Reklama

Reklama

Neviditelní

(seriál)
  • Slovensko Neviditeľní
Trailer 2
Česko, 2014, 12 h 6 min (Minutáž: 51–60 min)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Vypadají jako my, mluví jako my, ale mají něco navíc – gen, který jim umožňuje dýchat vodu. Aniž to tušíme, žijí mezi námi. Vodní lidé. Není to pohádka – je to realita a čistá pravda. Neviditelní je název třináctidílného komediálního seriálu o menšině, žijící v utajení mezi námi. O vodních lidech. Vypadají jako my, mluví jako my, ale mají něco navíc – akvagen, který jim umožňuje dýchat vodu. V poslední době jich ubývá. Páření se „suchými" totiž snižuje kvalitu jedinečného genu a vodníci postupně přicházejí o svou zázračnou schopnost. Někdy se mezi nimi objeví tzv. „vlk", tedy vodník, který o sobě nevěděl, že je vodník. A když se vodnickým vlkem stane známý pražský lobbista Laušman a navíc před objektivy televizních kamer, nastává problém. A hned dvojitý – suchý notorický podvodník Laušman má v patách policii a nově objevený vodník Laušman vodní lidi, kteří se bojí prozrazení. Díky váhavosti a neschopnosti obou skupin Laušmanových nepřátel získá lobbista spojence, který mu zachrání život. A netuší, co všechno jeho záchranou rozpoutá... (Česká televize)

(více)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (232)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Takhle to dopadne, když honíte deset zajíců najednou. 1) Přehršel vtipných, méně vtipných i téměř trapných nápadů mi připomněla seriál o princezně Arabele. Zaujala mě půvabná role lobbisty Laušmana (48letý Jiří Langmajer), jeho milenky Moniky (31letá Barbora Poláková) nebo strážce vyšehradské zázračné vody Krysy (46letý Radek Holub). Rovněž 29letý Lukáš Příkazský (pomocník komisařky), 32letý Kryštof Hádek (vodnický "korunnní princ"), 67letý Jiří Bartoška (šéf vodníků) či 41letá Simona Babčáková (komisařka) stojí za zmínku...o ceníku úplatků BIS nemluvě._____ 2) Seriál nabízí rozmanité dějové linky, které by si ovšem zasloužily kvalitnější rozpracování. Takhle mi připomíná mísu nakousnutých chaoticky poskládaných jablek. Chvílemi lehce nudné, chvílemi docela zábavné. Celkový dojem vlažný._____ 3) Z prvních 20 komentářů řazených podle počtu bodů uživatele jsem napočítal celkem 6 (!), jejichž autoři deklarují, že si svůj kvalifikovaný názor učinili na základě první epizody (jeden dokonce už po 10 minutách). Jak si pozorný čtenář všimne, i další komentátoři z uvedené dvacítky považují svá hodnocení za natolik přínosná, že je píší už někdy mezi prvním a druhým dílem, i když to veřejně nepřiznávají. ()

anura 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně promarněná příležitost. Seriál měl potenciál cca do 3. dílu, pak to s ním šlo sešupem z kopce. A na vině je scénář, jakoby byl psán na koleni před každým natáčením, nebo se v průběhu točby změnil rozpočet, odešli hlavní aktéři, scénárista našel na psaní někoho jiného. Epizodní figurky převzaly otěže hlavních rolí (kardinální chyba) a vtip, kterým bavil fiktivní vodnický svět, se totálně utopil v plytkých scénách. Z komického seriálu mexická telenovela. Esmeralda nebo Divoký anděl hadr. Poslední 3- 4 díly takové utrpení, že jsem nebyla schopna dokoukat závěrečný díl. ()

