Reklama

Reklama

Pod černou vlajkou

(seriál)
Trailer 1
USA, (2014–2017), 35 h 12 min (Minutáž: 49–65 min)

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Toby Stephens, Luke Arnold, Clara Paget, Mark Ryan, Hakeem Kae-Kazim, Jessica Parker Kennedy, Patrick Lyster, Langley Kirkwood, Jeremy Crutchley, Tom Hopper (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(38)

Píše se rok 1715 a nad piráty se začíná pomalu smrákat. Světové mocnosti jim vyhlašují  absolutní válku, protože ohrožují prosperitu zámořského obchodu. Obávaný bukanýr, kapitán Flint, přibírá do své posádky mladého nováčka Johna Silvera a společně se vydávají na výpravu za obřím pokladem, který by mohl zachránit upadající pirátskou základnu… (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (223)

Hafran 

všechny recenze uživatele

Nebývale precizně napsaný seriál, který počítá s každou epizodou od začátku až do konce, pres všechny série. Takže vývoj jednotlivých motivů a postav dává smysl, což u takhle dlouhých seriálů je obvykle spíš opakem. Seriál o hrůzách války a ještě hrůznějších rozhodnutích a kompromisech, o tom, kdy je někoho zradit pro vyšší věc obhajitelné a kdy ne. ()

erased 

všechny recenze uživatele

Proklatě rád bych neměl této sexy verzi pirátů co vytknout. Potenciálem mají totiž Black Sails dost střelného prachu na rozmetání jakékoli současné konkurence a kupodivu to samé v bledě stříbrném platí i o samotném sprostředkovateli děje, Johnu Silverovi, tom kujícím kuchtovi, co na první pohled působí jako hošík, jehož obsazení se zdá být flusem do obličeje skvělého Kapitána Flinta i celé jeho posádce mořských vlků. Nakonec to je ale právě on, kdo se svým rošťáckým úsměvem perfektně víří prach na zatuchlém Nassau. Bohužel ani on nestačí na to, aby dal vítr do plachet Flintovu Mroži. Přešlapování na místě hlavní zápletky totiž bije do očí tak, že celá první série i přes tu špetku vynikajících námořních bitev působí jako synopse před samotným dějem. Nabízí se tak otázka, jestli může seriálový scénář krom nedocenitelného prostoru pro hostis humani generis utáhnout i samotný, vcelku prostý příběh. Minimálně kvůli té neodbytné vizi pirátského království fakt doufám, že jo. Očekávání od druhé série tedy byla vysoká, nicméně Black Sails je naplnil beze zbytku a přidal ještě hromadu pirátského zlata navíc. Na prostoru desíti dílů sice několikrát ztratí tempo, když se děj ve třech předělových a spíše konverzačních epizodách připravuje na další nálož akce a zvratů, jenže právě díky tomu prvotřídnímu zbytku se na seriál nedá vydržet zlobit. Nejen, že hvězdný tým proti sobě spolupracujících pirátských legend skrz jejich propletené osudy konečně beze zbytku přirostl k srdci, bude nesmírně obtížné nesrovnávat kreace, které tomuto seriálu dovoluje štědrý rozpočet, s jakoukoli konkurencí. Ta se totiž tomuto oslnivému a proklatě zábavnému kousku hledá jen velmi stěží. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. séria - 85%. Pirátske dobrodružstva mám rád a toto mi šmakuje. Seriál s produkcie Michale Baya ma ako obvykle na oko všetko. Slušné herecké obsadenie, nádhernú výpravu, kostými, užasnú hudbu, štipľavé scény a zaujímavý príbeh, ktorému by neuškodilo väčšie tempo ako v posledných dieloch. Stačilo by o jeden diel menej. Slušný rozbeh prvej serie dúfam, že v druhej už bude viac akcie. Oblúbený soundtrack: Main Title. 2. séria - 95%. Tak druhá séria začala pekne husto. Stret dvoch kapitánov, ktorý sa niesol cez celých desať dielov nemal chybu, akčná finále taktiež a súboj o zlato zo stroskotanej španielskej lode príjemne prefíkaným prekvapením. Druhá séria spravila pekný skok od tej prvej, či už akciou, príbehom alebo postavami. 3. séria - 100%. Dosť dobré. Druhá séria bola vynikajúca a trojka je ešte o chlp lepšia. Postavy stále majú čím prekvapiť, stále sú prefíkané, navyše poteší Captain Edward 'Blackbeard' Teach v podaní Raya Stevensona. V tretej sérii ubudlo trošku dialógov a pribudlo viac akčných scén (hlavne ta záverečná je perfektná). Keby to malo o jeden diel menej, asi by som bol spokojnejší, pretože úvod strácal trošku tempo a miestami sa celkom ťahal, za to záverečné diely to spoľahlivo vynahradili. Som zvedavý na štvrtú sériu. Súboj o poklad a bitka Anglického námorníctvo proti pirátom o Nassau pokračuje! 4. séria - 95%. Štvrtá a záverečná séria mi prišla podobne dobrá ako ta predošlá. Rovnako aj tu som mal pocit, že sa tu niekedy až zbytočne keca, ale niektoré diely boli zasa neskutočne dobre a pútavé. Ako celok ma to bavilo, ale prišlo mi to dosť nevyvážené čo sa týka tempa, ale záverečné diely to zas rozbalili naplno, aj čo týka akcie. U niektorých postav ma mrzelo ako skončili, ale tak nieje to podla môjho scenára. Každopádne som spokojný s celým seriálom a mam pocit, že narozdiel od niektorých, skončil v právu chvíľu. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Pilot: Hou, hou, ho..ly shit! Neil Marshall a Michael Bay se s tím v úvodu očekávaného kousku rozhodně nepářou a přicházejí s hutnou pirátskou atmosférou, v níž krev a rum potečou proudem a ještě se nám přitom ukážou nějaké ty kozy. Zápletka zatím navíc vypadá zajímavě, charaktery jsou řádně drsné a charismatický Toby Stephens si to zatím krade bez problémů pro sebe. Menší problém mám jen s ženskými postavami, jejichž rádoby drsnost působí místy až nechtěně směšně. Jinak ale hodně velká spokojenost. Update: Po čtyřech dílech jde ale kvalita rapidně dolů každým dílem a atmosféra pilotu Neila Marshalla je pryč. Čím dál debilnější postavy zde vlastně jen kují pikle tim nejnudnějším způsobem a v každé druhé scéně mnohdy popírají své předchozí jednání. Dál už pro své vlastní dobro a pro zachování dobrého pocitu z pilotu raději sledovat nebudu. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Bez drajvu. Čekal jsem větší tempo a důraz na akci. Místo toho se tu veskrze řeší obchodní vztahy a intrikuje se. Trochu mi vadí i ta špína pirátského světa, která působí hodně strojeně, nehledě na to, že všichni piráti si čistí zuby vytuněnou Perličkou a jejich široký úsměv tak může v noci působit jako plnohodnotné xenonové osvětlení. Herecky je to celkem fajn, je tu i pár scén, které stojí za to, ale celkově to působí hodně unyle a nic nenasvědčuje tomu, že by se to zlepšilo. 55% Po šestém díle to odpískávám. Ve chvíli, kdy vás u seriálu přestane zajímat, jak dopadne, nemá smysl ho dál sledovat. Snižuji na 30%.. ()

