Reklama

Reklama

Salem

(seriál)
Trailer
USA, (2014–2017), 29 h 43 min (Minutáž: 43–60 min)

Hudba:

Tyler Bates

Hrají:

Janet Montgomery, Shane West, Seth Gabel, Ashley Madekwe, Tamzin Merchant, Xander Berkeley, Iddo Goldberg, Elise Eberle, Morgana Shaw, Stephen Lang (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(36)

Obsahy(1)

Seriál odohrávajúci sa v násilnom období 17. storočia v Massachusetts poodhaľuje oponu smutne známych procesov s čarodejnicami v meste Salem, ako aj nevysvetliteľných, nadprirodzených udalostí, ktoré poháňali dianie počas tejto temnej stránky amerických dejín. Bosorky sú skutočné, ale nie sú také, ako ich vidia ostatní.
Hlavnými postavami seriálu sú John Alden (Shane West), ktorý sa vracia z vojny a nachádza svojho priateľa Cottona Mathera (Seth Gabel), ako riadi procesy s čarodejnicami. Stretáva aj svoju bývalú lásku Mary Sibley (Janet Montgomery), ktorá je vydaná za staršieho, no bohatého muža, Georgea Sibleyho (Michael Mulheren). Napriek nepriaznivým okolnostiam a prostrediu riadiaceho sa pravidlami puritánskeho života, sa vzťah medzi Johnom a Mary opäť obnoví. (Incantator)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (73)

misterz 

všechny recenze uživatele

Krásna ukážka klesajúcej kvality. Prvá séria nadpriemerná, druhá ešte ušla, no tá tretia už za veľa nestála. Myslím, že aj titulkárom došla trpezlivosť, keďže od štvrtej časti poslednej série sa už titulky nedajú zohnať. Teda aspoň ja som nezohnal. K záveru sa z toho stal hotový paškvil. Slabší priemer. 55/100 ()

PabloFuentes 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení letošního roku. Čekal jsem málo, ale dostal jsem hodně a postupem času dokonce víc a víc. Člověk zde prostě musí fandit zlu. Finále bylo překvapující a už teď se těším na druhou sérii, protože si za Boha neumím představit, jak tohle může pokračovat. Možná by bylo dobře, kdyby to takhle i skončilo. Skvělý seriál, který mohu jen doporučit. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Za mě hodně velká spokojenost. Miluji středověk, čarodějnice, voodoo a všechny věci s tímhle spojené a kdo je na tom podobně, tak ať neváhá. První díl nasadil slušnou laťku, co se týče množstvím zajímavých postav a slušnou ukázkou atmosférických hororových scén, které byly pro mne vizuálem až dechberoucí. Druhá řada začíná slušně, nová postava doktůrka je přínos a také budeme mít co čest s další Čarodějnickou potvorou.. Těším se. ()

José77 

všechny recenze uživatele

SPOJLR! vole, kdyz tam vytahla tou ropuchu tomu typkovi z pusy, jsem se malem posral! jako efekty dobry, to jo, ale ten pribeh mel asi takovou hloubku jak mysl moji stary! jako ja nevravim, ze je to zly, a kdyz budu mit chut a cas, tak ja tomu tu sanci jeste dam, to ne ze ne! ale ted je to jen za dve no, nemuzu nic delat. ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Zpočátku je tempo poměrně pozvolné, ale po příchodu Stephena Langa nabere na obrátkách a souboj Puritánů a čarodějnic je čím dál zajímavější. Fajn je i to, že ani jedna strana není prezentována jen jako dobrá či zlá. Špatná není ani atmosféra, i když některé nechutnosti by si mohli tvůrci odpustit, jsou zbytečně samoúčelné. Ale jinak slušná podívaná. 7/10 ()

Galerie (955)

Zajímavosti (9)

  • Skutočný kapitán John Alden (Shane West) sa oženil s pútničkou menom Priscilla Mullins v roku 1621. Mali spolu 10 detí. (Carol Pifková)
  • Samhain je keltský sviatok, v ktorom sa oslavuje koniec zberu úrody a príchod zimy. V seriáli je Samhain vodca spolku, ktorý chráni jeho členov. (Carol Pifková)
  • Skutočná Tituba (v seriáli ju hrá Ashley Madekwe) bola jednou z prvých žien obvinených z čarodejníctva počas Salemských čarodejníckych procesov v roku 1962. (Carol Pifková)

Reklama

Reklama