl víc než důstojným ukončenim seriálu a rozloučenim s postavama, a to, že to tvůrci nijak nenatahovali a že byli schopni v nejlepšim přestat - s klidnym svědomim to tak můžu označit za skvělej a na český poměry těžce nadprůměrnej detektivní seriál. WTF moments: Ve zprávách, který si v prvnim díle pouštěj v kanceláři na televizi, je dole na obrazovce vidět stavová lišta, takže je jasný, že si pouštěj video a že nejde o vysílání. Ve druhym díle Kozák (Vetchý) slavnostně a sebevědomě prohlásí, že protože utíkající zloděj nerozcinkal cinkátka, tak že rozhodně musí měřit míň než 166 cm (nebo kolik) - to tam ten zloděj jako nemoh proběhnout třeba nějak skrčenej? To s tim byl hotovej nějak rychle... ()

Untentrauer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejdřív se mi seriál nelíbil. Přiznám se, že jsem viděl pouze pár dílů někde od prostředka na jedničce. Neseděl mi tam Vladyka, svou neschopností, připozaděností a nerozhodností mi doslova vadil. Pak mi tam ještě nezapadal Polívka, který měl vždy jen chytré řeči divný přístup k případům....To vše jsem ale nevnímal jako celek. Ono to tam totiž krásně zapadá. Každý má svůj styl kterým do konkrétního případu něco vloží. Nakonec musím uznat, že je to povedený seriál, kde jsou reálně vykresleny postavy vyšetřovatelů i s jejich chybami a nedostatky. Tak by to asi mělo být. Vyloženě mi tam ale nesedí Stach a jeho role lamače srdcí a dokonce si myslím, že podobnou roli hraje i v jiném seriálu. Nechápu proč zrovna on? Pro mě je to velmi nesympatický herec. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série byla rovněž dost našlapaná zajímavými případy i osobními patáliemi mezi mordpartou. Až je mi skutečně líto, že to končí. Zasloužili bychom si ještě další díly, protože tohle byl vskutku povedený seriál. Slušné herecké výkony, zajímavé zpracování i samotné případy – otřesné vraždy, opovrženíhodní pachatelé, chudáci oběti i pozůstalí. Kvalita jednotlivých epizod byla taky rovněž velmi dobrá a tak ani tady neváhám dát nadprůměrné ohodnocení. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá řada nejlepšího krimiseriálu tuzemské tvorby od Revoluce se v jádru příliš nemění od té o dva roky starší, přesto mě ne všechny případy dokázaly stoprocentně ohromit a většina spíš vyšla na nižší než maximální hodnocení. S tím jde ruku v ruce i finální dojem, jsem ovšem velmi zvědav, jak se vyvedl letošní pokus o navázání po letech s pár obměnami. [viděno v iVysílání] ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Pomůže ti Dušan. Až to zanese do plánu." Tak o tom druhá série je. Mjr. Vrána je se svou pečlivostí zkrátka naprosto dokonalý, mjr. Korejs svou velitelskou povýšeností mě dokázal skvěle pobavit a to ostatní bylo na obdobné úrovni jako první série. A jelikož jsem v prvním případě zaokrouhloval dolů, tak na druhý pokus bych to udělal naopak, ale tentokrát to není potřeba. ()

Galerie (202)

Zajímavosti (50)

  • Místo zločinu taxikáře se točilo v Praze-Dubeči. (sator)
  • Vyšetřovatelé uvádějí, že oběť neměla počítač. V bytě, kde s matkou oběť bydlela, se však počítač nacházel. (sator)

Reklama

Reklama