Reklama

Reklama

Labyrint - Série 1

(série)
Krimi / Drama / Thriller / Mysteriózní
Česko, 2015, 6 h 46 min (Minutáž: 58 min)

Režie:

Jiří Strach

Scénář:

Petr Hudský

Kamera:

Martin Šec

Hrají:

Jiří Langmajer, Zuzana Kanócz, Stanislav Majer, Miroslav Donutil, Michal Dalecký, Pavel Batěk, Zuzana Kajnarová, Anna Kameníková, Michal Dlouhý (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(7)

Recenze (56)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Jiří Strach mě nezklamal, naservíroval mi hutnou, napínavou a poměrně dost drsnou kriminální sérii... Vyšetřování brutálních vražd je zajímavé, poutavé a obětí neustále přibývá.. Herecký ansámbl sympatický, to ústřední herecké trio - Jiří Langmajer, Zuzana Kanócz, Stanislav Majer - se mi moc líbilo, za zmínku určitě stojí i hudba, Ondřej Brzobohatý je talent po tatínkovi i od Boha či Matky přírody.. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bože na nebesích, takhle to pokurvit, to musí být umění - artový český seriál. 6 zajímavých dílů, kdy postupně naprosto nesouvisející věci skvěle začnou zapadat a vrcholem je naprosto nečekané useknutí plynule a úspěšně se rozplétajícího klubka šíleného plánu koncem šestého dílu, přičemž by to skutečně končilo v tématu díla vůbec ne moc optimisticky a přesto to by byl TEN správný konec všeho, bylo doslova zabito naprosto idiotským posledním dílem, přinášejícím tak pitomé konstrukce děje, že mi tam snad chyběli jen UFOni. Ten poslední díl byl TAK moc nesmyslý, že hodně dobrý seriál (****) klesl až do "ereba" a jednu hvězdu tomu nedám fakt jen za těch šest předchozích dílů. Hudský se snad sjel nějakým dost špatným matrošem nebo to celé z nějakého příkazu z ČT nechtěně ale z povinnosti totálně dosral. Taková škoda. Pro lepší vyznění doporučuji snad sedmý díl vůbec nepouštět a smířit se s otevřeností konce dílu 6. Tak jako to skončilo, by to končilo i pro diváka a tečka v ději, tečka pro postavy a tečka pro diváka, svět je zlý. A ne že se pak vše musí nesmyslně dovysvětlovávat hovadinami. ()

Reklama

Garch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

(1) Dost nadsazeno nad českou realitu (smíchán Temný případ, severské krimi, Šifra...), které se spíše blíží ti dva příslušníci místního oddělení, kteří moc nepátrají po zmizelé, protože to je standardní postup. (2-3) Pokud nelpím na realitě, tak: zahrané slušně a Jiří Langmajer i Zuzana Kanócz výborní, hooodně rozvětvená zápletka, kamera je výborná. Zvuk a hudba vynikající /mimo klišé: Carmina Burana.../. (4-5) Chvílemi docela temné a napínavé jako kšandy. Každým dílem zamotanější, ale stále drží směr - velké překvapení u české série! (6) Slabší úkrok stranou, s brutálním zakončením. (7) retrospektivní začátek, jako skvělá přesmyčka k vyvrcholení série. Klobouk dolů, pane Strachu. PS. konec mírně rozplizlý. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

ACHTUNG - SPOILERS! Občas to vypadá, jako kdyby těch sedm dílů vypadlo z delšího seriálu (dva hlavní detektivové se jen špičkují, zajímalo by mne i to, jak si povede Kotek a dcera), Brzobohatého hudba sice slouží žánru, ale přijde mi taková strojová, bez duše a cca v pátém díle už se člověk ve všech těch jménech a vražedných situacích ztrácel, i když Jana Štěpánková si snad svou první zápornou roli vystřihla dobře. ;-) Připadá mi, že Petr Hudský napsal něco mezi Santiniho jazykem a Vašíčkem, ale není ani pořádně filozofický, ani záhadný. Hlavně se ale bojím, Jirko, aby tě diváci nebrali jen jako režiséra (nejsem si jist, nakolik vnímají výjimky Operace Silver, A, Brainstorm nebo Osmy), mysteriózna a pohádek. 70%. ()

golfista 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Odborník na mysteriozní krimi Jiří Strach přesvědčuje, že v tomhle oboru nemá u nás konkurenci. Bohužel je ale z celého projektu moc vidět ta povinnost dostat se na sedm hodinových dílů. To je fakt moc a výsledku to hrozně ublížilo. Kdyby byla ta možnost z dané látky natočit klasické "strachovské" trojdílné krimi, jednalo by se bezesporu o skvělý počin. ()

Galerie (224)

Zajímavosti (23)

  • První série se natáčela v těchto lokalitách: Brno, Praha, hrad Boskovice, Doubravník, léčebný ústav Jevíčko, Zoo Brno, Ochoz u Brna, Lom Seč - Rudlice, Blansko, klášter Rajhrad, nádraží Tišnov, Čebín, Dolní Kounice, Fakultní nemocnice Brno, park Lužánky - Brno, Bratislava, vazební věznice Brno, Omice, dálnice D1, Skalice na Slovensku, klášter Znojmo, železniční tunel Olomoučany, větrný mlýn Petrovice, Brněnská přehrada, zámek Hoštice (okres Kroměříž), Moravské Knínice, Nebovidy, hrad Špilberk, Kuřim. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • V díle se objevuje postava, která se představuje jako silák Jirka Knedla (Petr Drozda). Jedná se o narážku na moravského siláka Zdeňka Knedlu. (sator)

Reklama

Reklama