Reklama

Reklama

Místo zločinu Plzeň

(seriál)
Česko, 2015, 5 h 49 min (Minutáž: 57–60 min)

Režie:

Jan Hřebejk

Scénář:

Martin Bezouška

Kamera:

Asen Šopov

Hrají:

Lukáš Vaculík, Martin Stránský, Jan Zadražil, Vladimír Polívka, Berenika Kohoutová, Vladimír Kratina, Zuzana Vejvodová, Jaroslav Pížl, Barbora Kodetová, Vítek Pokorný, Václav Liška, Jana Gýrová (více)
(další profese)

Epizody(6)

Šestidílný kriminální seriál Místo zločinu Plzeň sleduje práci plzeňského kriminalistického oddělení. Divákům se představí plukovník Karel Drtina (Lukáš Vaculík), šéf plzeňské kriminálky, strohý profesionál, který nemá osobní vztahy s vyšetřovateli v oblibě, a kapitán Tomáš Karas (Jan Zadražil), racionální pedant, jehož jedinou slabostí je tolerance ke kolegovi Viktoru Knappovi (Martin Stránský), který i přesto, že se rád napije, má v týmu respekt. Nejstarším členem kriminalistického oddělení je major Vladimír Šimek (Vladimír Kratina), ženský element zastupuje kapitánka Mirka Ondrová (Berenika Kohoutová), svéhlavá, ale velmi pracovitá vyšetřovatelka. Nejmladším členem týmu, hledajícím každou příležitost k tomu, aby se prosadil, je zakomplexovaný kapitán Jakub Lepší (Vladimír Polívka). Kromě nich se v seriálu objeví také Bára Kodetová, Jitka Čvančarová, Tereza Brodská, Andrea Verešová či Zuzana Vejvodová. Tým kriminalistů bude v seriálu řešit vraždu významného plzeňského podnikatele, pátrat po nezvěstných pracovnících bio farmy, hledat manželku šéfa plzeňské opery, odhalovat psychopata, který zřejmě stojí za vraždou mladé ženy, i pátrat po tom, kdo řídil náklaďák, který srazil místní učitelku. (Česká televize)

(více)

Recenze (216)

Tom_Lachtan

všechny recenze uživatele

Hřebejku, cos to udělal s mym městem?! No dobře, ono to zatím nijak extra špatné není, jen veskrze průměrná kriminálka, kde prim hraje charisma Martina Stránského, bohužel, až na pár záběrů žlutejch tramvají, synagogy, Bartoloměje a slovu o štruncákách je to jen a pouze tisíckát viděné, scénář je prostě slabej a navíc jsou v týmu až nechutně mladí vyšetřovatelé (24letá Kohoutová?? To někdo myslí vážně?). Mimochodem, v jednom záběru z náměstí bylo použito digitálního klíčování na blue screenu, neskutečná odpornost, obzvlášť když by se dalo krásně natáčet o pár metrů dál z jiného úhlu a nikdo a nic by nepřekáželo. Uvidíme dál, snad s lepším zakončením, že pokus o akci vyvolávajícím tak možná pocit trapnosti. Příště líp, do háje! ()

Rosalinda 

všechny recenze uživatele

20:42 - první díl premiéry seriálu a je tu už dvanáct hodnocení v podobě hvězdiček... Třikrát pět, čtyřikrát tři, čtyřikrát dvě a jednou jedna (60%). To je fascinující, jak rychle si člověk udělá hodnocení něčeho, co má šest dílů... Objektivita nadevše! - Tak po skončení prvního dílu hodnocení velice kleslo. - Já za sebe musím říct, že jsem se těšila hodně moc a zatím tedy přišlo spíše velké zklamání. Možná to bylo tím očekáváním, ale spíš bych řekla, že mě to zatím tedy opravdu moc nebere. Důkazem mi budiž i to, že jsem se v průběhu stihla kouknout sem, což by se mi při velkém (alespoň větším) zájmu a alespoň malém okouzlení prostě nestalo. A když už mi posledních asi deset minut nepřišlo tak tragických, tak přišly titulky a tak příšerná hudba k tomu, že mi zase spadly krovky. Plzeň taky zatím dostává pořádně na frak. Snad bude líp, uvidíme, ale pochybuji. Nicméně opět potvrzení toho, že velká očekávání, přináší velká zklamání. Neslané, nemastné, nezajímavé až nudné a nečekaně slabé. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Místo zločinu Plzeň – čtyři ze šesti zločinů se odehrají někde na vesnici. Takže jasný vzkaz, že jakmile filmaři vyrazí mimo Prahu, je všechno venkov. Šest zapomenutelných kriminálek se znuděnými policajty, prapodivným střihem a mizivým napětím. Celkový dojem doplňují WTF scény jako s opilou matkou Martina Stránského. Po třech dílech už jsem skoro čekal, jak to tvůrci dál použijí, ale chyba lávky, v dalších už se nevyskytuje. A nejhorší na tom je, že nejde o dílo nějakého snaživého začátečníka, ale zkušeného filmaře. V nejlepších chvílích byl seriál aspoň průměrný. (Do hodnocení není započítána příšerná znělka, které jsem měl plné zuby už při druhém dílu.) ()

