Reklama

Reklama

Pod černou vlajkou

(seriál)
Trailer 2
USA, (2014–2017), 35 h 12 min (Minutáž: 49–65 min)

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Toby Stephens, Luke Arnold, Clara Paget, Mark Ryan, Hakeem Kae-Kazim, Jessica Parker Kennedy, Patrick Lyster, Langley Kirkwood, Jeremy Crutchley, Tom Hopper (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(38)

Píše se rok 1715 a nad piráty se začíná pomalu smrákat. Světové mocnosti jim vyhlašují  absolutní válku, protože ohrožují prosperitu zámořského obchodu. Obávaný bukanýr, kapitán Flint, přibírá do své posádky mladého nováčka Johna Silvera a společně se vydávají na výpravu za obřím pokladem, který by mohl zachránit upadající pirátskou základnu… (TV Prima)

(více)

Recenze uživatele bigjames k tomuto seriálu (4)

Série 1 (2014) (S01) 

První série Black Sails má velmi slušné tempo, nenudí a je ideálním zahájením seriálového pirátského dobrodružství. Postupně se dozvídáme více a více informací o jednotlivých postavách, jejich ambicích i motivech a nutno říci, že snad ani o jediném charakteru nelze říci, že by byl nezajímavý. Záporák z Dnes Neumírej Toby Stephens je pro roli Flinta ideální, zvládá ji s bravurou. Hodně se mi líbí práce s kamerou a celé zpracování působí velmi živě. A to jak plavby po rozbouřeném moři, tak politika a intriky v Nassau. Velmi povedené jsou i námořní bitvy. První sérii nechybí ani nějaký ten drsnější moment a o odhalená poprsí také není nouze, což je rozhodně plus. Některé díly ovšem byly pojaty s trošku rozvážnějším tempem a část událostí působila nevěrohodně či mi do zajeté koncepce nezapadala. Celkově se ale jedná o velice povedený rozjezd seriálu a jsem zvědavý, co bude následovat. ()

Série 2 (2015) (S02) 

Druhá série mě bavila o něco méně než ta první, a to zejména kvůli tomu, že se děj odehrával převážně v Nassau, osobně mi chybělo více scén z moře, tak jako tomu bylo v první sezoně. Zpočátku mě také moc nechytily flashbacky z Flintovy minulosti a Miranda je snad jediná postava, která je mi vyloženě nesympatická. Plusů je ale samozřejmě mnohem více. Jednotlivé postavy se postupně vyvíjí a je velmi zajímavé sledovat, jak získávají či ztrácejí sympatie. Hodně mě baví Kuchař, který se postupně vypracovává výš a výš a fandím také Jackovi s Anne, stali se z nich jedny z mých nejoblíbenějších postav. To platí i o Max, která má nakročeno k titulu nové královny Nassau. Zmíním se ještě o Vaneovi, který byl podle mě v druhé sérii jedním z nejlepších charakterů. Naopak postava Eleanor jakoby trochu ztrácela šťávu. Kamera opět excelentní, stejně tak zápletky v ději a celkový dojem více než skvělý. Hlavně poslední epizody série neměly chybu. ()

Série 3 (2016) (S03) 

Kvalita postupně upadá a postavy v seriálu už moc nemají čím překvapit. Dějový zvrat v podobě příjezdu guvernéra považuji za nešťastný, vše se tím zpočátku spíše brzdí. Vane si zasloužil epičtější konec a válka Anglie proti alianci Pirátů a otroků zatím působí trochu směšně. Negativa směřuji spíš na první díl a závěr série, který mi připadal dost utahaný. Jinak pořád skvělá zábava, ale doufám, že čtvrtá série přinese něco nového, jinak se asi začnu nudit. ()

Série 4 (2017) (S04) 

Skvělá čtvrtá série posouvá Black Sails kvalitou zpátky k první sezoně, kterou jsem až dosud považoval za jasně nejpovedenější. Tvůrci seriálu nám naservírovali spoustu zajímavé akce, nečekaných zvratů a silných momentů. Jednotlivé postavy opět bojují o sympatie diváka a volbu mu rozhodně neulehčují. John Silver s Flintem rozehráli skvělou hru a konečně se mi začal líbit i dříve nevýrazný guvernér. Návrat ke kořenům jednoznačně chválím, čtvrtá série má jen minimum nedostatků. Poslední dva díly parádní, tajemné prostředí ostrova rozhodně závěru celého seriálu dodalo potřebnou šťávu. Nejoblíbenější postavy: Jack Rackham, Anne Bonny, Charles Vane, James Flint. ()

Související novinky

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

David Slade se ujal piráta Malkoviche

David Slade se ujal piráta Malkoviche

14.08.2013

Začátkem příštího roku uvidíme na obrazovkách velký pirátský souboj. Stanice Starz nahradí Spartaka seriálem Black Sails z produkce Michaela Baye o mladších letech Flinta a Silvera ze slavného… (více)

Neil Marshall a další bitva o Západozemí

Neil Marshall a další bitva o Západozemí

09.07.2013

Pokud nás tvůrci čím dál sledovanější Hry o trůny něčím rozčilují, určitě je to vyhýbání se velkým bitevním scénám. Když už ale náhodou k nějaké akci dojde, stojí to za to. I proto byla epizoda… (více)

Reklama

Reklama