Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Aligátor opět řádí, tentokrát v Los Angeleské zátoce. Matka s dcerou ohlásí na policii zmizení otce a syna. Policie nejdříve odmítá na případu pracovat, až do chvíle, kdy se v Los Angeleské zátoce objeví část lidské končetiny. Stanete se svědky volného pokračování amerického fantastického thrilleru Aligátor. (Lucernafilm Video)

Recenze (76)

JesterKruger 

všechny recenze uživatele

Já to nečekal... Ten díl má horší hodnocení než jeho jednička, na kterou jsem dal 3*. A i když ten díl má prostě horší hodnocení, já tomu dal slabé 4*?! Čím to asi bude???? Odpověď zní takto: není to nic originálního. Nikdy bych tomu nedal 5*, natož abych tomu dal Oskara. A i když jsem tu spatřil 3 scény z jedničky, tak jsem se od toho filmu chvilkami nemohl odlepit. Chvilkami mě to hodně zaujalo, někdy byly ty scény slabší, ale ten aligátor nebyl děsivý, ale zase nebyl extrémně špatně udělaný. Celkově vzato bych dal filmu giganticky perfektní 3*. Když ale přičteme to, že to u mě předčilo předchůdce, a přičtu k tomu tajný herecký výkon Richarda Lynche, a když přičtu ten pokus o to aby diváka aspoň trochu slabý film zaujal, tak dávám slabší 4*. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Spíše komedie než animal horror. A schválně, jak dlouho vám bude trvat, než mezi lovci aligátora odhalíte mladičkého Kane Hoddera? Dva použité záběry z jedničky docela pobaví. Jinak nic moc, na film o aligátoru požírajícím lidi poměrně slabé a největší průser vlastně je, že to ani tak není o aligátoru. Ale zábavné to je. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Výrazně horší volné pokračování nevypadá po letech ve srovnání s pixelovými plazy až tak hrozně. Základní dějová linka je už jakýmsi klišé hororů 80. let. I zde v důsledku pokusů s růstovými hormony vyroste v kanalizaci obří aligátor, co začne ohrožovat obyvatele města. A pak je zde padouch Vincent Brown, co se snaží levně skoupit domy lidí okolo jezera, aby zde výhodně postavil nové domy, a tak na nich zbohatnul. Chystá se slavnost, na níž je třeba přesvědčit zbytek váhajících občanů. Ano, jako v Čelistech a podobných filmech je zde obří akce, aby měl aligátor dostatek potravy. Proti monstru stojí policie a lovci krokodýlů - Richard Lynch není výjimečně za padoucha, avšak nejvíc práce leží na bedrech detektiva Hodgese a jeho půvabné manželky (Dee Wallaceová), k nimž se přidají ještě kolega se starostovou dcerou. Opět kombinace živých plazů s mechanickými modely, co jsou mizerné, ale obětí v čelistech si divák užije dost. Scéna s dynamitem pobaví. Jistě, mohlo to být krvavější a šťavnatější, ale znám dost mnohem horších filmů. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Animal horror o zmutovanom, prerastenom aligátorovi, vyčíňajúcom v mestskom kanalizačnom systéme. Úplne zbytočné pokračovanie po viac ako desiatich rokoch od natočenia prvého filmu. Ono ani ten za bohviečo nestál, ale istú dávku originality a nádych atmosféry mal. Zato "Aligator 2: Mutácia" je veľmi slabým snímkom, ktorý chce žiť z úspechu svojho predchodcu. Nepodarilo sa. * ()

Israha 

všechny recenze uživatele

Dějové schéma o samotářském policajtovi a jeho zelenáčském parťákovi, bezskrupulózním prachatém hajzlovi a nezničitelném mutantním zvířeti, jehož existenci nikdo nevěří, bylo obehrané už tenkrát na začátku devadesátek...tady je navíc ztvárněno s minimem nějakých opravdu dobrých horrorových (nebo aspoň krvavých) momentů a stylem, který je místy až nepříjemně zdlouhavý a vytváří dojem pocitové stopáže okolo dvou hodin. Ty dvě hvězdičky jsou za snaživý (a místy roztomile nevydařený) vizuál a překvapivě zábavně obsazené a podané postavy, díky nimž se na tento film o aligátorovi, ve kterém se o něm povětšinou jen diskutuje, dá bez výraznějšího rozčarování dokoukat. O žádný béčkový VHS kult se však v tomto případě nejedná. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (2)

  • Režisérom mal byť pôvodne producent Brandon Chase. (beso74)
  • Ve filmu bylo použito několik scén z předchozího dílu. (Žralok)

Reklama

Reklama