Reklama

evilmind 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době něco, na co jsem se v ČT docela těšil, jak na základě tématu, tak především dobře vypadajících trailerů. Po první episodě to zatím nebudu hodnotit, ale přesto dost věcí mi přišlo zvláštních - jak je ostatně na veřejnoprávní TV poslední dobou zvykem. Především mi uniká význam toho, proč na jednu stranu naberu poměrně reprezentativní výběr slušných herců (excelují Sobota, Langmajer nebo Chýlková), a na straně druhé je promíchám se strašidelně vyhlížejícími pseudocelebritami, zvláště vodnická rada se jimi hemží - Ondřej Hejna, kterého proboha dokonce nechali (opakovaně) mluvit ve stylu "paní nesu vám psaní", taková ta modní blogerka Františka, a jiné příšery, vybrané dle nejasného klíče... Co alespoň místy funguje je humor, především různé vodnické vtípky a narážky, ale i tady mám pocit, že v trailerech ty pointy vynikly mnohem lépe, než tady, podivně pospojované něčím, co pravděpodobně měl být pokus o nějakou společenskou satiru. Šanci tomu ještě dám, v naději, že pilot byl takový zmatený protože je to pilot. EDIT po 12 episodach - nastesti pseudocelebrity jen ukázněně dělají křoví, vodnická mytologie je docela propracovaná a temná, a humorných narážek je tak akorát. Takže nakonec jeden z nejzajímavějších českých počinů posledních let. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení v našich seriálových vodách (a že poslední roky není o překvapení nouze). Vodnictvo ve velmi lákavém složení (Bartoška, Hejma, Langmajer, sexy Jeziny, Holub, Poláková, Babčáková atd atd) a s moc velmi zábavnými přirovnáními k současné společnosti a historii. První třetinu seriálu jsem se hodně bavil a žasl, kolik nápadů se do tohoto počinu vlezlo. Potom už jsem byl nucen sledovat seriál v práci a nebylo to ono, ale nutno dodat, že i nápadů ubývalo. Stejně mi to ale přirostlo k srdci natolik, že jsem se vydal na výlet na Vyšehrad. ()

mcleod 

všechny recenze uživatele

Ze začátku hodně vtipné, skoro bych se nebál to označit za jednu z nejlepších komedií, co v Česku za poslední roky vznikla. Zhruba od půlky se však seriál trochu tvůrcům vymkl z rukou, jako by najednou nevěděli, co se slibně rozjetým příběhem, začali vymýšlet nejrůznější tu dobré, tu příšerné zápletky, které ale příběh nikam neposouvaly (od půlky se vlastně nic zásadního a nového v seriálu nestalo) a spíše působily rušivě. Autoři zabili jednu z ústředních, navíc tu nejsympatičtější a nejlépe zahranou postavu (Luděk Sobota), protože revoluce a revolucionáři přece musí vždy zničit sami sebe; mladou dvojici, která hrála jakousi protiváhu znepřátelených dospěláckých rodin a mohla tak tvořit (i přes neoriginální parafrázi Romea a Julie) zajímavé napětí v příběhu, radši poslali pryč (protože už očividně nevěděli, co s nimi dál); policii, kterou zapojili poměrně originálně, jako působící při odhalování vodnického světa hloupě, avšak mající ve všem pravdu, nakonec odrovnali tím, že ji postavili k plotně; na druhou stranu katolickou církev, jako největšího otloukánka západního světa, zapojili poměrně neoriginálně negativním způsobem (nic proti, ale mohlo být propracovanější); a především největší tajemno seriálu (vyšehradské podzemí), které pomáhalo udržovat příjemné napětí a zvědavost, nakonec příliš brzy odtajnili trochu směšným způsobem (nic proti Radku Holubovi, mám toho herce rád, tady taky vše zahrál výborně ve svém stylu, spíše mi jde o prostředí, děj a některé postavy okolo). No, škoda, že to autoři neustáli, mohl to být nejen na české prostředí výborný seriál. ()

Galerie (354)

Zajímavosti (17)

  • Během rozhovoru Vydry (Jiří Bartoška) a Laušmana (Jiří Langmajer) v prvním díle, kdy oba aktéři sedí ve vodě na židlích, se v záběrech změní poloha ucha na kýblu, samotného kýblu a větve, která leží na břehu. (Jirka_Globus)
  • V epizodě jsou zmíněni agenti Mulder a Scullyová ze seriálu Akta X (od r. 1993). (SONY_)
  • Dům, kde bydlí Jeziny (Jana Plodková, Sandra Nováková, Iva Pazderková), je na adrese U Železné lávky 554/2 v Praze na Malé Straně. Mýtní domek byl postaven jako sídlo výběrčího mýta současně s Rudolfovou lávkou, která spojovala Klárov na Malé Straně se Starým Městem v místech na Rejdišti. Lávku roku 1914 nahradil Mánesův most a hrázděný domek sloužil jako klubovna sdružení Gemini. (sator)

Reklama

Reklama