Galerie (551)

Zajímavosti (12)

  • Jacku Rackhamovi se skutečně připisuje autorství charakteristického motivu pirátské vlajky (lebka a zkřížené hnáty na černém pozadí), který je známý také pod označením „Jolly Roger“. (oli009)
  • Představitel Johna Silvera, herec Luke Arnold, přiznal fanouškům svou počáteční fóbii z natáčení podmořských scén. Produkce mu umožnila udělat si kurz potápění, a tak si dnes již pohyb pod hladinou užívá. (LadyRainier)
  • Téměř všechny flashbacky ve druhé sérii se natáčely v řadě v průběhu pouhých 10 dní. (oli009)

Související novinky

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

David Slade se ujal piráta Malkoviche

David Slade se ujal piráta Malkoviche

14.08.2013

Začátkem příštího roku uvidíme na obrazovkách velký pirátský souboj. Stanice Starz nahradí Spartaka seriálem Black Sails z produkce Michaela Baye o mladších letech Flinta a Silvera ze slavného… (více)

Neil Marshall a další bitva o Západozemí

Neil Marshall a další bitva o Západozemí

09.07.2013

Pokud nás tvůrci čím dál sledovanější Hry o trůny něčím rozčilují, určitě je to vyhýbání se velkým bitevním scénám. Když už ale náhodou k nějaké akci dojde, stojí to za to. I proto byla epizoda… (více)

Reklama

Reklama