Styxos 

všechny recenze uživatele

první díl tak tomuhle říkám pořádná kopačka do rozkroku fanouška detektivek. Stejně jako u Případu pro exorcistu, i tady měl Hřebejk skvělý obsazení. A stejně jako Případ pro exorcistu i tohle je hrozně, hrozně mdlý. Skoro až bez života a bez náboje, což jsou věci, který detektivka vyžaduje. Když to srovnám s Labyrintem, tak ano Labyrint měl sice debilní scénář, ale dokázal diváka chytnout. A to Místo zločinu Plzeň prostě neumí. Je mi jasný, že normálnímu divákovi programů českých televizí tohle bude vyhovovat, ale sakra, tam opravdu není někdo, kdo umí psát scénáře pro 21.století? Asi ne. Za co? Čím si zasluhujeme tak špatný věci? Ale abych jen nekafral - Martin Stránský, Jan Zadražil a Vladimír Kratina bombový (doopravdy moc doufám, že se do toho budou míchat i jejich osobní trable - ale jelikož tohle je detektivka z 20. století, tak to asi nehrozí). Zbytek obsazení mi pak připomínal panáky, kteří se akorát naučili odříkávat svoje fráze a tvářit se u toho určitým způsobem, jen aby to měli rychle za sebou. Plzeň super... no, snad se to otočí a seriál se vytáhne. Ale asi spíš ne a věci jako Případy prvního oddělení a Četnické humoresky budou nepřekonaný. PS: člověk co k tomu dělal/vybíral muziku nemá absolutně žádný vkus zbytek trapnost, debilita vlažnost - to jsou tři slova, která tento seriál vystihují. Ani po trapném prvním díle seriál nešel ani o stupeň nahoru. Jediný co na seriálu bylo dobré, byly náměty. A na to aby se z námětů staly skvosty, byl potřeba schopný režisér a scénárista. Bohužel se nekonalo ani jedno. Ve výsledku tak jenom * za Stránskýho. Dokázal bych si moc dobře představit seriál čistě o jeho postavě. Anebo radši ne. Další hovadinu podobnýho ražení bych už asi nepřežil. ()

D.Moore odpad!

všechny recenze uživatele

Předem musím říct, že kdyby se tvůrci Místa zločinu Plzeň snažili ještě o něco méně, mohla z toho být docela dobrá parodie. A protože si nejsem jistý, že se dobrovolně dokážu podívat na další, hodnotím tentokrát výjimečně hned první epizodu a hodnotím ji tak, jak si zaslouží. Nejhorší je, že nejde jenom o naprosto jalový příběh s postavami, které se chovají jako blbci, ale že ho Jan Hřebejk ani nějak zajímavě nenatočil. Plzeň se mu hodila vlastně jen do názvu, jinak ji v podstatě nevyužil (tady si ale říkám, že s ohledem na výsledek je to možná lepší), a když se někdo zmínil třeba o Radbuze nebo o Štruncákách, znělo to tak strašlivě nuceně... Navíc je zvláštní, že ačkoliv bylo několikrát řečeno, že na sebe jednotlivé díly nebudou navazovat, přinejmenším příběh Stránského matky je propojovat bude. Čili je možné, že Jan Hřebejk pořádně ani neví, co natočil. A to by leccos vysvětlovalo.___P.S. Druhý díl dojem nijak nezlepšil. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (20)

  • Ve scéně rozhovoru na schodišti (cca 41.-42. minuta) se všichni koukají dolů do kamery, ačkoliv by oba pánové měli koukat nahoru, protože rozhovor vedou se slečnou v patře nad nimi. (PMUL)
  • Schůzka s informátorem proběhla v objektu areálu bývalé cihelny Emanuela Klotze. Objekt se nachází v obci Košutka na adrese Karlovarská 124, Plzeň. (sator)
  • Rohan (Ivan Urbánek) bydlí na filmovém zámku, který je ve skutečnosti Mrázkova Vila na adrese Lichoceves 28, poblíž Roztok. Vilu postavil v roce 1936 místní velkostatkář Josef Mrázek. Rodina si ji ale bohužel dlouho neužila. Týkala se jich už první vlna znárodnění podniků hospodařících na více než padesáti hektarech. Ve vile poté sídlil místní státní statek a od 90. let chátrala. V roce 2017 se ale dočkala nového majitele a prošla kompletní rekonstrukcí. (sator)

Reklama

Reklama