Reklama

Reklama

Diplomová práce

  • Španělsko Tesis (více)
Trailer

Thriller o studentce filmové fakulty, která si jako téma diplomové práce vybrala násilí v audiovizuálním průmyslu, je prvním filmem tehdy 23letého španělského režiséra Alejandra Amenábara. Angela v té chvíli ovšem ani netuší o existenci tzv. "snuff" filmů. Svět, ve kterém se nedopatřením ocitne, se před ní otevře ve chvíli, kdy je v projekční místnosti nalezen jeden z jejích profesorů - shodou okolností vedoucí její diplomové práce - mrtev. Angele se dostane do ruky kazeta s filmem, který pan profesor sledoval těsně před svou smrtí. Ve chvíli, kdy ji vkládá do videa, ještě netuší, že se stane svědkem něčeho strašnějšího, než si kdy dokázala vůbec představit. A že po stejné kazetě už pátrá někdo jiný. Někdo, pro koho je důležitější než cokoliv jiného a kdo se nebude ohlížet na nic a nikoho. Bude mít Angela dost důvtipu a duchapřítomnosti, aby unikla? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (260)

Morholt 

všechny recenze uživatele

No to byla ale hovadina. Hlavní hrdinka aspiruje na titul Nejtupější nána a dialogy nejspíš psala troska v poslední fázi heroinové závislosti, protože tolik sraček z úst herců jsem v jednom filmu snad ještě neslyšel. Pravda - na vině může být i děsivý český dabing, ale já se obávám, že ve španělštině to nebude o mnoho lepší. Ono to ani nejde. A aby toho nebylo málo, tak režisér celou tu hrůzu natahoval seč to jen šlo, takže když už jsem si myslel, že už je fakt konec, došlo k dalšímu nesmyslnému zvratu, který vlastně ani zvratem nebyl. Jediné, co činilo celý film občas zneklidňujícím, byla v jistých momentech hudba a jekot týraných. 10% ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Pro mě celkem nudný a strašně unylý thriller s dobrým námětem kvalitníma hercema ale pro mě bohužel strašně nudný a celou dobu mi přišlo že koukám na 5 hodinový film, takže nic extra pro mě. navíc mi přišlo že ty postavy jsou naprosto bezcharakterní. Pro mě zklamání a to velký protože námět mě zaujal hodně. ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Dokonalý thriller! Tohle byl jeden z nejlepších thrillerů, které jsem kdy viděl. Bylo tu napětí, bylo zde zajímavé téma, bylo zde několik podezřelých, mělo to náboj, a mělo to mrazivou atmosféru. Snuff film je určitě atraktivní téma, zvláště, když je použit jako hlavní zápletka pro thriller. Alejandro Amenábar si s tímto námětem vyhrál a dá se říci že hlavně díky jeho režii je tenhle thriller jedním z nejlepších mnou dosud viděných thrillerů. A nutno dodat, že se mi ani nepovedlo uhádnout vraha, nebo chcete-li onoho autora snuff filmů, po němž hlavní hrdinka pátrá. Prostě perfektně natočený thriller s velmi zajímavou zápletkou. Taktéž musím pochválit herecké výkony, protože vše je velmi lehce uvěřitelné. Tohle je můj dosud jediný španělský thriller, který jsem kdy viděl, ale rozhodně stojí za to ho vidět. Jinak poprvé jsem ho viděl v TV v roce 2003. A až nyní, po pěti letech, jsem ho viděl podruhé. A nutno dodat, že scény z tohoto thrilleru se mi tehdy usadili hluboko v hlavě a v tom pětiletém mezidobí mezi prvním a druhým zhlédnutím se mi stále některé scény z tohoto filmu přehrávaly v hlavě. Takže to znamená, že tohle je jeden z těch nezapomenutelných filmů, který jsem schopen si vybavit i po letech. A tohle je pro mě známka kvality filmu. Takže dávám maximální hodnocení. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Angela píše diplomovku zaoberajúcu sa témou vizuálneho násilia. Aby jej práca bolo dokonalá, hľadá najrôznejšie podklady, ako dokumenty, články či dokonca nezverejnené autentické video záznamy. Nakoľko je k dispozícii málo prostriedkov, požiada o pomoc svojho profesora. Ten sa v archíve študovne dostáva k starej páske s morbídnym pornom pochádzajúcim z Československa. Jej obsah je však odlišný ako očakával. Varovanie mladej študentke už dať nestihne. Angela ho totiž nachádza mŕtveho v študentskej videotéke. Z akého dôvodu však profesor umrel? Bolo to chorobou, alebo bolo príčinou niečo iné? Výborný thriller. Mne síce neprišiel lepší, ako jeho mladší brat, 8MM, no vzhľadom nato, že bol prvý, má môj obrovský rešpekt. Príbeh síce originálnejší, ale čo sa prevedenia týka, 8MM mi prišiel napínavejší. Napriek tomu, že film ponúka niekoľko zvratov, rozuzlenie očakávané - 70%. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

tesis nejde nesrovnávat s o tři roky mladším americkým bráškou, který mi prostě přišel o chloupek lepší... co se týče ponurosti, napětí, atmosféry, hereckých výkonů, všechno už prostě bylo lepší v 8MM, i když paradoxně vznikly později... diplomka dobrá, ale pro mě o hvězdu překonaná schumacherem... 70% ()

Galerie (16)

Zajímavosti (12)

  • Keď je Chema s Angelou v izbe a vyberá spod postele tašku s kazetami, má na sebe náhrdelník. Pri vkladaní kazety do prehrávača ho nemá, no v ďalšom zábere, keď leží na posteli, ho už opäť má. (Isomut)

Reklama

Reklama