Reklama

Reklama

Místo zločinu Plzeň

(seriál)
Česko, 2015, 5 h 49 min (Minutáž: 57–60 min)

Režie:

Jan Hřebejk

Scénář:

Martin Bezouška

Kamera:

Asen Šopov

Hrají:

Lukáš Vaculík, Martin Stránský, Jan Zadražil, Vladimír Polívka, Berenika Kohoutová, Vladimír Kratina, Zuzana Vejvodová, Jaroslav Pížl, Barbora Kodetová, Vítek Pokorný, Václav Liška, Jana Gýrová (více)
(další profese)

Epizody(6)

Šestidílný kriminální seriál Místo zločinu Plzeň sleduje práci plzeňského kriminalistického oddělení. Divákům se představí plukovník Karel Drtina (Lukáš Vaculík), šéf plzeňské kriminálky, strohý profesionál, který nemá osobní vztahy s vyšetřovateli v oblibě, a kapitán Tomáš Karas (Jan Zadražil), racionální pedant, jehož jedinou slabostí je tolerance ke kolegovi Viktoru Knappovi (Martin Stránský), který i přesto, že se rád napije, má v týmu respekt. Nejstarším členem kriminalistického oddělení je major Vladimír Šimek (Vladimír Kratina), ženský element zastupuje kapitánka Mirka Ondrová (Berenika Kohoutová), svéhlavá, ale velmi pracovitá vyšetřovatelka. Nejmladším členem týmu, hledajícím každou příležitost k tomu, aby se prosadil, je zakomplexovaný kapitán Jakub Lepší (Vladimír Polívka). Kromě nich se v seriálu objeví také Bára Kodetová, Jitka Čvančarová, Tereza Brodská, Andrea Verešová či Zuzana Vejvodová. Tým kriminalistů bude v seriálu řešit vraždu významného plzeňského podnikatele, pátrat po nezvěstných pracovnících bio farmy, hledat manželku šéfa plzeňské opery, odhalovat psychopata, který zřejmě stojí za vraždou mladé ženy, i pátrat po tom, kdo řídil náklaďák, který srazil místní učitelku. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele pakobylka k tomuto seriálu (1)

Místo zločinu Plzeň (2015) 

Nevím, nakolik můžu mluvit za Plzeň, ale je mým rodným městem - a nikdy jsem ji neopustila, tak snad mám alespoň trochu právo vyjádřit se k její nejnovější roli. Myslím, že má dostatek - ne-li nadbytek své vlastní kriminality ... tudíž není třeba zásobovat ji ještě kriminalitou fiktivní a pasovat ji tak na skutečné "místo zločinu". Obzvláště pokud na place nijak zvlášť nezáří: Řekla bych, že je degradována na pouhé "křoví" ... a nevšimla jsem si, že by měla vlastního vizážistu, který by o ni pečoval - který by zařídil, aby navzdory svému věku před kamerou vypadala k světu. Ani o zápletce se nedá říct, že by vynikala krásou nebo inteligencí, jejíž odlesk by snad Plzni mohla předat, takže konečný výsledek je dosti ubohý. P.S.: 1) Mám ke "svému" městu spoustu výhrad, měla jsem docela jiné představy i o jeho prezentaci jakožto hlavního evropského města kultury pro rok 2015, ale co je moc, to je moc - TAKOVOUHLE ostudu si snad žádné české město nezaslouží. Dokonce ani v tom případě, když si samo neobyčejně chytře zbourá vlastní Dům kultury. (A když jeho nevděčné obyvatelstvo následně v referendu zamítne další obchodní centrum, které mělo být na takto uprázdněné ploše vystavěné, zůstane na dohled od hlavního vlakového nádraží něco jako obří díra po obřím granátu - zatímco budova zbrusu nového divadla se tísní na jedné z nejrušnějších místních křižovatek.); 2) Proč si proboha seriál vybírá lokace, které s Plzní - potažmo s plzeňským krajem - nemají pranic společného ? (Viz díl číslo 4, který se prokazatelně odehrává na Liberecku.) A pokud je mi výjimečně povoleno užívat si existujících plzeňských exteriérů (u interiérů si mnohdy nejsem jistá), musím pro změnu vstřebat neexistující místní zločinné celebrity - ach jo ! ()

Reklama

Reklama