Reklama

Reklama

Pod černou vlajkou

(seriál)
Trailer 1
USA, (2014–2017), 35 h 12 min (Minutáž: 49–65 min)

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Toby Stephens, Luke Arnold, Clara Paget, Mark Ryan, Hakeem Kae-Kazim, Jessica Parker Kennedy, Patrick Lyster, Langley Kirkwood, Jeremy Crutchley, Tom Hopper (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(38)

Píše se rok 1715 a nad piráty se začíná pomalu smrákat. Světové mocnosti jim vyhlašují  absolutní válku, protože ohrožují prosperitu zámořského obchodu. Obávaný bukanýr, kapitán Flint, přibírá do své posádky mladého nováčka Johna Silvera a společně se vydávají na výpravu za obřím pokladem, který by mohl zachránit upadající pirátskou základnu… (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (224)

Ant 

všechny recenze uživatele

Vynikající a druhá série ještě zvedá laťku výš. Výborně napsané a zahrané postavy. Flint, Vane a Eleanor jsou skvělí protagonisti a užívám si každou příběhovou linku nejen s nimi, ale i s vedlejšími postavami. Bear McCreary přišel opět s geniální hudbou, která tak perfektně doplňuje prostředí jak z Pirátů z Karibiku. Starz boří hranice, jak co se týče sexuality tak nečekané nahoty, která je pro jednou vyrovnaná. Události se mění o 180 stupňů v průběhu jednoho dílu, což zaručuje, že jsem se v průběhu jedné řady musela několikrát zvedat z podlahy. Další z řady úžasných historých seriálů dneška. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Vypravny serial o piratoch, aky tu uz dlho chybal. Toby Stephensa /bondovka Dnes neumirej/ uznavam a kedze sa voci prudkym heterakom prudko vymedzujem, tak pre mna je to nielen vyborny herec, ale aj sympatak. Jo a aby som ukazal, ze Stephensa uznavam, smrtelne vazne by som kludne udelal rohozku na ktoru by stupil alebo nieco v style Paola Villaggia, ked Villaggio - Fantozzi komusi zahlasil, ze by sa vyspal pred dverami jedneho cloveka ako strazny pes, Jo, smrtelne vazne by som to spravil. Este nikdy som nerobil strazneho psa a vsetko je jednou poprve. ZaplatRamesse vsak tu boli aj nadherne samice ako Hannah New a na seks je vhodna pre mna aj Klara Paget. 92 % ()

Reklama

Hafran 

všechny recenze uživatele

Nebývale precizně napsaný seriál, který počítá s každou epizodou od začátku až do konce, pres všechny série. Takže vývoj jednotlivých motivů a postav dává smysl, což u takhle dlouhých seriálů je obvykle spíš opakem. Seriál o hrůzách války a ještě hrůznějších rozhodnutích a kompromisech, o tom, kdy je někoho zradit pro vyšší věc obhajitelné a kdy ne. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Nakonec dost spokojenost. První série je vyloženě bídná a proto jsem s ní před lety skončil, vypadalo to na přihlouplou nudu plnou napomádovaných nýmandů. Od druhé už se na to ale dá dívat, byť pořád žádný zázrak - na pořádného nástupce Spartaca je tam dost málo tits&murder (ale aspoň krev už není tak očividně cgi), na televizní Piráty z Karibiku chybí ta ztřeštěnost a měřítko, a jakkoli se snaží tvářit jak jde o serious drama o osidlování Baham, tak je to samozřejmě příběhem hodně velká blbina... a všude mezi tím pořád hodně vaty. Zato třetí a čtvrtá řada už jsou parádní, konečně se přitvrdí na velkolepé akci, a hlavně už se pořádně vyprofilují hlavní postavy a jejich dějové oblouky - každému se tu dá trochu fandit, s každým zamává příběh hodně nečekaně a nezřídka s velmi nehezkým koncem. Figurky na šachovnici se kterými scénáristi hrají hru ne zrovna uvěřitelnou, ale rozhodně zábavnou. 8/10 ()

liquido26 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsem v polovině druhé série nicméně tento seriál jsem si zamiloval hned od začátku. Obzvláště postavy, ať už je to charismatický drsňák Flint nebo sympatický zabiják kapitán Vane, vyčuraný John Silver, zbabělý Jack Rackham, psychopatka Anne Bonny anebo sexy prostitutka Max. Je pravda, že to hodně sází na sex a nahotu, ale na druhou stranu ani příběh ani napětí tím nijak nestrádá a co se kostýmů, kulis a celkové atmosféry týče, tak taky super. Hodně jsem slyšel názory, že první série je slabá a druhá bombastická (co se příběhu týče). Pro mě jsou obě dvě rovnocenně dobrý, jenom ta druhá obsahuje některé velmi nečekané zvraty. ()

Galerie (551)

Zajímavosti (12)

  • Jacku Rackhamovi se skutečně připisuje autorství charakteristického motivu pirátské vlajky (lebka a zkřížené hnáty na černém pozadí), který je známý také pod označením „Jolly Roger“. (oli009)
  • Téměř všechny flashbacky ve druhé sérii se natáčely v řadě v průběhu pouhých 10 dní. (oli009)

Související novinky

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

David Slade se ujal piráta Malkoviche

David Slade se ujal piráta Malkoviche

14.08.2013

Začátkem příštího roku uvidíme na obrazovkách velký pirátský souboj. Stanice Starz nahradí Spartaka seriálem Black Sails z produkce Michaela Baye o mladších letech Flinta a Silvera ze slavného… (více)

Neil Marshall a další bitva o Západozemí

Neil Marshall a další bitva o Západozemí

09.07.2013

Pokud nás tvůrci čím dál sledovanější Hry o trůny něčím rozčilují, určitě je to vyhýbání se velkým bitevním scénám. Když už ale náhodou k nějaké akci dojde, stojí to za to. I proto byla epizoda… (více)

Reklama

Reklama